Kippensoep met amandelenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
1 kippenborst 2 sneetjes wit brood 5 eetlepels kippenbouillon 50 g amandelschilfers 6 eieren (hardgekookt) 3 dl room peper zout
De korst van het brood verwijderen en het ontkorste brood in de kippenbouillon leggen.
Een paar keer laten opkoken.
De afgekookte en afgekoelde kippenborst fijnstampen in een vijzel samen met de dooiers van de hardgekookte eieren.
Kruiden met peper en zout.
Dit samen met de room door de bouillon roeren en kort laten opkoken.
Door een fijne zeef wrijven en nog even laten doorwarmen zonder te koken.
De amandelschilfers roosteren in een pan met antikleeflaag.
De soep in warme borden verdelen en bestrooien met de amandelschilfers.
Mousse van gerookte forel in een krokant jasje
Ingrediënten voor 4 personen
400 g forelfilet (gerookt) 250 g bladerdeeg 100 g prinsessenboontjes 0.5 paprika (rood) 2 dl room 3 eiwitten 1 ei 250 g verse kaas (mager) 2 bakjes tuinkers peper zout 1 citroen 1 tomaat 0.5 krop eikenbladsla 4 bosjes radijsjes 0.5 bosje peterselie
Een beboterde cakevorm bekleden met bladerdeeg en een stuk bladerdeeg bewaren voor de bovenkant.
De forelfilets fijnmalen, de eiwitten licht opkloppen en erdoor spatelen.
Al roerend room toevoegen en de visfarce royaal kruiden.
Een derde van de visfarce in de vorm gieten.
Hierop naast elkaar de sperzieboontje en reepjes paprika schikken.
Vervolgens tot tweederde met visfarce vullen en opnieuw een laagje boontjes en paprika erop leggen.
De vorm verder opvullen met de visfarce, afsluiten met het resterende stuk bladerdeeg en in het midden een gaatje snijden.
Het ei loskloppen met een snuifje zout.
Met resterend bladerdeeg versieringen maken (bloempjes, twijgjes) en op het deeg kleven met het losgeklopte ei.
De vorm in een warmwaterbad zetten en 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden plaatsen.
Na de baktijd de pastei een halve dag laten opstijven in de koelkast.
De tuinkers schoonmaken en zéér fijn hakken.
De magere kaas erdoor mengen en de tuinkerssaus kruiden.
De pastei in plakjes van 1 centimeter dikte op koude borden schikken.
Versieren en de tuinkerssaus apart erbij geven.
Appeltaart
Ingrediënten voor 4 personen
50 g boter (bakboter) 150 g bloem (tarwebloem) 150 g suiker 7 g bakpoeder 1 dl room 2 eieren 2 appelen (Boskoop) kaneelpoeder 3 eetlepels bruine suiker
De zachtgemaakte boter vermengen met de witte en de bruine suiker.
Er één na één de eieren door verwerken.
Het bakpoeder en een snuifje kaneel door de bloem mengen en door het mengsel boter-suiker-eieren strooien.
De room bijvoegen om een zacht, gelijkmatig deeg te bekomen.
De appelen schillen, klokhuizen verwijderen en in dobbelsteentjes snijden.
Ze vermengen met het deeg.
Een bakvorm insmeren met wat boter en met bloem bestuiven.
Vullen met het deeg.
De taart in ongeveer 45 minuten bakken in een oven van ongeveer 180 graden.
Warm opdienen, eventueel met een bolletje vanilleroomijs.
|