Ik ben Tonnie van Riel
Ik ben een vrouw en woon in Breda (Nederland) en mijn beroep is ..........
Ik ben geboren op 19/11/1931 en ben nu dus 93 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Natuurlijk de computer, lezen, taal en wetenswaardigheden, een beetje handwerken, kaarten maken en nu mijn blog. Zou nog graag eens een keer een boek schrijven, maar of dat er van komt
Tonnie
Nou, dat is me wat, die cursus bij seniorweb.nl. Niet te geloven dat er zo'n interesse in is. Meer dan 200 hebben zich al opgegeven voor die cursus via de computer. Leuk hoor, dat ieder in de gelegenheid gesteld wordt om mee te doen, alleen het aantal mails bevalt velen niet, maar ja je moet het minder leuke er toch zeker gewoon bijnemen. De deletknop is in de buurt, dus wat let je.
Ik heb vandaag een korte presentatie gemaakt, maar ik heb maar een vogeltje laten fluiten, want het moet een wave zijn in PowerPoint 2000. Heel jammer, maar je kunt midi omzetten naar wave heb ik al gelezen, maar heb het nog niet gedaan en moet eerst dat mailtje nog even opzoeken. Er zijn experts bij wat het geluid betreft, kun je wel zeggen.
Die vrijwilligers mogen het hebben met al die oudere mensen die het niet zo heel snel snappen, maar ze hebben het er voor over, dus mogen wij ze dankbaar zijn. Ook zijn er gelukkig cursisten die er ook best veel vanaf weten.
Ik hoop dat ik nog eens een presentatie hier op mijn blog kan zetten.
Bardzo dziekujemy za e-maila 5-02-2006. Tutaj znów jestem!
Ciescymy sie bardzo to pojedziecie do nas w kwiecien lub maju, to zawsze jest dobrze, ale moze ostatnie tydzien kwiecien lub w maju, bo Sjef mówil, wtedy pogoda jest lepiej, my nadzieje.
Pogoda nie zimno jest u nas, ale w Niemiecku duzo snieg takjak u was, okolo 2 metre, bardzo zle za dach, i dlatego tam tez 2 x dach zawalic sie. Pogoda niet fajna za jechac do cos. Nasze syn musze do afghanistan, bardzo, ja boje sie, ale nic nie mówic do go, bo wtedy tez nie dobrze dla dziecie, oni tez nie lubia a Jolanda tez nie.
Marcel nie jest bardzo zdrowie, nic nie widziesz, ale to jest w glowa, bo on ma za malo melatonine, to wszysko jeszcze jest od zmartl od swoja mama. zatrzymac (zapamietac) jest bardzo zle i dlatego nie chodz dobrze na szklola, on ma 17 lat???
Bardzo jest dla Christ. Daniëlle jest dobrze, ona ma kolega (narzeczony) juz, i moze oni chodza mieszkac razem, moze oni dostaja dom w serpien, ale jeszcze nie wiedza.
Jeszcze mamy troche presenty dla Ania, a Ania tez jest mila tak. Czy Dorata jeszcze nie ma kolega (narzeczony)? Moze ona zadowolona domu, mama a tata robia wszystko tak??
Na komputer ja ide kursus Powerpoint, to jest dla stare ludzie, ale kostuje nic, tylko czlonkostwo 21,00 jeden rok.
Program juz mial, a lekcjia dostamy na komputery.
Teraz nie mam jeszcze nowosc, czekam na e-maila dzisiaj lub jutro.
Pozdrawiamy bardzo serdecznie i zyczymy duzo zdrowie, papapa.
PS Juz byliscie u Jolanta, wnuk Ryszard i Henryka juz spotykaliscie?
Sjef i Tonnie
Miła Tonnie i Sjef!
Dziękujemy bardzo za e-maila i znów wiemy co u Was się w ubiegłym tygodniu wydarzyło.Macie fajnie chodzicie na rodzinne spotkania jest to piękne.Oby tylko zdrowie służyło.Tonnie i Sjef u nas jest bardzo zimno/-20/ i leży dużo śniegu.Jak już wiecie w Katowicach wydarzyła się ogromna tragedia zginęło 66 osób dużo rannych as i sam fakt takich tragedii nie powinno być.Aż strach chodzić do dużych supermaketów bo na wszystkich leży ogromna masa śniegu.Poza tym u nas nic nowego się nie dzieje,zdrowie narazie nie dokucza chociaż już coraz mniej jest siły.Co u Was nowego jak zdrowie ,jak Sjef -napiszcie czekam jadwiga i Ryszard.Pozdrawiamy Was bardzo serdecznie.
BREDA - Op zondag 12 februari geven de paoters Terrepetijn en Sjaggerijn hun laatste openbare les in de Grote Kerk van Breda. Na 25 jaar stoppen de paoters, niet omdat ze te oud worden of verschijnselen van dementie zijn gaan vertonen, maar omdat ze volgens hen zelf uitgepraat zijn over het dialect-technische deel van het Bredaos.
