Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    07-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Bloemkoolsoep met grijze garnalenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 bloemkool
    3 aardappelen (Bintje)
    2 preiwitten
    1 stengel bleekselderij
    2 uien
    peper
    zout
    15 dl kippenbouillon
    1 dl room
    250 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    50 g boter (bakboter)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

     

    Alle groenten klein snijden en aanstoven in boter.

    Overgieten met de kippenbouillon en kruiden naar smaak met peper en zout.

    De soep pureren met de staafmixer en ze door een zeef gieten.

    De verse room en de garnalen erdoor roeren en kort laten doorwarmen zonder te koken. Bestrooien met gehakte peterselie en meteen serveren.

     

     

    Gemarineerd lage ribgebraad

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g lage ribgebraad
    50 g boter (bakboter)
    peper
    zout
    nootmuskaat
    10 dl wijn (rood)
    3 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    1 takje tijm
    2 blaadjes laurier
    5 mespuntjes peperkorrels
    10 aardappelen (Bintje)
    10 wortelen
    1 knolselder
    1000 g broccoli
    30 g boter (roomboter)
    10 cl azijn
    100 g suiker
    6 sinaasappelen
    2 theelepels maïszetmeel
    2.5 dl demi-glace (ingekookte fond)

     

    Het gebraad 3 tot 4 uur marineren in de rode wijn met de gehakte peterselie, tijm, laurier en peperbolletjes.

    Het vlees uit de marinade halen en zorgvuldig afdeppen met keukenpapier.

    Aan alle kanten mooi kleuren in de hete boter.

    Overgieten met de gezeefde marinade en 40 minuten bakken in de op 200 graden voorverhitte oven.

    Tijdens het bakken geregeld bedruipen met de marinade.

    Ondertussen 3 soorten puree bereiden.

    Een derde van de aardappelen gaarkoken met de wortelen.

    Afgieten en pureren.

    Afwerken met een klontje boter, peper, zout en nootmuskaat.

    Op dezelfde wijze knolselderij- en broccolipuree maken.

    Vervolgens de saus bereiden.

    De suiker karameliseren, van het vuur nemen en blussen met de azijn.

    Het sinaasappelsap toevoegen samen met de ingekookte kalfsfond (demi-glace).

    Binden met maïszetmeel dat in een beetje fond werd losgeklopt en kruiden met peper.

    Het gebraad in plakken snijden en op een verwarmde schotel schikken met de groentepuree.

     

     

    Aardbeiencoupe met bitterkoekjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g aardbeien
    1 limoen
    50 g suiker
    1 zakje vanillesuiker
    2.5 dl room
    100 g bitterkoekjes (macarons)

     

    De aardbeien wassen en pas daarna de kroontjes verwijderen.

    De limoen schoonboenen en de schil raspen.

    Vervolgens uitpersen.

    Op een laag pitje onder deksel de aardbeien met het limoensap en de suiker 10 minuten laten stoven, in een kommetje scheppen en een uur laten opstijven in de koelkast.

    De room stijfkloppen met de vanillesuiker en mengen met de geraspte limoenschil.

    De room door de koude aardbeienmoes spatelen en in kommetjes scheppen.

    Opnieuw laten opstijven in de koelkast en vlak voor het serveren met bitterkoekjes en een aardbei garneren.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!