Zalmmoten met groene theexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen 4 zalmmoten van 150 gram 3 wortels 2 courgettes 1 eetlepel gehakte pistachenoten 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel groene thee
Voor de vinaigrette: 2 eetlepels frambozenazijn 1 eetlepel olijfolie 2 eetlepels granaatappel- of sinaasappelsap Zout peper
Bereid eerst de vinaigrette door de frambozenazijn, de olijfolie, het fruitsap, zout en peper door elkaar te mengen. Verwarm de oven voor op 210°C (stand 7).
Was en maak de wortelen en courgettes schoon en rasp ze.
Hak de pistachenootjes fijn. Meng in een kom een eetlepel olijfolie met de pistachenootjes en de thee.
Smeer hier de moten mee in.
Zet 15 minuten in de oven. Zet een pan met een beetje olijfolie op het vuur en leg er de wortelen en courgettes maximaal 5 minuten in zodat ze nog krokant blijven.
Strooi een beetje zout over de groenten.
Giet de vinaigrette er over en meng. Haal de schaal uit de oven, schik de groenten rond de moten of leg ze in een andere schaal. Strooi er flink wat vers gemalen peper over en dien op.
Zalmpapillot met peren
Ingrediënten voor 4 personen Uien: 4 Peren: 2 Zalmfilets: 4 (120 g per stuk) Olijfolie: 1 eetlepel Vier kruiden Slagroom: 3 eetlepels` Zout peper
Verwarm de oven voor op 180°C (stand 7). Maak de uien schoon en snijd ze fijn.
Maak de peren schoon en snijd ze in partjes.
Laat de uien in de olijfolie zacht smelten tot ze glazig worden.
Haal ze uit de pan en leg ze op keukenpapier. Leg de perenpartjes in de pan en laat ze 2 minuten bakken. Knip 4 blaadjes perkamentpapier uit.
Op elk blad legt u een laag peren, een laag uien, zout, peper, een mespunt van de vier kruiden en vervolgens een zalmfilet.
Bedek met een laag uien, een laag peren, zout, peper, de vier kruiden en ten slotte wat slagroom.
Maak de papillotten dicht. Zet ze 10 minuten in de oven.
Dien de papillot op het bord op, zodat ieder zijn eigen papillot kan openen.
Zalm in papillot en paprikapuree
Ingrediënten voor 4 personen 4 zalmfilets van 150 g 2 uien 1/2 glas droge witte wijn 600 g diepgevroren paprika's 2 eetlepels vetarme room 1 citroen Zout
Peper
Verwarm de oven voor op 250°C (stand 8-9).
Maak de uien schoon en snijd ze in dunne ringen.
Leg ze met de witte wijn in een sauteerpan en laat ze zachtjes koken tot de wijn verdampt is. Giet de paprika's in de sauteerpan, roer goed en laat ze sudderen tot ze allemaal goed ontdooid zijn.. Mix alles goed, samen met de slagroom.
Giet de puree in een kookpot, voeg zout en peper toe en houd warm. Strooi zout en peper op de zalmfilet, besprenkel met citroensap.
Leg ze op 4 bladen perkamentpapier en maak de papillotten dicht.
Leg ze 6 tot 8 minuten in de oven. Open de papillotten.
Breng de inhoud over op een dienschotel en leg de paprikapuree rond de zalm.
U kunt de papillotten ook zo op de borden serveren en de puree erbij opdienen.
Bouillon met groenten en zalm
Ingrediënten voor 4 personen Prei: 2 Wortelen: 2 Aardperen: 2 Ui: 1 Gevogeltebouillon: 1 blokje Gerookte zalm: 2 sneden Bieslook: enkele sprietjes Zout
Peper
Maak de prei, wortelen, aardperen en uien schoon en snijd ze in dunne ringen. Laat een liter water met een blokje gevogeltebouillon opwarmen in een kookpot.
Als het water kookt, voegt u de prei, wortelen, aardperen en uiringen toe.
Laat ongeveer 20 tot 25 minuten koken.
Breng de bouillon op smaak zoals gewenst. Snijd de sneetjes zalm in kleine stukjes.
Spoel enkele sprietjes bieslook af en versnipper ze. Giet de bouillon weg en bestrooi met zout.
|