Knolselderijrondjesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
1 knolselder 1 ui 12 blaadjes salie 1 eetlepel citroensap 50 g walnoten 50 g emmental (geraspt) 2 cl notenolie 0.5 cl olijfolie (extra vierge) 1 takje tijm peper
Schil de knolselderij en snij in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
Snij vervolgens uit elk knolselderijplakje een cirkel met een diameter van zes tot acht cm. Stoom de knolselderijrondjes gaar in vier tot vijf minuten.
Snipper de ui.
Verwarm de olijfolie en fruit de ui met de tijm.
Snipper de salieblaadjes in een ruime kom.
Voeg hierbij de notenolie, het citroensap, de ui, walnoten en kaas.
Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper.
Olie een bakplaat in en leg de rondjes hierop.
Leg op elk knolselderijplakje een hoeveelheid van het kruidige mengsel.
Laat de plakjes goudbruin gratineren in een voorverwarmde oven.
Gestoofde kippenpoten
Ingrediënten voor 4 personen
2 uien (fijngehakt) 2 theelepels kerriepoeder 2 blaadjes laurier 6 kippenbouten olijfolie om te bakken 5 dl water 3 teentjes knoflook 1 doosje tomatenpuree 2 theelepels sambal oelek
Fruit de fijngesneden ui zonder olie in een grote pan op zacht vuur.
Voeg het kerriepoeder en de laurierbladeren toe, dan de kippen.
Hussel door elkaar op hoger vuur met een flinke scheut olie.
Voeg het water toe en breng aan de kook.
Leg het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat 45 minuten sudderen met het deksel schuin op de pan.
Fruit intussen de fijngesnipperde knoflook in wat olie in een andere pan.
Voeg een blikje tomatenpuree en de sambal oelek toe.
Voeg de kip toe en laat het geheel nog even doorsudderen.
Boterwafels
Ingrediënten voor 4 personen
120 g boter (roomboter) 500 g bloem (tarwebloem) 5 dl water 5 dl melk (halfvol) 40 g gist 5 g suiker 5 eieren
De eieren splitsen.
Het eiwit tot sneeuw kloppen samen met de suiker.
De gist oplossen in lauw water en samen met de losgeklopte eierdooiers bij de melk voegen.
De bloem zeven en tegelijk door de vloeistof roeren.
Alles zorgvuldig mengen.
De eiwitsneeuw voorzichtig door het deeg spatelen.
Ten slotte de boter smelten en bij het mengsel voegen.
Bakken in een heet wafelijzer.
Serveren met boter, suiker, slagroom, confituur of vruchten.
|