Gefrituurde kippenvleugelsxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
24 kippenvleugels 6 sjalotten 10 eetlepels ketjap (sojasaus) 6 cl sherry (droog) 1 eetlepel kandijsuiker peper 2 theelepels maïszetmeel 25 g boter (bakboter)
Een marinade bereiden met de sojasaus, sherry, peper en suiker en daarin de kippenvleugels een half uur laten marineren.
Op keukenpapier leggen en bestuiven met maïszetmeel.
Goudgeel bakken in heet frituurvet gedurende een achttal minuten.
Uit het frituurvet nemen en laten uitlekken op keukenpapier.
Bestrooien met de in boter aangefruite gehakte sjalotten.
Gemengd slaatje met gebakken pladijs en honingsaus
Ingrediënten voor 4 personen
600 g pladijsfilet 4 stronkjes witloof 1 appel (Jonagold) 50 g boter (bakboter) 1 bakje waterkers 20 g veldsla 1 eetlepel mosterd 6 cl arachideolie 2 cl azijn peper zout 1 sjalot 1 dl wijn (wit/droog) 5 cl wijnazijn (wit) 0.5 eetlepel honing (vloeibaar) 1 dl room 100 g boter (roomboter) 1 eetlepel peperbolletjes (roze)
Een vinaigrette bereiden op basis van mosterd, arachideolie, azijn, peper en zout.
Het witloof en de geschilde appel in fijne reepjes snijden.
Mengen met de waterkers en de vinaigrette erdoor roeren.
Een hoopje van deze sla in het midden van elk bord schikken en versieren met enkele blaadjes veldsla.
Om de saus te maken de witte wijn en de wijnazijn laten inkoken met de fijngesnipperde sjalot tot bijna al het vocht verdampt is.
De pan deglaceren met de honing en de room en de saus vervolgens met de in blokjes gesneden koude boter opkloppen op een zacht vuurtje.
Kruiden met peper en zout en de roze peperkorrels toevoegen.
De pladijsfilets bakken in boter in een pan met antikleeflaag en kruiden met peper en zout.
In ieder bord bovenop de salade 2 warme visfilets leggen.
De warme honingsaus eromheen verdelen.
Meteen serveren.
Eventueel garneren met kervelplukjes en bloempjes van Oost-Indische kers.
Kabouterpannenkoekjes
Ingrediënten voor 4 personen
75 g bloem 20 g bakpoeder zout 250 g boekweitmeel esdoornstroop 50 g boter (roomboter) 1 ei 4 bananen 7 dl water
Meng de bloem, het bakpoeder, het zout en het boekweitmeel.
Roer er scheutsgewijs het water door.
Smelt de boter.
Roer de stroop door de boter en roer het mengsel door het beslag.
Klop het ei los en voeg toe.
Smelt wat boter in een pan en bak pannenkoekjes van 10 cm doorsnede.
Vul met de op maat gesneden banaan, rol op en zet vast met een cocktailprikker.
Als variatie in de vulling kan u ook kaas of knakworst gebruiken.
|