Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    16-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Mosselsoepje met Brugs tarwebier, venkel en witloofxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 kg mosselen
    1 ui
    2 stengels bleekselderij
    2 stronkjes witloof
    1 venkelknol
    2 dl Brugs tarwebier
    5 dl room
    2.5 dl visfumet
    1 potje saffraanpoeder
    0.25 theelepel kerriepoeder
    cayennepeper
    20 g kervel
    20 g boter (bakboter)
    peper
    zout

     

    Alle groenten wassen en schoonmaken.

    De ui en de bleekselderij fijnsnijden en even fruiten in de boter.

    De gespoelde mosselen, het bier, de saffraan en de kerrie toevoegen.

    De mosselen laten openkoken en uit hun schelp halen.

    Het kookvocht zeven door een fijne puntzeef.

    Het witloof en de venkel in julienne snijden en beetgaar koken in een weinig gezouten water.

    Het gezeefde mosselsap bij de visfumet en de room voegen en even laten inkoken.

    Op smaak brengen met cayennepeper, peper en zout.

    De mosselen, witloof en venkel verdelen over warme diepe borden.

    Overgieten met de hete roomsoep en garneren met enkele kervelpluksels.

     

     

    Rode poon 'dieppoise'

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 rode ponen (van 500 g)
    250 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    1 tomaat
    1 dl wijn (wit/droog)
    2 dl room
    100 g boter (bakboter)
    5 dl visfumet
    1 sjalot
    1 ui
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    20 g bloem (tarwebloem)
    15 g tomatenpuree
    1 eetlepel cognac
    peper
    zout

     

    De gehakte sjalot stoven in een weinig boter met ui en peterselie, er de cognac opgieten en flamberen.

    Blussen met de wijn en even inkoken.

    Dit mengsel in een beboterde vuurvaste schotel gieten, er de gekruide vis op leggen, overgieten met een deel van de visfumet, afdekken en 20 minuten laten stoven in de oven op 180 graden.

    De helft van de garnalen mixen met een scheutje visfumet en daarna door een zeef wrijven.

    Een roux maken met gelijke delen boter en bloem, er het ingekookte stoofvocht bijvoegen alsook de room, de gemalen garnalen en de tomatenpuree.

    Aan de kook brengen.

    Van het vuur er de rest van de garnalen bijvoegen.

    Niet meer laten koken.

    De vis op een voorverwarmde schotel of bord leggen en er de saus over gieten.

    Garneren met in blokjes gesneden gepelde tomaat en bestrooien met gehakte peterselie.

     

     

    Appelflan met advocaat

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 dl melk (halfvol)
    1 stokje vanille
    140 g boter (bakboter)
    100 g bloem (tarwebloem)
    4 eieren
    2 appelen (Jonagold)
    300 g suiker
    40 cl advocaat

     

    De melk aan de kook brengen samen met het vanillestokje.

    De suiker toevoegen en goed mengen.

    De appelen schillen, in stukjes snijden en lichtjes stoven in een klontje boter.

    Gelijke delen bloem en zachte boter vermengen tot een homogene massa.

    De kokende melk voorzichtig en al roerend bijvoegen.

    Nog ongeveer 5 minuten op het vuur laten indikken en er één voor één de eierdooiers en vervolgens de gestoofde appelstukjes doorroeren.

    De eiwitten tot stevig schuim kloppen en in de bereiding inwerken.

    Een vuurvaste schaal met de rest van de boter insmeren, de bodem en de wanden met suiker bestrooien en daar de pudding ingieten (niet meer dan drievierde vullen).

    Even laten opstijven en dan 40 minuten in de oven laten bakken in een warmwaterbad.

    De pudding ontvormen, laten afkoelen en net voor het opdienen overgieten met advocaat.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!