Bladerdeeggebakje met verse geitenkaasxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
120 g bladerdeeg 4 geitenkaasjes 4 perziken (vers) 1 eetlepel honing (vloeibaar) lavendelbloemen 50 g frambozen 40 g boter (geklaard)
De bladerdeegjes bakken en halveren.
Vullen met een dikke plak geitenkaas (die eerst onder de salamander werd gekleurd).
De kwartjes perzik bakken in geklaarde boter met honing. Enkele lavendelbloemen toevoegen.
Het braadvocht van de perziken op borden verdelen, hierop de bladerdeegjes schikken en de perzikpartjes in waaiervorm leggen.
Afwerken met enkele lijntjes frambozencoulis.
Couscouspilaf
Ingrediënten voor 4 personen
150 g couscous 150 g kikkererwten 2 courgetten 10 wortelen 2 uien 2 teentjes knoflook 50 g abrikozen (gedroogd) 40 g rozijntjes 30 g cashewnoten 2 theelepels maïszetmeel 2 cl olijfolie (extra vierge) 1 blaadje laurier 0.5 takje tijm paprikapoeder 1 theelepel geelwortel (kurkuma) cayennepeper kruidenzout
Week de kikkererwten gedurende 12 uren in ruim koud water.
Laat ze uitlekken en kook ze in 1 uur gaar in water waaraan laurier en tijm zijn toegevoegd.
Week de abrikozen en rozijnen gedurende minstens 1 uur in water.
Snipper de ui en pers het knoflook.
Snij de courgettes in schuine stukjes van ongeveer 2 cm en de wortelen in schuine plakjes van 1 cm.
Verwarm de olijfolie en fruit de ui en knoflook met paprika, kerrie en geelwortel.
Voeg de groenten en de overige kruiden toe.
Giet er wat weekvocht van het gedroogde fruit bij en laat stoven.
Voeg na ongeveer 10 minuten de rozijnen en de in stukjes gesneden abrikozen toe.
Laat nog 5 minuten sudderen.
Bereid intussen de couscous.
Neem per kop couscous anderhalve kop heet water.
Overgiet de couscous (van het vuur) met het hete water of strooi de couscous in het water. Plaats een deksel op de pan of kom.
Laat de couscous gedurende 10 minuten zwellen.
Rooster de cashewnoten in een droge pan op een matig vuur.
Voeg de gare kikkererwten en de noten bij de groenten en breng op smaak.
Dik eventueel het kookvocht met maïszetmeel: los het maïszetmeel op in een weing water en voeg toe aan het kookvocht, laat enkele minuten koken.
Serveer de groenten bovenop de couscous.
Bananenyoghurt
Ingrediënten voor 4 personen
5 dl yoghurt (mager) 2 bananen 2 sinaasappelen
De sinaasappelen uitpersen.
De bananen pellen.
De yoghurt in een mengbeker gieten, het sinaasappelsap en de in stukken gesneden banaan toevoegen.
Het geheel goed mixen en onmiddellijk serveren.
|