Lookscampixml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
30 scampi 1 ui 5 eetlepels cognac 1.5 dl wijn (wit/droog) 1 cl olijfolie (extra vierge) 2 teentjes knoflook 4 druppels tabasco 4 eetlepels peterselie (fijngehakt) cayennepeper peper zout
De gehakte ui en look in olie op een zacht vuur laten zweten.
Op hoog vuur de scampi bijvoegen en kruiden met de tabasco, cayennepeper, peper en zout. Overgieten met de cognac, flamberen, blussen met de wijn en enkele minuten laten garen.
De scampi op borden schikken, bestrooien met gehakte peterselie en serveren met stokbrood.
Pizza met zeevruchten
Ingrediënten voor 4 personen
1 vel pizzadeeg 0.5 kg mosselen 75 g Noordzeegarnalen (gepeld) 75 g inktvisringen 50 g Noordse garnalen 2 uien 400 g tomaten in blik 16 olijven (zwart) 1 eetlepel kappertjes 1 teentje knoflook 100 g mozzarellakaas 2 cl olijfolie (extra vierge) 1 takje oregano peper zout 1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
De uien en knoflook pellen en versnipperen.
Even aanstoven in wat olijfolie en de grof gehakte tomaten toevoegen.
Op smaak brengen met wat gehakte blaadjes oregano, peper en zout.
Alles op en zacht vuurtje een twintigtal minuten laten sudderen.
De saus wat laten afkoelen en uitstrijken over de pizzabodem.
De bodem verder garneren met de mosselen, de garnalen, de inktvisringen, de olijven en de kappertjes.
Afwerken met de in reepjes gesneden mozzarellakaas.
De bereiding instrijken met olijfolie.
Gedurende 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Garneren met bieslooksteeltjes en fijngesnipperde blaadjes oregano.
Meteen serveren.
Appelbeignets
Ingrediënten voor 4 personen
5 appelen (Boskoop) 300 g bloem (tarwebloem) zout 2 eieren 15 g suiker 2 cl arachideolie 30 cl pilsbier 25 g poedersuiker
De appelen schillen, het klokhuis uitboren en de appelen in schijven snijden van ongeveer 1 centimeter.
De appelschijven bestrooien met suiker en eventueel kirsch.
De bloem zeven, zout, suiker, eierdooiers, olie en bier toevoegen.
Het eiwit stijfkloppen en door het deeg mengen.
De appelschijven in dit frituurdeeg draaien en bakken in frituurvet op 175 graden.
De beignets laten uitdruipen en bestrooien met bloemsuiker.
|