Varkenshaasje uit de oven met sausje van zoete paprika
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
2 varkenshaasjes mosterd
paneermeel paprikasausje: 2 zoete paprika's 2 stengels groene selder
1 rode ui enkele (Franse) selderblaadjes, fijngehakt 70 g tomatenpuree
1 mespunt sambal
1 groenten bouillonblokje 2 el bloem 1 el sherryazijn boter & olijfolie zwarte peper en wat zout
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snij ze samen met de ui en selder in zeer fijne brunoise. Smelt een klont boter en voeg een scheutje olijfolie bij, laat goed heet worden en stoof hierin de groenten brunoise gedurende enkele minuten, roer regelmatig.
Strooi er de bloem over en laat even onder voortdurend roeren uitdrogen tot het nét niet aan de bodem kleeft. Voeg 5 dl water, de tomatenpuree en het bouillonblokje toe en meng goed onder elkaar, breng aan de kook.
Draai het vuur vervolgens laag en laat de saus ongeveer 45 minuten zeer zacht pruttelen. Kruid ondertussen de varkenshaasjes met peper en wat zout en bak ze rondom mooi aan in hete boter en wat olie, haal uit de pan en laat even afkoelen, smeer ze nu in met wat mosterd en haal ze vervolgens door wat paneermeel.
Laat ze tenslotte verder garen in een voorverwarmde oven van 200° gedurende ongeveer 25 minuten. Breng tenslotte de saus op smaak met de sambal, sherryazijn, peper en wat zout.
Indien gewenst mag ook een streepje room. Snijd de varkenshaasjes in mooie plakjes en verdeel ze over grote borden, lepel er de zoete paprikasaus over. Lekker met (nieuwe) gebakken aardappeltjes en broccoli.
|