Spaghetti met Bolognese-sausxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
500 spaghetti
50 gr. boter
3 el olijfolie
1 kleingesneden ui
1 stengel kleingesneden bleekselderie
1 kleingesneden wortel
2 uitgeperste teentjes knoflook
500 gr. gehakt h/h
1 1/2 dl droge witte wijn
1 blik tomaten
1 klein blikje tomatenpuree
Marjolein
Zout
Peper
Parmezaanse kaas
Kook de spaghetti in ruim kokend water met wat zout in 10 minuten gaar.
Laat de spaghetti goed uitlekken. Verhit de boter met de olijfolie en fruit hierin de ui, de selderie, de wortel en de knoflook 3 minuten.
Voeg het gehakt toe en bak dit onder voortdurend roeren los en kruimelig.
Voeg de wijn toe en laat alles aan de kook komen.
Laat de wijn in de groente-vleesmassa verdampen tot er praktisch geen vocht meer over is.
Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe, roer alles goed dooreen en laat de saus met een deksel op de pan 30 minuten zachtjes doorkoken.
Maak de saus op smaak met zout, peper en marjolein en laat hem wanneer hij te vochtig is nog wat inkoken. Serveer de spaghetti met de saus in een aparte schaal en een schaaltje geraspte Parmezaanse kaas.
|