Roereitjes in eigen jasje met kaviaar oscietrexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
4 eieren 40 g boter (roomboter) 0.2 dl room peper zout 4 eetlepels kaviaar
Knip het topje van de eierschaal en vang de inhoud op.
Leg de lege eierschaal voorzichtig opzij.
Roer het ei met de boter, de room, peper en zout op een zacht vuurtje.
Vul de eierschaal nu met het roerei en leg de kaviaar erbovenop
Kreeft met hopscheuten
Ingrediënten voor 4 personen
2 kreeften (van 450 g à 500 g) 80 g hopscheuten 40 g kervel 60 g boter (bakboter) 2 dl kreeftensoep 2 eetlepels dragon (fijngehakt) 60 g boter (roomboter) 1 dl room zout cayennepeper
De bisque verrijken met dragon en tot de helft laten inkoken, afwerken met room en boter en, indien nodig, verder op smaak brengen met peper en zout.
De hopscheuten een tweetal minuten blancheren in lichtgezouten water zonder ze hun knapperigheid te laten verliezen.
De rauwe kreeft in twee helften snijden, kruiden met cayennepeper en zout en in een zeer warme oven gedurende een viertal minuten laten grillen.
De kreeftensaus rijkelijk verdelen over verwarmde borden en hierin de kreeft leggen. Afwerken met de hopscheuten en serveren met lentegroen naar keuze.
Kwarktaart met witte chocolade en amaretto
Ingrediënten voor 4 personen
16 volkorenbeschuitjes 3 bitterkoekjes (macarons) 50 g boter (roomboter) 0.5 theelepel amandelextract 0.5 theelepel kaneelpoeder 350 g chocolade (witte chocolade) 1.25 dl slagroom 675 g roomkaas 120 g suiker 4 eieren 2 eetlepels amaretto 0.5 theelepel vanille-extract 4.4 dl zure room witte chocoladeschilfers
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een springvorm met een doorsnee van 24 cm en 7,5 hoog in.
Draai de volkorenbeschuitjes en bitterkoeken in een keukenmachine fijnkorrelig.
Voeg de gesmolten boter toe, samen met het amandelextract en kaneel en draai alles nogmaals.
Duw het kruimeldeeg tegen de bodem en langs de randen van de springvorm.
Bak de korst in 5-7 minuten in de oven tot hij stevig geworden is.
Draai de temperatuur lager tot 150°C.
Smelt voor de vulling de chocolade en de slagroom in een pannetje op laag vuur.
Blijven roeren.
Laat afkoelen en roer het af en toe door.
Klop met een elektrische mixer de roomkaas zacht.
Voeg nu eerst de helft van de suiker toe en klop vervolgens één voor één de eieren erdoor. Voeg dan langzaam het chocolademengsel toe, samen met de helft van de amaretto (of amandelextract) en het vanille-extract.
Schep de vulling in het kortdeeg en schuif de taart op een bakplaat in de oven.
Bak de taart 45-55 minuten tot de rand van de taart stevig is geworden, maar het binnenste nog vochtig is.
Draai de temperatuur hoger tot 200°C.
Klop voor de topping de zure room, de rest van de suiker en de amaretto door elkaar.
Strijk deze topping over de taart en schuif de taart nog 5-7 minuten in de oven.
Draai de oven uit, maar laat de kwarktaart nog 1 uur in de oven staan.
Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.
Werk met een mes de taart van de rand van de springvorm.
Dek de taart losjes af en laat een nacht in de koelkast staan.
Maak de springvorm los en til de ring voorzichtig van de taart.
Schuif de taart op een platte schaal en decoreer hem met chocoladeschilfers
|