Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    15-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Gegrilde honing-appeltjes met zalmfilet en roze pepersausxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 appelen (Jonagold)
    6 eetlepels honing (vloeibaar)
    2 cl zonnebloemolie
    1 citroen
    500 g zalmfilet
    2 dl visfumet
    1 dl sinaasappelsap
    0.5 dl wijn (wit/droog)
    2 theelepels maïszetmeel
    2 eetlepels peperbolletjes (roze)
    peper
    zout

     

    Schil de appels en snijd ze overdwars in schijven van ca. 2 cm.

    Verwijder het klokhuis en wrijf in met citroensap.

    Bestrijk de appelschijfjes aan de bovenkant met honing en schik ze in een met olie ingesmeerde ovenschaal.

    Pocheer de zalm in visfumet.

    Dep goed droog en kruid met peper en zout.

    Zet de appeltjes en de zalm in twee afzonderlijke schalen onder de grill en laat bruin kleuren.
    Maak ondertussen de saus: kook het sinaasappelsap met de witte wijn in tot de helft.

    Roer de honing erdoor.

    Roer het maïszetmeel los in wat overgehouden sinaasappelsap en voeg bij de saus.

    Laat indikken en breng op smaak met de roze peperkorrels, peper van de molen en zout.

     

     

    Risotto van paddestoelen met gefruite tongreepjes en broccolipesto

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g rijst
    20 cl olijfolie (extra vierge)
    2 dl gevogeltebouillon
    100 g Parijse champignons
    75 g Parmezaanse kaas
    1 sjalot
    100 g bospaddestoelen
    2 eiwitten
    2 Noordzeetongen
    3 bosjes peterselie
    200 g broccoli
    1 teentje knoflook
    peper
    zout
    cayennepeper
    2 eetlepels pijnboompitten
    10 g bloem
    10 g paneermeel
    20 g boter (bakboter)
    20 g boter (roomboter)

     

    Risotto: Snijd de Parijse champignons in stukken en kook ze met de gevogeltebouillon.

    Kruid met zout en cayennepeper.

    Mix tot een soep om de risotto te bevochtigen.

    Fruit de sjalot in wat boter en een scheut olijfolie en roer er de risottorijst door.

    Giet er een scheut champignonsoep bij.

    Kruid de bereiding met peper en zout.

    Houd er rekening mee dat dit proces ca. 20 minuten kan duren.

    Als de rijst het vocht heeft opgenomen, voegt u weer wat soep toe.

    Roer goed.

    Het is aan u om te bepalen of u de risotto krokant wilt dan wel gaar.

    U stopt met het toevoegen van vocht wanneer u dat goed vindt.

    Afwerking van de risotto: voeg een eetlepel gemalen parmezaan toe, samen met de gebakken stukjes bospaddestoelen en een klontje boter.

    Blijf goed roeren.

     

    Tongreepjes: Verdeel de tongfilets in gelijke reepjes, kruid ze en paneer met bloem, losgeklopt eiwit en tot slot paneermeel.

    Schud het overtollige paneermeel af.

    Bak de filets goudbruin in een friteuse op 160°C.

    Droog ze op keukenpapier en bestrooi ze met een beetje zout.

     

    Broccolipesto: Verdeel de broccoli in harde stukken en zachte bloemstukken.

    Kook de harde delen gaar in water met zout en voeg na tweederde van de gaartijd de zachte delen toe.

    Zo behoudt u de groene kleur van de groente.

    Haal de broccoli uit de pot.

    Laat het kooknat inkoken, bewaar het en koel de broccoli zo snel mogelijk af.

    Pureer de broccoli met de andere ingrediënten in een blender.

    Breng de massa op smaak en druk de puree door een zeef.

     

    Afwerking: Verdeel de risotto over 4 bordringen, schik hierop de gefruite tongstukjes en plaats alle in het midden van het bord.

    Werk af met wat broccolipesto en gefruite peterselie.

     

    Warme bananen met pistache-kruimellaag met honing en frambozencoulis

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    180 g pistachenoten (gepeld)
    4 bananen
    1 eetlepel poedersuiker
    500 g frambozen
    4 eetlepels honing (vloeibaar)

     

    Hak de pistachenoten grof en doe ze op een groot bord.

    Pel de bananen en snijd ze in de lengte doormidden.

    Rol de halve bananen door de noten, en zorg ervoor dat ze er gelijkmatig mee bedekt worden. Bestuif ze met wat poedersuiker en leg ze op een anti-aanbak bakblik.

    Bak ze 4 - 5 minuten in een oven op 200°C tot ze net gaar en warm zijn (niet langer omdat de bananen dan zullen smelten).

    Houd ze warm.

    Draai voor de frambozencoulis de helft van de frambozen met 2 eetlepels honing tot een glad geheel.

    Passeer dit mengsel door een fijne zeef om alle pitjes te verwijderen.

    Verdeel de bananen over 4 voorverwarmde borden en druppel er de rest van de honing over. Serveer met wat frambozen in een kleine piramide en met wat frambozencoulis ernaast.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!