Maredsoussoepxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Benodigdheden
Ajuinen (vijf grote)
Boter
Bouillon blokjes (4)
Gepelde tomaten (2 blikken)
Tomatenpuree ( 2 tot 3 blikjes)
2 liter water
Een kuipje maredsous smeerkaas
Bereiding
Je laat je boter smelten niet bruinen.
Je gooit daar alle ajuinen in (in stukken gesneden), en laat die wat glazig worden niet bruinen.
Je doet er je water bij, de bouillon blokjes en de gepelde tomaten.
Laat dit alles een minuutje of 20 koken tot de ajuin zacht is.
Je neemt die van het vuur en mix die glad.
Daarna voeg je de tomatenpuree en het kuipje smeerkaas erbij en mix die nog eens goed door.
Wat bij kruiden eventueel met wat peper en je hebt een heel lekkere tomatenroom soep (zout heb je al van je bouillon blokjes).
Je kunt die soep zo eten zonder iets bij maar ze is ook heel lekker als je een heel klein scheutje porto in je bord doet.
Of een beschuit met gemalen kaas er in laten drijven heel heel lekker.
Smakelijk.
|