Koninginnehapjes met visxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
50 cl volle melk
15 cl verse room
40 g boter
1 snuifje cayennepeper
120 g Parijse champignons
12 bladerdeeggebakjes
250 g koolvis
250 g hele gambas
5 cl cognac
2 soeplepels olijfolie
2 soeplepels extra fijne bloem
Kook de champignons in een pan en laat ze uitlekken.
Kook de koolvis 15 minuten in de licht kokende gezouten melk.
Laat de vis uitlekken en snij hem in blokjes. Verwarm de oven voor op thermostaatstand 5-6 (200 °C).
Braad de gambas 3 minuten in een steelpan in warme olie.
Bestrooi met zout en peper en flambeer met cognac.
Pel de gamba's, snij ze in drie en giet de jus door een puntzeef. Verwarm de bladerdeeggebakjes 10 minuten in de warme oven. Maak de bechamelsaus klaar: braad de bloem aan in de warme boter.
Bestrooi met zout en peper en giet er de melk bij waarin de koolvis is gekookt.
Breng alles aan de kook en laat op laag vuur indikken. Breng op smaak met zout, peper, cayennepeper en nootmuskaat.
Voeg er de verse room, de jus van de gamba's, de stukjes vis en gamba bij. Verdeel het mengsel over de bladerdeeggebakjes en dien onmiddellijk op.
|