Kaasgebakje met Pas de Bleuxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Kaas: Pas de Bleu
Ingrediënten:
125 g bloem (tarwebloem)
125 g oude kaas (bv Postel Oud)
90 g boter
0,75 dl room
25 g amandelpoeder
200 g Pas de Bleu-kaas
1 eetlepel cognac
1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
zout
Bereiding:
Een homogene massa maken met de bloem, de verkruimelde oude kaas, de boter, de helft van de room, het amandelpoeder en een snuifje zout.
De massa gedurende een nacht in de koelkast laten rusten.
Daarna het deeg zo fijn mogelijk uitrollen en op een goed ingeboterde bakplaat leggen.
Met een vork in prikken en gedurende 10 minuten bakken in een oven van 180°C. Voorzichtig rechthoeken van 8 cm op 4 cm uit het gebakken deeg snijden.
De Pas de Bleu pletten met een vork en mengen met de rest van de room die lichtjes opgeklopt werd.
Cognac, peper en zout toevoegen en dit mengsel uitsmeren over de rechthoekjes.
Telkens 3 kaasdeegplakjes boven elkaar leggen.
Gedurende 5 minuten in een oven van 160°C zetten.
Serveertip:
Warm opdienen met een gemengd slaatje met walnoten.
|