Gegrilleerde tomatenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
8 tomaten 2 cl olijfolie (extra vierge) peper zout 2 eetlepels basilicum (fijngehakt) 3 takjes rozemarijn
De tomaten wassen, afdrogen en aan de bolle kant (de kant tegenover het steeltje) een inkerving maken.
De tomaten insmeren met olie, kruiden met peper, zout, rozemarijn en basilicum en laten grilleren.
Eerst de steelkant grilleren gedurende 3 à 5 minuten, de tomaten omdraaien en de andere kant grilleren.
Dit kan zowel in de oven, onder de grill als op de barbecue.
Past heel goed bij lamsvlees of rood vlees.
Aardappelomelet met paprika
Ingrediënten voor 4 personen
8 aardappelen (Bintje) 1 paprika (groen) 1 paprika (rood) 4 cl olijfolie (extra vierge) 4 eieren 1 dl room 60 g emmental (geraspt) 1 eetlepel bieslook (fijngehakt) zout
De aardappelen schillen en gaarkoken in licht gezouten water.
Afgieten en even laten afkoelen.
De paprika's schoonmaken en in reepjes snijden.
De aardappelen in schijfjes snijden.
Beide onder af en toe roeren gedurende 10 minuten bakken in hete olie tot de aardappelen een korstje krijgen.
De eieren loskloppen met room en kaas.
Het mengsel over de aardappelen gieten.
De eieren laten stollen en bestrooien met fijngehakt bieslook.
Crème brûlée met vanille en oranjebloesem
Ingrediënten voor 4 personen
5 dl room 2 stokjes vanille 6 eierdooiers 125 g suiker 2 cl amandelolie 4 sinaasappelen 1 eetlepel sinaasappelschil (geconfijt) 8 blaadjes munt cassonadesuiker
Breng de room met de doorlangs gesneden vanillestokjes lichtjes aan de kook en laat parfumeren gedurende 10 minuten.
Vermeng de suiker met de eierdooiers en roer dit mengsel door de room.
Bestrijk vormpjes met amandelolie en verdeel de room in de vormpjes.
Bedek ze met hittebestendige plasticfolie en stoom ze gaar in een oven van 80°C in ongeveer 45 minuten.
Laat afkoelen.
Pel de sinaasappelen, verdeel in partjes en verwijder de velletjes.
Stort de crème in het midden van een bord en schik de sinaasappelpartjes eromheen.
Versier met gekonfijte sinaasappelschil, munt en sinaasappelsaus.
Bedek de crème met een dun laagje cassonadesuiker en karameliseer lichtjes krokant met behulp van een gasbrander of met een gloei-ijzer.
|