| Kikkererwtenpuree met mosterdxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />   Ingrediënten voor 4 personen 250 g kikkererwten1 ui
 zout
 peper
 1 mespuntje korianderpoeder
 1 blaadje laurier
 1 cl olijfolie (extra vierge)
 4 eetlepels peterselie (fijngehakt)
 2 blaadjes lavas
 4 teentjes knoflook
 4 eetlepels mosterd
 4 tomaten
   Zet de avond voordien de kikkererwten in ruim water in de week.  Kook de volgende dag de kikkererwten ongeveer 45 minuten in de helft van het weekwater. Giet af en zet weer op met water, de grofgesneden ui, zout, peper, koriander, laurier en olie. Laat met het deksel op de pan ongeveer 1 uur zachtjes koken, giet af en vang het kookvocht op.  Pureer de kikkererwten met de peterselie, lavas, geperste knoflook en mosterd.  Zorg voor een stevige, gladde massa.  Voeg eventueel wat kookvocht toe.  Hol de tomaten uit en vul ze met de kikkererwtenpuree.     Aardappelen in zomerjurk   Ingrediënten voor 4 personen 6 aardappelen (Bintje)1 krop ijsbergsla
 0.5 komkommer
 1 bloemkool
 8 augurkjes (zoetzuur)
 8 bloemen van de Oost-Indische kers
 1 dl yoghurt (mager)
 1 eetlepel citroensap
 1 eetlepel kervel (fijngehakt)
 kruidenzout
   Schrob de aardappelen schoon en stoom ze gaar in de schil.  Laat ze vervolgens afkoelen. Blancheer de bloemkool en laat ze afkoelen.  Meng de yoghurt, het citroensap en de kervel tot een yoghurtsausje.  Kruid bij met kruidenzout.  Verdeel de bloemkool in roosjes. Pel de aardappelen en snij ze in blokjes.  Snij de komkommer in zeer dunne schijfjes.  Snij de ijsbergsla in reepjes.  Snij de augurkjes fijn.  Meng de aardappelen met de groenten en de bloemen.  Serveer de saus apart.     Aardbeienmilkshake   Ingrediënten voor 4 personen 150 g aardbeien15 g suiker
 2 bolletjes vanille-ijs
 2 dl melk (halfvol)
   Alle ingrediënten goed mixen tot een mooi, rose drankje. Serveren in ijsgekoelde glazen. 
 |