Zalmforelrolletjes met witte wijn saus xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
1 zalmforelfilet peper, zout wat geraspte citroenschil 1 cocktailprikker 1 klein glas droge witte wijn 2 eetlepels boter 1/2 dl bouillon (van visbouillonblokje) 1/2 dl room culinair
Bestrooi de zalmforelfilet met peper, zout en wat geraspte citroenschil.
Rol deze op en prik hem vast met een houten cocktailprikker. Verwarm de witte wijn, visbouillon en de boter.
Laat hierin het visrolletje in ± 10 - 15 minuten gaar worden.
Neem het rolletje uit het vocht en hou deze warm op een bord onder aluminiumfolie.
Laat het vocht op hoog vuur inkoken tot ongeveer de helft.
Voeg de room toe en laat de saus nog ± 5 minuten koken tot deze bindt.
Maak op smaak met peper en zout.
Serveer de saus bij de vis. Lekker met worteltjes en gebakken of gefrituurde krielaardappeltjes
|