Boerenkool met braadworstxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1 kilo bloemige aardappels
Zout
Versgemalen peper
4 teentjes knoflook
50 gr. Boter
500 gr. Panklare boerenkool
3 el Franse mosterd
4 braadworstjes
2 el tomatenpuree
Schil en was de aardappels.
Snij de aardappels in stukken.
Kook de aardappels in water met wat zout in ca. 20 minuten gaar. Pel en pers de knoflook. Verhit in een pan 1 eetlepel boter en bak de knoflook ca. 1 minuut.
Voeg de boerenkool met 2 eetlepels mosterd toe en laat het ca. 3 minuten bakken.
Schenk 1dl water erbij en laat de boerenkool afgedekt ca. 15 minuten stoven. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de braadworstjes volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg de tomatenpuree toe aan de worstjes en laat het ca. 3 minuten meebakken. Voeg 1dl water en 1 eetlepel mosterd toe aan de worstjes.
Breng deze jus op smaak met zout en peper. Giet de aardappels af en pureer ze. Schep het boerenkoolmengsel door de aardappelpuree.
Breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Serveer de boerenkoolstamppot met de braadworstjes en de jus.
|