Provençaalse witte bonenschotel met geitenkaasrolletjesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
350 gram witte bonen 2 teentjes knoflook 2 eetlepels olijfolie 1 rode ui 1 rode paprika 1 groene paprika 4 trostomaten 1 prei 2 theelepels oregano peper, zout 1 eetlepel balsamico-azijn 150 gram zachte geitenkaas 4 plakken rauwe ham
Kook de witte bonen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking samen met de gepelde teentjes knoflook. Pel en snipper de ui.
Maak de paprika´s schoon, verwijder de zaadlijsten en de pitjes en snij de paprika´s in kleine stukjes.
Ontvel de tomaten (even in kokend water, afschrikken met koud water dan zijn ze gemakkelijk te ontvellen).
Verwijder de pitjes en snij de tomaten in blokjes.
Snij de prei in smalle ringetjes en was deze goed. Verdeel de geitenkaas over de plakken ham en rol deze op.
Snij elke rol in 4 stukjes. Verhit de olie. Bak hierin de ui hierin glazig en lichtbruin.
Voeg de paprika´s en de prei toe en bak dit ± 3 minuten mee. Doe de uitgelekte witte bonen erbij.
Maak alles op smaak met de balsamico-azijn, peper, zout en oregano.
Voeg de stukjes tomaat en de geitenkaasrolletjes erbij en warm alles snel door.
|