Paoters Terrepetijn en Sjaggerijn. Uiteraard zal les 25 in het teken staan van het afscheid, maar er wordt ook een gewone les gegeven. Het vervoegen van een werkwoord, meejleeslesje, sport'oekske, Bredaose uitdrukkingen enz, enz. Het Bredaos Mannekoor (ut GAK), Lappen vol Smart en Tagste zullen samen met de paoters en uiteraard met de leerlingen nieuwe en oude paotersliederen ten gehore brengen. De kurzus is zoals gewoonlijk gratis toegankelijk, maar van de leerlingen wordt wel verwacht dat ze het lesboekje kopen, anders is de les niet te volgen. Aan het begin van de kurzus zal burgemeester Peter van der Velden tevens het vierde en laatste boek van de paoters ten doop houden. Dit boek 'Veul Kul' wordt in een beperkte oplage gedrukt en is verkrijgbaar bij diverse Bredaose boekhandels en het VVV. Kurzus Bredaos les 25: zondag 12 februari, Grote Kerk Breda, aanvang 14.00 uur, kerk open vanaf 13.00 uur. Toegang gratis.
Onze president heeft het altijd over normen en waarden, en wat blijkt: er is een jaar geleden een man gestorven die nooit geen AOW aangevraagd heeft en ook geen hulp accepteerde, dus kreeg hij 10 jaar geen AOW, dat hij er toch kwam met zijn geld was te danken aan het pensioenfonds van zijn werkgever.
Ze krijgen nu een jaar AOW uitgetaald heeft de rechter bepaald.
Hij had een ernstig ongeval gehad in 1978 en toen heeft hij een zware hersenbeschadiging opgelopen. De SVB vroeg zich helemaal niet af waarom dat formulier niet terug kwam. Hoe bestaat dat toch?
Volgens mij heeft de staat dan een schuld aan de betreffende persoon, maar dat schijnt bij de overheid zo niet te zijn, dood geen uitkering met terugwerkende kracht. In bijzondere gevallen keren ze wel uit met terugwerkende kracht, maar alleen aan nog in leven zijnde personen. Is dit geen bijzondere omstandigheid? Vooral als aangetoond kan worden dat dit door hersenletsel verzuimd is aan te vragen. Zo zie je maar dat je soms toch naar andere mensen moet luisteren als je zelf er niet zo veel vanaf weet. Nee, ik ben het er niet mee eens, ik vind dit gewoon oneerlijk.
Geef ik me op bij Seniorweb.nl voor een cursus Powerpoint, niet te geloven, heel de dag de namen genoteerd, alle mails gedeleted, althans waar geen lessen op of in staan, er waren er al die opzeiden, teveel e-mails. Ja die zijn natuurlijk helemaal niets gewend en denken dat ze het al kennen als ze zich opgeven. Nou daar komt natuurlijk wel iets meer voor kijken.
Bijna 170 hebben zich opgegeven, niet te geloven, wat een interesse in PPS. Ik hoop maar dat ik het kan volgen, maar misschien valt het wel mee, want ik heb er al enkele gemaakt met foto's van een ander, dat is dus goed gelukt.
Ook zijn het allemaal ouderen. De oudste is 78 jaar, nou toch leuk als hij die moeite nog durft te nemen. We helpen elkaar toch zeker. Ik ben op twee na de oudste volgens mij, maar dat geeft niks hoor, je bent zo oud als dan je jezelf voelt.
Ik moet de lessen nog opslaan en uitpakken, ik zie wel, komt tijd komt raad, dat is toch een mooi spreekwoord.
Er was eens een jongen met zeer weinig zelfbeheersing. Zijn vader gaf hem een zak spijkers en zei tegen hem dat elke keer als hij zijn zelfbeheersing verloor, hij een spijker in de achterkant van de schutting moest slaan. De eerste dag sloeg de jongen 37 spijkers in de schutting.
Over de volgende paar weken, toen hij leerde om zijn kwaadheid onder controle te krijgen, werd het aantal spijkers dat hij in de schutting sloeg geleidelijk aan minder. Hij zag in dat het gemakkelijker was om zijn zelfbeheersing niet te verliezen, dan al die spijkers in de schutting te slaan....... Uiteindelijk, kwam de dag dat de jongen zijn zelfbeheersing niet meer verloor.
Hij vertelde dit aan zijn vader en zijn vader stelde voor dat de jongen nu voor elke dag dat hij zijn zelfbeheersing behield hij een spijker uit de schutting haalde. De dagen gingen voorbij en de jonge man was eindelijk zover dat hij zijn vader kon vertellen dat alle spijkers waren verdwenen. De vader nam de jongen bij de hand en ging met hem naar de schutting. Hij zei: "Je hebt het goed gedaan, mijn zoon, maar kijk nu eens naar al die gaten in de schutting.
