Omgekeerd perentaartjexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Nagerecht voor 4 personen 2 eetlepels suiker
2 eetlepels water
slagroom, half stijf geslagen
4 handperen, geschild van klokhuis ontdaan en in partjes gesneden
4 bolletjes vanille-ijs
150 gr bloem
100 gr boter, in blokjes gesneden
75 gr suiker
1 mespuntje zout
2 eetlepels water
Bereidingstijd: 40 minuten
Benodigdheden: 4 Taartvormen van ± ø 12 centimeter.
Bereiden: 1 Kneed de ingrediënten voor het deeg samen tot een bal en laat het 1½ uur in de koelkast rusten.
2 Laat de suiker en het water inkoken tot een lichtbruine siroop en verdeel deze over de taartvormen.
3 Rol het deeg uit tot een 3 mm dikke plak.
Leg de peerpartjes als een bloem in de taartvormen.
Leg het deeg over de vormpjes en rol er met een deegrol overheen, zodat de overgebleven deeghoekjes er af vallen.
Druk het deeg aan de zijkanten iets aan.
4 Bak ze af in een voorverwarmde oven op 200ºC ongeveer 15-20 minuten.
Direct een bord op de taartvormen leggen en beiden omkeren.
Serveer met een bolletje vanille-ijs en slagroom.
|