Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    07-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Lollo-salade met kalkoen en druivenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 krop lollo bionda-sla
    1 krop lollo rosso-sla
    500 g kalkoenfilet
    200 g druiven (wit)
    200 g druiven (blauw)
    3 stengels bleekselderij
    2 cl dragonazijn
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    0.5 dl zure room
    peper (zwarte peper)
    zout
    5 dl gevogeltefond

     

    De kalkoenfilet gaarkoken in het gevogeltefond, laten afkoelen en in blokjes verdelen.

    De sla wassen, drogen, in reepjes snijden en over borden verdelen.

    De selderij in fijne stukjes snijden, de druiven halveren en ontpitten en mengen met de kalkoenblokjes.

    De olijfolie opkloppen met de dragonazijn en de zure room erdoor roeren.

    Kruiden met peper en zout en door het gevogelte mengen.

    Het kalkoenmengsel over de sla verdelen en meteen serveren.

     

     

    Boeuf Stroganoff

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g runderfilet (ossenhaas)
    1 mespuntje korianderpoeder
    250 g champignons
    60 g boter (bakboter)
    2 sjalotten
    5 cl wodka
    0.2 dl vleesbouillon
    35 g tomatenpuree
    0.2 dl room
    peper
    zout

     

    Het vlees enige uren vooraf in reepjes snijden ter grootte van een pink.

    Bestrooien met korianderpoeder, zout en peper.

    Afdekken met rekfolie en in de koelkast laten rusten.

    De champignons schoonmaken.

    Zorgvuldig droogdeppen tussen absorberend papier.

    De paddestoelen in plakken snijden.

    De boter verhitten in de pan.

    De champignons fruiten op hoog vuur en overscheppen in een kleine cocotte.

    Zuinig zouten.

    Het gekruide vlees kort aanbakken in dezelfde boter.

    De reepjes vlees op de champignons scheppen.

    De sjalotten smoren in dezelfde boter.

    Flamberen met wodka.

    De vlammen doven met vleesbouillon.

    De tomatenpuree toevoegen en even laten indampen.

    De room erdoor mengen.

    De saus over het vlees gieten in de cocotte.

    Laten opwarmen gedurende 1 minuut zonder te koken.

    Dadelijk opdienen.

    Serveren met fijne deegwaren.

     

     

    In wijn gepocheerde peren

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 peren
    1 citroen
    3.5 dl water
    125 g suiker
    1 stokje kaneel
    0.5 stokje vanille
    4 steranijs
    1.25 dl Pineau de Charente

     

    Een lichtverteerbaar nagerecht met fruit uit de lokale boomgaarden, op smaak gebracht met steranijs dat goed voor de spijsvertering is.

     

    Begin met de siroop (bij voorkeur een dag van tevoren zodat alle smaken op elkaar in kunnen werken): kook het water met de suiker en de specerijen 20 minuten, roer de alcohol erdoor en verwarm alles nog 10 minuten op laag vuur.

    Halveer de peren, verwijder klokhuis en schil en sprenkel citroensap over het vruchtvlees zodat het wit blijft.

    Pocheer de peren 10-15 minuten in de warme siroop.

    Controleer met de punt van een mes: de peren moeten stevig blijven.

    Neem de peren voorzichtig uit het vocht en laat ze afkoelen.

    Schenk er zoveel siroop over dat ze gedeeltelijk onderstaan en laat ze in de koelkast koud worden.

    Leg, voor het serveren, 2 peerhelften op een bordje en garneer met een spiraaltje citroenschil. Schenk er een Pineau rosé bij.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!