Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    16-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Wortelroomsoepje met mosselen en saffraanxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kg mosselen
    2 uien
    4 wortelen
    2 stengels bleekselderij
    2 preiwitten
    10 dl visfumet
    2 dl wijn (wit/droog)
    1.25 dl room
    75 g boter (bakboter)
    35 g bloem (tarwebloem)
    20 g kervel
    2 potjes saffraanpoeder
    peper
    zout

     

    De mosselen openkoken in de witte wijn en uit de schelp halen.

    De visfumet ondertussen opwarmen.

    De groenten wassen, schoonmaken en fijnsnijden.

    Een nootje boter laten smelten in een kookpan en de groenten even glazig fruiten.

    De groenten bestrooien met bloem, bevochtigen met de warme visfumet en het kookvocht van de mosselen, aan de kook brengen en op een zacht vuurtje laten garen.

    De soep mixen en zeven door een puntzeef.

    De mosselen toevoegen en net voor het opdienen de room erdoor roeren.

    Op smaak brengen met peper, zout en saffraan.

    Goed doorroeren.

    Serveren in een grote warme soepkom, uitscheppen in warme soepborden en garneren met kervelpluksels.

     

     

    Rundvlees op Elzasser wijze

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g stoofvlees
    40 g boter (geklaard)
    2 uien
    5 cl jenever
    5 jeneverbessen
    800 g zuurkool (rauw)
    2.5 dl wijn (wit/droog)
    8 aardappelen (Charlotte)
    1 theelepel maïszetmeel
    peper
    zout

     

    Het vlees opbinden met keukengaren.

    De geklaarde boter in een braadpan verhitten en het vlees aanbraden.

    De uien schillen, fijnhakken en bij het gebruinde vlees voegen.

    Flamberen met jenever, kruiden met zout en peper en overgieten met water.

    Het deksel op de pan zetten en 2,5 uur op een zacht vuur laten sudderen.

    De zuurkool gedurende 30 minuten stoven met de jeneverbessen en de witte wijn.

    De aardappelen schillen, spoelen en 20 minuten voor het einde van de kooktijd bij het vlees voegen.

    Het vlees uit de pan halen en 15 minuten warm houden terwijl het braadvocht wordt ingekookt.

    De aardappelen eveneens uit de pan halen en in een warme serveerkom overscheppen.

    De braadjus binden met maïszetmeel opgelost in 3 theelepels water.

    De saus zeven.

    De zuurkool op een warme serveerschaal leggen, het vlees in plakken snijden en op de zuurkool leggen.

    Overgieten met een gedeelte van de saus.

    De rest van de saus afzonderlijk opdienen evenals de aardappelen.

     

     

    Appel-kaasschotel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 citroen
    40 g rozijntjes
    4 appelen (Boskoop)
    4 plakjes cake
    2 cl rum
    2 eieren
    60 g boter (bakboter)
    60 g suiker
    250 g verse kaas (halfvet)
    2 theelepels maïszetmeel

     

    De citroen grondig wassen en de schil raspen.

    De helft van de citroen uitpersen.

    In een kommetje met heet water de rozijnen ongeveer 5 minuten laten zwellen.

    De appelen schillen, in schijfjes snijden en besprenkelen met citroensap.

    De appelschijfjes een drietal minuten laten koken in een bodempje water.

    In een zeef laten uitlekken.

    In een ovenschotel de plakjes cake leggen en besprenkelen met rum.

    Boter, suiker en citroensap tot een schuimige massa roeren.

    Eén voor één de eierdooiers toevoegen en er daarna de verse kaas, het maïszetmeel en tweederde van de appelen erdoor mengen.

    De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door het kaasmengsel roeren.

    Het geheel op de plakjes cake scheppen en de rest van de appelen en de rozijntjes erover verdelen.

    In 30 minuten gaar en goudbruin laten worden in een oven van 200 graden.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!