Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    03-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Lauw slaatje van rog met tuinkruidenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g rogvleugels
    1 tomaat
    150 g veldsla
    4 sjalotten
    4 takjes koriander
    0.5 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    0.5 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    0.5 eetlepel kappertjes
    10 dl court-bouillon
    0.5 cl wijnazijn (wit)
    3 cl arachideolie
    peper
    zout

     

    De veldsla wassen en schoonmaken.

    De tomaten even laten schrikken in kokend water, onmiddellijk afkoelen in koud water, pellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.

    De sjalotten pellen en fijnhakken.

    De olie druppelsgewijs en voortdurend kloppend door de azijn mengen.

    Deze vinaigrette op smaak brengen met peper en zout.

    De rogvleugels ongeveer 8 minuten pocheren in de court-bouillon.

    De blokjes tomaat lichtjes verwarmen op een zéér zacht vuur.

    De peterselie, het bieslook, de kappertjes en de sjalot even meewarmen en dan voorzichtig de veldsla erdoor mengen.

    Ten slotte de helft van de vinaigrette toevoegen en kruiden met peper en zout.

    De rogvleugels uit het pocheervocht halen, in stukken verdelen en even door de resterende vinaigrette halen.

    De lauwe sla over de borden verdelen en daarop stukken rog schikken.

    Garneren met blaadjes koriander of peterselie en steeltjes bieslook, ingestreken met de overgebleven vinaigrette.

    Lauw serveren.

     

     

    Paprika's gevuld met kalkoen en champignons

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 paprika's (geel)
    250 g champignons
    200 g kalkoenfilet
    200 g kippenlevertjes
    40 g boter (bakboter)
    1 sjalot
    4 cl porto (rood)
    1 teentje knoflook
    peper
    zout
    3 eetlepels kippenbouillon
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

     

    De champignons reinigen, in plakken snijden en bruin bakken in boter.

    De kalkoenfilets en de kippenlevertjes in blokjes snijden, droogdeppen en aanbakken in boter. Kruiden met peper en zout. De sjalot fijnsnipperen en bij het vlees voegen.

    Blussen met de rode porto.

    Mengen met look, peterselie en champignons.

    Verder op smaak brengen.

    De paprika's schoonmaken.

    Een hoed van 2 centimeter afsnijden met de steel eraan.

    De zaadlijsten verwijderen.

    De paprika's vullen met het mengsel en wat aandrukken.

    De hoedjes er terug op plaatsen, met de steel naar boven.

    De gevulde paprika's in een beboterde ovenschaal schikken.

    De kippenbouillon er rond gieten en in een voorverwarmde oven van 200 graden plaatsen.

    Na 15 minuten de temperatuur verminderen tot 60 graden.

    Nog 15 tot 20 minuten verder laten garen.

    Serveren met wilde rijst.

     

     

    Bavarois van fijne vruchten en advocaat

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    125 g frambozen
    125 g rode bessen
    125 g braambessen
    125 g blauwbessen
    100 g suiker
    12 blaadjes gelatine (van 3 g)
    2.5 dl room
    3 eierdooiers
    100 g suiker
    250 g mascarpone
    50 cl advocaat

     

    De helft van de gelatine tien minuten laten weken in koud water.

    De gereinigde en gewassen bessen aan de kook brengen met de suiker.

    De uitgeknepen gelatine toevoegen en roeren tot deze volledig is opgelost.

    Laten afkoelen.

    Voor de gele bavarois de rest van de gelatine eveneens 10 minuten laten weken.

    De eierdooiers loskloppen met de suiker en er de mascarpone doorroeren.

    De uitgeknepen gelatine oplossen in de licht verwarmde advocaat.

    Vermengen met de kaasmassa en in een bavaroisvorm gieten.

    Gedurende 30 minuten laten opstijven in de koelkast.

    De room ondertussen stijfkloppen en door de rode vruchtenmassa spatelen.

    Op de advocaat gieten en een nacht in de koelkast zetten.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!