|
Vlaamse karbonadenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
1000 g stoofvlees 100 cl Blonde Leffe 6 uien 2 sneetjes wit brood 1 takje tijm 1 blaadje laurier 0.5 bosje peterselie 15 g bloem (tarwebloem) 2 eetlepels bruine suiker 1 cl azijn 2 eetlepels mosterd 50 g boter (bakboter) peper zout
De uien schillen en in ringen snijden.
De peterselie spoelen.
De boter verhitten in een stoofpan.
Het vlees aan alle kanten laten korsten.
Het vlees uit de pan scheppen.
De uien in het braadvet bakken tot ze goudbruin zijn.
Bestrooien met bloem.
Nog 1 minuut laten kleuren en omroeren.
Het bier toevoegen.
Blijven roeren tot het kookt.
Het vlees terug in de pan leggen met tijm, laurier, peterselie, suiker en azijn.
Zout en peper toevoegen.
Het deksel op de pan leggen.
Gedurende 1 uur laten sudderen.
De sneetjes brood met mosterd bestrijken.
Het brood op de saus leggen.
Nog 1,5 uur laten sudderen.
Serveren met frietjes of gekookte aardappelen.
Konijn met pruimen
Ingrediënten voor 4 personen
1 konijn 2 uien peper zout 20 g bloem (tarwebloem) 100 g boter (bakboter) 7.5 dl wijn (wit/droog) 33 cl Blonde Leffe 1 dl vleesbouillon 1 kruidentuiltje 400 g pruimen (gedroogd) 100 g rozijntjes 2 sneetjes wit brood 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 2 cl azijn 0.5 theelepel maïszetmeel 1 eetlepel mosterd
Het konijn in stukken snijden.
De uien pellen en grof hakken.
Het vlees kruiden met peper en zout en de stukken in bloem wentelen.
Aan alle kanten mooi bruin bakken in hete boter.
Uit de pan halen en de uien lichtbruin fruiten.
De stukken konijn weer toevoegen en de wijn en het bier erbij gieten.
Het kruidentuiltje toevoegen en gedurende 1 uur zachtjes laten stoven met het deksel op de pan.
Wat bouillon toevoegen zodat het vlees blijft onderstaan.
Ondertussen de pruimen en de rozijnen laten zwellen in lauw water.
Het kruim van het brood in dobbelsteentjes snijden en goudbruin bakken in olie met boter.
De peterselie fijnhakken.
Het zetmeel en de mosterd losroeren in wat azijn.
De stukken konijn op een dienschaal scheppen, de saus binden met mosterd en het zetmeelmengsel.
De pruimen en de rozijnen toevoegen en ze even laten doorwarmen.
De saus over het konijn scheppen en bestrooien met gebakken broodkorstjes en gehakte peterselie.
Serveren met gekookte aardappelen.
|