Honinggebakxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
3 eieren 4 el vloeibare honing het sap en de geraspte schil van een sinaasappel 225 g boter 1 fijngestampte kruidnagel
1 snuifje: muskaatnoot en kaneel 250g bloem 1 el gehakte rozijnen 1 handvol amandelen
Meng de honing, de losgeklopte eieren, het sinaasappelsap, de (gesmolten) boter en de specerijen in de keukenrobot. Werk er de bloem, het bakpoeder, de rozijntjes en de sinaasappelschil door. Beboter en bebloem een kleine bakvorm, giet het mengsel hierin en strooi er de amandelen over. Plaats gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°, hete lucht ovens 190° en vijf minuutjes langer, controleer door met een scherp mes in het midden van het gebak te steken, blijft het mes droog dan is de cake gaar. Ontvorm het gebak en laat afkoelen op een rooster, dien koud op met een likeurwijntje.
|