Kerrie van varkenstongetjes met duo van risotto & fijne boontjes
Ingrediënten voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
4 varkenstongetjes 3 selderstengels
wit van 1 prei
1 wortel
1 ui
2 kruidnagels
takje tijm 350g rijst voor risotto, type Arborio 200g verse fijne boontjes
1 appel, in brunoise gesneden 2 sjalotten, fijngesnipperd 1 el kerriepoeder 1½ liter kippenbouillon, mag van blokjes 1 dl soja room (type Alpro S line) lookscheuten voor de afwerking zwarte peper uit de molen
zout
- Zet de tongen 2 uur in licht gezouten water, spoel onder stromend water en doe in een ruime pan.
Voeg de in stukken gesneden wortel, selder, prei, ui, het takje tijm, de kruidnagels en een ruime draai van de pepermolen toe.
Zet onder water en breng aan de kook, draai het vuur vervolgens lager en laat de tongetjes in ruim een uur gaar worden.
Neem uit de pan en laat even afkoelen, zeef de bouillon. - Snij de tongen in dunne plakjes en hou ze warm in wat bouillon. - Laat een fijngesnipperd sjalotje even zweten in olijfolie
Voeg de kerrie en de appel-brunoise toe en laat even meestoven
Blus met 3 dl bouillon van het vlees en laat voor de helft inkoken, breng op smaak met peper & zout en werk af met de soja room. - Kook of stoom de boontjes beetgaar. - Bereid een risotto. - Dresseer het gerecht als volgt: Schep wat risotto in een kookring, doe hierop wat boontjes, weer wat risotto en enkele plakjes vlees, werk af met een plukje lookscheuten.
Lepel de kerriesaus er rond en serveer.
|