Charlotte met Honingxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten: 15 lange vingers 100 gram suiker 3 eidooiers 2 eetlepels honing 6 gram gelatine 3 dl melk 60 gram praline van hazelnoten 2 dl slagroom
Bereiding: Bekleed een charlotte vorm met lange vingers.
Klop de eidooiers met de suiker en honing tot er een lichte kleur ontstaat.
Week de gelatine met koud water.
Breng de melk aan de kook, los hierin de gelatine op en voeg het langzaam onder kloppen toe bij de eidooiers.
Verwarm deze crème op zacht vuur totdat hij dikker wordt waarbij voortdurend geroerd wordt.
Haal dan de crème van het vuur.
Laat het mengsel afkoelen.
Klop de slagroom stijf, en als de crème gaat geleren, roer er dan de slagroom door samen met de hazelnootpraline.
Doe het mengsel in de vorm en bedek het met lange vingers.
Laat het minstens 3 uur in de koelkast opstijven. Eet smakelijk.
|