Aperitiefhapjes met ham en artisjokmoussexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
50 cl kippenbouillon 1 artisjokbodem (gesteriliseerd) 50 cl kippenbouillon 0.5 dl room 2 blaadjes gelatine (van 3 g) 150 g gedroogde ham peper zout 4 sneetjes wit brood 4 cl olijfolie (extra vierge)
De gelatineblaadjes weken in koud water en oplossen in de warme kippenbouillon.
De gekookte en gereinigde artisjokbodem met een mixer fijnmalen, samen met de bouillon. Dit mengsel laten afkoelen en vervolgens afwerken met de opgeklopte room.
De mousse laten opstijven in de koelkast.
2 vellen aluminiumfolie van 30 x 30 centimeter bedekken met de sneetjes ham en hierop de artisjokmousse strijken.
Het geheel in de lengterichting van de hamsneetjes oprollen en het rolletje in de folie wikkelen.
De uiteinden lichtjes omdraaien.
De rolletjes in de diepvries leggen tot ze volledig hard zijn.
Ondertussen van het wit brood knapperige ronde toastjes bakken in wat olijfolie.
Na ongeveer 2 uur uit de diepvries halen en de folie verwijderen.
In plakjes snijden en deze op de toastjes leggen.
Brochette van zeeduivel en vleestomaten
Ingrediënten voor 4 personen
500 g zeeduivelfilet 4 tomaten 1 Chinese kool 1 appel (Jonagold) 4 cl olijfolie (extra vierge) peper zeezout 2 takjes dille 3 dl water 10 cl azijn 60 g suiker zout
Een marinade maken door water, azijn, suiker en een flinke snuif zout te mengen en aan de kook te brengen.
De Chinese kool en de appel fijnsnijden, warm marineren en op smaak brengen met peper en zout.
Een spies opvullen met blokjes zeeduivel en kwartjes vleestomaat.
In olijfolie bakken of roosteren op de grill.
De marinade van Chinese kool en appel op een bord leggen.
De spies erop schikken en garneren met appelschijfjes en dilletakjes.
Charlotte van jonagold
Ingrediënten voor 4 personen
4 appelen (Jonagold) 5 dl room 4 eierdooiers 100 g suiker 5 blaadjes gelatine (van 3 g) 2 dl melk (halfvol) génoisekoekjes
Snijd de appelen in julienne en karameliseer ze in een pan met wat suiker.
Meng de rest van de suiker met de eierdooiers, overgiet met melk en breng al roerend aan de kook.
Voeg de gelatine toe, die u eerst in koud water gedrenkt hebt.
Klop de room een beetje op en meng langzaam met het lauwe melkbeslag en de appelen.
Bezet de bodem en de randen van een ronde vorm met de koekjes.
Vul de vormpjes met het beslag en laat afkoelen.
Schik op het bord en garneer naar eigen smaak.
|