Pompoenschnitzelsxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
400 g pompoen 3 eiwitten 40 g bloem 150 g paneermeel peper zout 4 takjes tijm 10 cl olijfolie (extra vierge)
Verwijder de schil en de pitten van de pompoen en snijd in maanvormige plakjes van ongeveer 2 cm dik.
Kruid de pompoenpartjes met peper en zout en haal ze door de bloem.
Dompel ze daarna onder in het losgeklopt eiwit en wentel ze tenslotte in het paneermeel waaraan de fijngehakte tijm toegevoegd werd.
Bak onmiddellijk in hete olie en serveer met een slaatje en een lichte dressing.
Provençaalse risotto met quinoa
Ingrediënten voor 4 personen
2 kopjes quinoa 1 ui 3 takjes tijm 2 takjes rozemarijn 3 takjes oregano 40 g hazelnoten 200 g seitan 2 cl olijfolie (extra vierge) 2 dl groentebouillon peper 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
Verwijder de steeltjes van de kruiden en hak ze fijn.
Snipper de ui.
Verwarm de helft van de olie en fruit de ui.
Voeg de quinoa toe en laat al roerend even meebakken.
Voeg per kop quinoa 1.5 kop kokend water toe en breng de quinoa aan de kook.
Voeg na ongeveer 5 minuten de bouillon en de gehakte kruiden toe en laat de quinoa op een zacht vuur verder garen.
Snij de hazelnoten in grove stukken en de seitan in kleine blokjes.
Verwarm de rest van de olie en bak de seitan samen met de noten.
Bestrooi de seitan met wat peper.
Roer de gare quinoa bij de seitan met de noten en laat nog een minuutje bakken.
Bestrooi dit gerecht met peterselie.
Shortbread
Ingrediënten voor 4 personen
115 g boter (roomboter) 50 g basterdsuiker 225 g bloem 4 theelepels suiker
Shortbread is een kruimelig Schots biscuit, met een volle botersmaak.
Ook voor shortbread heeft iedere Schotse familie haar eigen recept.
Sommigen rollen het deeg dun uit, anderen maken er langwerpige koekjes van minstens 1/2 cm dik van.
Bereiding:
Klop de boter en de suiker met de handmixer in ca. 5 minuten tot een romige massa.
Klop de bloem er in gedeelten door tot een stevig deeg ontstaat.
Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap van ca. 22 cm doorsnede.
Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd de lap in 12 punten en prik met een vork gaatjes in de punten.
Bak de biscuits in een voorverwarmde oven van 150°C in 30-45 minuten goudbruin en gaar. Laat de biscuits op een taartrooster afkoelen en bestrooi ze met fijne tafelsuiker.
|