Tortillaxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
4 aardappelen (Bintje) 2 uien olijfolie om te bakken 4 teentjes knoflook 6 eieren 0.5 dl melk (vol) zout peper
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes.
Dep zorgvuldig droog met keukenpapier en bak de rauwe aardappelschijfjes in de olijfolie. Schep nu en dan om.
Pel de uien, snijd ze doormidden en verdeel in halve ringetjes.
Pel de knoflook en hak fijn.
Wanneer de aardappelen beginnen te kleuren, brengt u ze op smaak met een flinke snuif zout en peper.
Schep nogmaals om en voeg de uien en de knoflook toe.
Kluts de eieren met de melk en giet het mengsel over de aardappelen.
Laat de tortilla stollen op een zacht vuur en keer de pan om op een plat bord of op een dienschaal.
Serveer warm of lauw.
Arroz Mexicana
Ingrediënten voor 4 personen
200 g rijst (langkorrelrijst) 2 dl groentebouillon 1 ui 2 tomaten 1 wortel 50 g erwtjes 2 cl arachideolie 1 takje koriander
Kook de rijst bijna gaar in de groentebouillon.
Kook de erwtjes gaar.
Ontvel de tomaten en hak ze fijn.
Schil de wortel en snij in dunne reepjes.
Snipper de ui, fruit in wat olie en voeg tomaat, wortel en erwtjes toe.
Fruit even mee.
Voeg de rijst toe, schep alles onder elkaar en laat nog 5 minuten zachtjes doorwarmen.
Was de koriander en hak fijn.
Garneer met de fijngehakte koriander.
Mamounia
Ingrediënten voor 4 personen
400 g suiker 6 dl water 4 eetlepels citroensap 100 g boter (roomboter) 175 g griesmeel kaneelpoeder 1 dl room 80 g amandelschilfers
Los de suiker op in het water en citroensap en laat in een kwartier tot siroop koken.
Laat het griesmeel heel licht kleuren in de gesmolten boter en voeg dan de suikersiroop toe. Laat kort sudderen en laat daarna afkoelen.
Giet over in mooie glazen schaaltjes, versier met opgeklopte slagroom en amandelschilfers en bestuif met kaneel.
|