Drumstick met honing en appelxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
16 drumsticks (kippenonderbouten) 50 g boter (bakboter) peper zout 1 eetlepel honing (vloeibaar) 2 theelepels kerriepoeder 1 dl room 0.5 eetlepel kippenbouillon 0.5 appel (Jonagold)
De drumsticks kruiden met peper en zout, bestrijken met honing en ze in 15 minuten goudbruin laten bakken in de hete boter.
Uit de pan nemen en warm houden onder folie.
Het braadvet weggieten en de bodem van de pan deglaceren met kippenbouillon.
De room en het kerriepoeder toevoegen en kruiden met peper en zout.
Tot slot de geraspte appel door de saus roeren.
De drumsticks op verwarmde borden schikken en overgieten met de saus.
Gegratineerde bloemkool
Ingrediënten voor 4 personen
1 bloemkool 250 g ham 1.5 dl melk (halfvol) 20 g boter (bakboter) 30 g bloem (tarwebloem) 100 g kaas nootmuskaat peper
De bloemkool wassen en halfgaar koken in licht gezouten water.
De boter verwarmen en er de bloem door roeren.
De melk en het kookvocht in gelijke hoeveelheden toevoegen en de saus onder voortdurend roeren, laten doorkoken.
De fijngesneden ham en driekwart van de gemalen kaas door de saus roeren.
Op smaak brengen met nootmuskaat en peper.
Een vuurvaste schotel beboteren.
Hierin de uitgelekte bloemkool plaatsen en overgieten met de saus.
Bestrooien met de rest van de gemalen kaas en laten gratineren.
Biscuit met boterroom
Ingrediënten voor 4 personen
80 g suiker 4 eieren 80 g bloem (tarwebloem) 1 theelepel maïszetmeel 75 g hagelslag 250 g boter (roomboter) 5 eierdooiers 125 g suiker 1 dl water 1 zakje vanillesuiker
De eieren en de suiker zeer luchtig opkloppen in een warmwaterbad.
Laten afkoelen.
De bloem zeven en door het ei-suikermengsel spatelen.
Een springvorm lichtjes beboteren en vullen met het beslag.
Bakken in een voorverwarmde oven van 220 graden tot de biscuit mooi bruin is en laten afkoelen.
Ondertussen de boterroom maken.
Hiervoor de suiker en het water aan de kook brengen en opkloppen tot een klare, kleverige siroop.
De suikersiroop beetje bij beetje bij de eierdooiers voegen en kloppen tot een schuimig mengsel.
De zachte boter in kleine hoeveelheden bij het mengsel voegen en roeren tot een lichte crème wordt bekomen.
De taart met een groot mes in 2 schijven snijden.
Een schijf bestrijken met boterroom en de tweede schijf er terug opleggen.
Ook de zijkanten insmeren met boterroom en de taart door de hagelslag rollen.
Versieren met toefjes boterroom.
|