Kalfslever op een bedje van slaxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
4 plakjes kalfslever 150 g salade-assortiment 2 cl frambozenazijn 6 cl notenolie 1 eetlepel mangosiroop 250 g champignons 4 tomaten 1 teentje knoflook peper zout 20 g boter (bakboter) 2 cl olijfolie (extra vierge)
De sla goed wassen en in stukjes snijden.
Een vinaigrette maken met de frambozenazijn, de notenolie en de mangosiroop.
Hiermee de sla besprenkelen.
De plakken kalfslever krokant bakken in een mengsel van olie en boter en ervoor zorgen dat het vlees roze blijft.
Lichtjes zouten.
Het lookteentje, de tomaten en de champignons fijnsnijden.
Ook de gebakken lever in stukjes snijden.
Alles door de sla mengen en afwerken met grofgemalen peper.
|