| Frisse groene salade met perzik en scampixml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />   Ingrediënten voor 4 personen 0.25 krop sla150 g rode krulsla
 50 g veldsla
 4 perziken (vers)
 16 scampi
 40 g boter (bakboter)
 4 cl perzikazijn
 12 cl olijfolie (extra vierge)
 peper
 zout
 4 blaadjes munt
 5 dl water
 150 g suiker
 100 g rode bessen
   De slasoorten schoonmaken, fijnsnijden en goed mengen. Een vinaigrette maken met de azijn en de olijfolie, kruiden met peper en zout en de sla ermee besprenkelen. De perziken gedurende 2 minuten pocheren in een mengsel van water en suiker, laten uitlekken en in partjes snijden. De scampi fruiten in de boter en laten uitlekken op keukenpapier. Op elk bord een hoopje sla schikken en daarop de scampi leggen.  De partjes perzik eromheen verdelen en versieren met muntblaadjes en rode bessen.     Kip met dragonsaus   Ingrediënten voor 4 personen 8 drumsticks (kippenonderbouten)5 dl bruine fond
 4 tomaten
 1 eetlepel dragon (fijngehakt)
 50 g boter (bakboter)
 5 cl dragonazijn
 peper
 zout
 10 g bloem (tarwebloem)
 1 theelepel maïszetmeel
   De drumsticks lichtjes in bloem wentelen.  Aanbraden in de boter tot een mooie bruine kleur. De tomaten pellen, de zaadjes verwijderen en in dobbelsteentjes snijden. De tomaten aan de kip toevoegen.  De gehakte dragonblaadjes aan de bereiding toevoegen, samen met de dragonazijn.  Kruiden met peper en zout. Bruine fond toevoegen.  Onder deksel gaarsudderen gedurende ongeveer 50 minuten. De saus lichtjes binden met maïszetmeel dat in een beetje overgebleven fond werd losgeklopt. Serveren met verse aardappelen en selderijpuree.     Vruchtenslaatje met munt   Ingrediënten voor 4 personen 2 kiwi's200 g druiven (wit)
 3 appelen (Jonagold)
 2 eetlepels pijnboompitten
 2 dl druivensap (zuur)
 8 blaadjes munt
   Rooster de pijnboompitten enkele minuten in een droge pan op een matig vuur.  Scheur de muntblaadjes in dunne reepjes. Snij de kiwi en de appels met de schil in stukjes.  Meng fruit, pitten en munt voorzichtig door elkaar. Overgiet met het wit druivensap en verdeel het vruchtenslaatje over glazen schaaltjes. 
 |