Bladerdeeg met aardbeienxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Gerecht voor 4 personen
250 g bladerdeeg 1 eierdooier 500 g aardbeien 4 eetlepels abrikozenconfituur 2.5 dl room 15 g poedersuiker
De oven voorverwarmen op 180 graden.
Het bladerdeeg openrollen tot een zo groot mogelijk vierkant.
De rand van het deeg oprollen.
Op een goed ingevette bakplaat leggen en bestrijken met losgeklopt eigeel.
Gedurende 30 minuten laten rusten.
Daarna 25 minuten in de oven plaatsen en terug laten afkoelen.
Ondertussen de abrikozenconfituur verwarmen.
De gekoelde slagroom opkloppen met de poedersuiker.
Tweederde van de abrikozenconfituur over het deeg strijken.
Daarop de opgeklopte room verdelen en de aardbeien.
Vervolgens de aardbeien bedekken met de rest van de confituur.
|