Spekstrudel met romige zuurkoolxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
4 spekstrudels
1 el vloeibare boter
1 ui, gesnipperd
400 g zuurkool
1 bekertje crème fraîche (125g)
1 el grove mosterd
zout en peper
Bereidingstijd: 0-20 minuten Verwarm de oven voor op 150ºC.
Verwarm de boter in de koekenpan en bak de strudels om en om in 3 minuten bruin en leg ze in een ovenschaal.
Bak ze in de oven in circa 40 minuten gaar.
Bak in hetzelfde braadvet de gesnipperde ui zachtjes glazig.
Spoel de zuurkool af en knijp goed uit, doe het in de pan bij de uitjes en voeg de crème fraîche en mosterd toe.
Roer goed door en laat met het deksel op de pan circa 20 minuten stoven.
Breng de zuurkool op smaak met peper en misschien wat zout en serveer met gekookte aardappels en de spekstrudel.
|