Blankenbergse omeletxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
4 eieren 0.4 dl melk (halfvol) peper zout 100 g boter (bakboter) 200 g Noordzeegarnalen (gepeld) 200 g oesterzwammen
De eieren klutsen met melk, peper en zout.
De oesterzwammen afborstelen en in kleine stukjes snijden.
De oesterzwammen samen met de garnalen kort aanfruiten in de hete boter en overgieten met de eierstruif.
Bakken tot een sappige omelet en de pan geregeld heen en weer schuiven om aanbakken te voorkomen.
Op een warm bord laten glijden en serveren.
Kabeljauw met kokosmelk
Ingrediënten voor 4 personen
25 cl kokosmelk 1 citroen 2 eetlepels olijfolie (extra vierge) peper zout 750 g kabeljauwfilet
Meng de kokosmelk met het citroensap, de olijfolie en wat zout en peper.
Doe er de kabeljauw in en laat 1 uur op een koele plek marineren.
Giet de marinade in een pan en laat zonder deksel 15 tot 20 minuten zachtjes koken tot hij ingekookt en dik is.
Rooster de kabeljauw circa 4 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
Giet een dun laagje saus over elke portie vis.
Shortbread
Ingrediënten voor 4 personen
115 g boter (roomboter) 50 g basterdsuiker 225 g bloem 4 theelepels suiker
Shortbread is een kruimelig Schots biscuit, met een volle botersmaak.
Ook voor shortbread heeft iedere Schotse familie haar eigen recept.
Sommigen rollen het deeg dun uit, anderen maken er langwerpige koekjes van minstens 1/2 cm dik van.
Bereiding: Klop de boter en de suiker met de handmixer in ca. 5 minuten tot een romige massa.
Klop de bloem er in gedeelten door tot een stevig deeg ontstaat.
Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap van ca. 22 cm doorsnede.
Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd de lap in 12 punten en prik met een vork gaatjes in de punten.
Bak de biscuits in een voorverwarmde oven van 150°C in 30-45 minuten goudbruin en gaar. Laat de biscuits op een taartrooster afkoelen en bestrooi ze met fijne tafelsuiker.
|