Kruidige aardappelxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
4 aardappelen (Nicola) 80 g verse kaas (mager) 1 dl yoghurt (mager) peper zout cayennepeper 0.5 citroen 1 bakje tuinkers
De aardappelen schoonborstelen en ze gedurende 15 minuten koken in water.
In aluminiumfolie wikkelen met een klontje boter en ze nog 10 minuten in de oven zetten (op 200 graden) of op de barbecue.
De verse kaas mengen met de yoghurt en op smaak brengen met peper en zout, cayennepeper en citroensap.
Er vers afgeknipte tuinkers doorroeren en de saus over de aardappelen scheppen.
Tip: de folie openvouwen en de aardappel kruiselings insnijden.
De schil naar buiten toe klappen en opvullen met de saus of vulling.
Magie van de heksenmix
Ingrediënten voor 4 personen
100 g oesterzwammen 100 g kastanjechampignons 100 g shiitake 40 g boter (bakboter) 1 teentje knoflook 1 krop sla (eikenblad) 1 krop ijsbergsla 4 cl olijfolie (extra vierge) 1 cl sesamolie 2 cl balsamicoazijn 0.5 eetlepel mosterd 2 eetlepels pijnboompitten kiemen 1 bakje tuinkers
Maak de paddestoelen schoon en laat ze heel.
Pel de knoflook en snipper fijn.
Smelt de boter in de pan, voeg de paddestoelen en de knoflook toe en stoof in een kwartiertje zachtjes gaar.
Maak de slablaadjes los, deel ze in stukjes, was en droog ze.
Maak een vinaigrette van de olijfolie, sesamolie, balsamicoazijn, mosterd en pijnboompitten. Schep de vinaigrette door de sla.
Schik de sla op de borden.
Schik de lauwwarme paddestoelen erop.
Versier met de kiemen en de tuinkers.
Bosbessen-citroenmuffins
Ingrediënten voor 4 personen
175 g boter (roomboter) 120 g amandelpoeder 0.5 citroenschil 200 g poedersuiker 100 g bloem 5 eiwitten 200 g bosbessen
Laat de boter langzaam smelten in een pan tot hij goudbruin van kleur is.
Doe de amandelen, geraspte citroenschil, poedersuiker en bloem in een schaal.
Meng goed. Roer de eiwitten erdoor.
Schenk de gesmolten boter erbij en meng alles goed door elkaar.
Schenk het beslag in muffinvormpjes.
Leg de bosbessen erbovenop. Bak de muffins ca. 15 minuten op 200 °C of tot ze goudbruin van kleur zijn.
Laat de muffins op een rooster afkoelen.
|