Kippen knotsjes met pikante dipxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten per persoon:
6 kippenvleugels zwarte peper & wat zout dipsaus: 2 el Griekse yoghurt ½ ontvelde, ontpitte en fijngehakte tomaat 1 mespunt sambal ½ zeer fijngesnipperd sjalotje 1 el fijngehakte verse bieskook
- Snijd de vleugeltjes middendoor en hou enkel het dikste gedeelte, de rest kan u ook grillen of bakken naar wens, wij houden ons nu bezig met de mooiste helft dus.
Snij aan de zijde waar het werd doorgehakt het vel los van het been en trek het helemaal naar het andere einde toe zodat er een soort knotsje ontstaat.
Na wat oefening is dit zeker niet moeilijk. - Kruid de knotsjes met peper en wat zout en frituur ze tot ze mooi knapperig zij.
Laat uitlekken op keukenpapier. - Meng alle ingrediënten voor de dipsaus. - Serveer de kippenknotsjes koud of warm naar keuze, samen met de pikante dip.
|