Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    24-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Mager soepvlees met rauwe zalm en broccoli met preixml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    700 g soepvlees met been
    1 wortel
    1 preiwit
    1 takje selder
    peper
    zout
    2 eetlepels mayonaise
    1 cl balsamicoazijn
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    300 g broccoli
    0.2 dl room
    0.5 eetlepel citroensap
    1 krop sla
    200 g zalmfilet
    2 preiwitten
    1 eetlepel peperbolletjes (roze)
    1 cl truffelolie
    2 takjes dille

     

    Reinig de wortel, de prei en de selder en snijd ze in grove stukken.

    Blancheer het soepvlees en spoel goed na.

    Zet het terug op in koud water met de groenten, peper en zout.

    Breng aan de kook en laat ongeveer 3 uur op een zacht vuur koken.

    Bewaar de bouillon voor een andere bereiding.

    Laat het vlees afkoelen en pluk fijn.

    Meng met een weinig mayonaise, peper en zout, enkele druppels balsamico en grof gesneden, grootbladige peterselie.

    Was de broccoli, verdeel in roosje en kook beetgaar.

    Laat de broccoli uitlekken in een vergiet.

    Klop de room op en voeg wat citroensap en een weinig vleesbouillon toe.

    Roer de afgekoelde broccoliroosjes door de room en breng verder op smaak.

    Snijd de prei in julienne en blancheer in kokend water.

    Was en droog de sla.

    Hak de rauwe zalm fijn en breng op smaak met gemalen roze peper.

    Schik wat sla op een bord.

    Leg daarop het soepvlees en werk af met geblancheerde julienne van prei, op smaak gebracht met truffelolie.

    Versier verder met de roze zalm.

    Garneer met een mooi takje dille.

     

     

    Lage ribgebraad met citroenmelisse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1000 g lage ribgebraad
    3 limoenen
    2 dl kalfsfond
    100 g boter (bakboter)
    4 uien
    2 takjes citroenmelisse
    2 dl room
    6 takjes tijm
    4 blaadjes laurier
    peper
    zout
    1 eetlepel basilicum (fijngehakt)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    8 blaadjes munt

     

    Het vlees met de grof gehakte uien aan alle kanten mooi laten kleuren in de hete boter.

    Van een limoen met een scherp mesje een heel dunne schil halen (zonder witte velletjes) en fijnsnipperen.

    Het vlees overgieten met de kalfsfond (of bouillon) en kruiden met peper, zout, tijm en laurier en het sap van de limoenen toevoegen samen met de fijngesnipperde schilletjes.

    Onder deksel ongeveer een uur laten sudderen.

    De fijngehakte citroenmelisse en de overige tuinkruiden bijvoegen en nog 10 minuten laten stoven.

    Het vlees, de tijm en de laurier uit de pan nemen en de saus pureren.

    Room erdoor roeren en kort laten indikken.

    Het vlees overgieten met de saus, garneren met een toefje citroenmelisse en serveren met gekookte aardappelen.

     

     

    Fruitweelde

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 g aardbeien
    100 g pruimen
    1 appel (Jonagold)
    1 perzik (vers)
    4 dl yoghurt (mager)
    40 g suiker
    10 g poedersuiker
    4 blaadjes munt

     

    De vruchten schoonmaken en ze zo nodig in plakjes snijden.

    De yoghurt op smaak brengen met de suiker (of zoetstof) en enkele geplette vruchten.

    De borden bestrooien met een beetje poedersuiker.

    De vruchten erop schikken en in het midden de yoghurt gieten.

    Garneren met een muntblaadje.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!