Frisse groene salade met perzik en scampixml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
0.25 krop sla 150 g rode krulsla 50 g veldsla 4 perziken (vers) 16 scampi 40 g boter (bakboter) 4 cl perzikazijn 12 cl olijfolie (extra vierge) peper zout 4 blaadjes munt 5 dl water 150 g suiker 100 g rode bessen
De slasoorten schoonmaken, fijnsnijden en goed mengen.
Een vinaigrette maken met de azijn en de olijfolie, kruiden met peper en zout en de sla ermee besprenkelen.
De perziken gedurende 2 minuten pocheren in een mengsel van water en suiker, laten uitlekken en in partjes snijden.
De scampi fruiten in de boter en laten uitlekken op keukenpapier.
Op elk bord een hoopje sla schikken en daarop de scampi leggen.
De partjes perzik eromheen verdelen en versieren met muntblaadjes en rode bessen.
Kip met dragonsaus
Ingrediënten voor 4 personen
8 drumsticks (kippenonderbouten) 5 dl bruine fond 4 tomaten 1 eetlepel dragon (fijngehakt) 50 g boter (bakboter) 5 cl dragonazijn peper zout 10 g bloem (tarwebloem) 1 theelepel maïszetmeel
De drumsticks lichtjes in bloem wentelen.
Aanbraden in de boter tot een mooie bruine kleur.
De tomaten pellen, de zaadjes verwijderen en in dobbelsteentjes snijden.
De tomaten aan de kip toevoegen.
De gehakte dragonblaadjes aan de bereiding toevoegen, samen met de dragonazijn.
Kruiden met peper en zout.
Bruine fond toevoegen.
Onder deksel gaarsudderen gedurende ongeveer 50 minuten.
De saus lichtjes binden met maïszetmeel dat in een beetje overgebleven fond werd losgeklopt.
Serveren met verse aardappelen en selderijpuree.
Vruchtenslaatje met munt
Ingrediënten voor 4 personen
2 kiwi's 200 g druiven (wit) 3 appelen (Jonagold) 2 eetlepels pijnboompitten 2 dl druivensap (zuur) 8 blaadjes munt
Rooster de pijnboompitten enkele minuten in een droge pan op een matig vuur.
Scheur de muntblaadjes in dunne reepjes.
Snij de kiwi en de appels met de schil in stukjes.
Meng fruit, pitten en munt voorzichtig door elkaar.
Overgiet met het wit druivensap en verdeel het vruchtenslaatje over glazen schaaltjes.
|