Beursje van Spaanse ham met venkelpureexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
8 sneetjes gedroogde Spaanse ham 2 venkelknollen olijfolie om te bakken 5 cl pastis peper zout 8 sprietjes bieslook
Maak de venkelknollen schoon en snijd in kleine stukjes.
Stoof de venkel gaar in de olijfolie, blus met pastis en breng verder op smaak met peper en zout.
Laat de venkel gedurende 40 minuten zachtjes sudderen en roer tot een gladde puree.
Laat afkoelen.
Leg per beursje 2 sneetjes gedroogde ham kruislings over elkaar en schep in het midden een lepel venkelpuree.
Plooi de ham toe tot een beursje en bind het samen met 2 takjes bieslook.
Heilbot in roomsaus
Ingrediënten voor 4 personen
750 g heilbotfilet 2 eetlepels citroensap 1 dl room 50 g kaas 30 g boter (bakboter) peper zout
De filets in een vuurvaste schotel schikken.
Kruiden met peper en zout, en het citroensap toevoegen.
De room over de filets gieten, de geraspte kaas erover strooien en een klont boter op de vis leggen.
De schotel in de oven zetten (200 graden) en de vis laten gaar worden (15 à 20 minuten).
Tijdens het bakken de room een paar maal over de vis scheppen.
Uit de oven nemen en garneren met toefjes peterselie.
Serveren met een salade van groenten.
Tamarinde-gemberijs met rode papaja
Ingrediënten voor 4 personen
4 eierdooiers 145 g suiker 2.5 dl melk (vol) 3 dl room 100 g tamarindepulp 100 g gember (fijngesneden) op siroop 2 papaja's
Klop dooiers en suiker door elkaar tot het volume is verdubbeld.
Breng de melk aan de kook in een steelpan en giet, als hij begint te schuimen, bij het eimengsel.
Klop door elkaar en doe terug in de pan op laag vuur.
Roer tot het mengsel dik wordt en blijft hangen aan de achterkant van een houten lepel.
Haal van het vuur en zeef boven een koude kom.
Roer er tamarindepulp, room en gember door.
Laat afkoelen en giet dan in een ijsmachine.
Volg de gebruiksaanwijzing.
Als je geen ijsmachine hebt, giet dan het mengsel in een kleine metalen kom en zet die in de vriezer.
Haal het mengsel om de paar uur uit de vriezer en klop het door.
Hierdoor worden eventuele ijskristallen weer gebroken.
Halveer de papaja's, schil ze en verwijder de zaadjes.
Serveer een bol ijs in elke papajahelft.
|