De schutting zal nooit meer hetzelfde zijn. Als je dingen zegt in woede, dan laten ze een litteken achter net als deze gaten. Je kunt iemand met een mes steken en het mes er weer uit trekken. Het maakt niet uit hoe vaak je zegt dat het je spijt, de wond zal er blijven." Een verbale wond is even erg als een fysieke wond.
http://www.jessica-tromp.nl/knittingpatterns_breipatronen/haaksteken_crochet_stitches_how_to_crochet.htm Bovenstaande is een site met allerhande haaksteken goed uitgelegd voor een beginnende haakster.
Ja ik ben nog bij een handwerkgroepje en er is er één die wil iets gehaakt hebben, maar ik heb gezegd ik wil het je wel leren, dus als ze volgende week materiaal bij zich heeft beginnen we. Heb iets uitgeprint en de rest kan ze op die site zelf bekijken.
Hier kan ik het niet afbeelden want het is te zwaar. tonnie
Dinsdag 7 februari 2006 - ROOSENDAAL Honderden uren werkte de Roosendaalse modelbouwer aan zijn versie van de Grote Kerk van Breda. Hij wilde de maquette aan de kerk schenken, maar zijn aanbod werd geweigerd. Geen plek. Bert van Merwijk (82) is hevig teleurgesteld. Er kon zelfs geen briefje vanaf.
Roosendaler Bert van Merwijk bij zijn schaalmodel van de Grote Kerk van Breda. De kerk is niet geinteresseerd in de maquette.
Het vervaardigen van schaalmodellen van beroemde kerkgebouwen is de grote hobby van Van Merwijk. De Sint Pieter, de kathedraal van Reims, van Chartres, de Notre Dame: hij bouwde ze allemaal op schaal na.
Het Nederlands Modelbouwmuseum heeft de maquettes in dank aanvaard en in zijn collectie opgenomen.
De Sint Jan van Den Bosch, ook al zon meesterwerk van de Roosendaalse modelbouwer, heeft een plekje in de kerk zelf gevonden. Maar in Breda wil men het schaalmodel van de Grote Kerk niet. Geen ruimte, zegt directeur Willem van der Vis van de kerk. Er hebben hier geregeld grote ontvangsten en festiviteiten plaats. Dan moeten we dergelijke spullen opbergen en daar ontbreekt domweg de ruimte voor.
Van der Vis dacht dat hij dat al aan de modelbouwer had laten weten, maar die heeft helemaal nog niets vernomen uit Breda.
Bert van Merwijk: Ik heb het schaalmodel al geruime tijd geleden aangeboden, maar ik tot nog toe heb ik geen reactie gekregen. Er kon blijkbaar zelfs geen briefje vanaf. Gebrek aan ruimte? Dat kan er bij mij niet in. Zo klein is die kerk toch niet? Ze hebben nog niet eens de moeite genomen het model te komen bekijken. Als ze de maquette zouden zien, zouden ze misschien anders beslissen. Het is de eerste keer dat ik zon afwijzende reactie krijg. Alle andere kerkbesturen reageerden direct enthousiast.
De Bredase kerk, zo wil Van Merwijk beklemtonen, heeft in eerste instantie meegewerkt aan de totstandkoming van het schaalmodel. Ik heb informatie opgevraagd en ze hebben me toen goed geholpen. Maar dat staat los van het feit dat ze voor het uiteindelijke resultaat helemaal geen belangstelling tonen.
PS. Wat een prestatie voor iemand van 82 jaar!! Proficiat van mij!Tonnie
Dinsdag 7 februari 2006 - DEN HAAG Jongeren en hun verzorgers kunnen voortaan bij de gemeente aankloppen als er problemen zijn. In alle gemeenten komt een Centrum voor Jeugd en Gezin, waarin alle instellingen samenwerken die zich met jeugdzorg bezighouden. Op die manier wil het kabinet voorkomen dat jongeren tussen wal en schip raken. Dat maakte staatssecretaris Clémence Ross-van Dorp (Volksgezondheid) gisteren bekend tijdens een werkbezoek aan Rotterdam.
Het jeugdbeleid is nu nog erg versnipperd. Er zijn welzijnsinstellingen mee aan de slag, scholen, gemeentelijke gezondheidsdiensten en politie en justitie. Vaak weten die instellingen niet van elkaar waar ze mee bezig zijn. Alle dossiers moeten worden samengevoegd, vindt het kabinet. Op die manier wordt in één oogopslag duidelijk welke problemen er spelen en wat er aan gedaan kan worden.
Van kinderen die vanaf volgend jaar geboren worden, komt er een elektronisch dossier waarin alle informatie over het kind staat. Voor die kinderen is alle informatie dus vanaf het begin centraal geregistreerd.
Om de problemen goed in kaart te krijgen, wil het kabinet jaarlijks een monitor jeugdbeleid maken. Elke gemeente krijgt een wethouder die verantwoordelijk is voor het jeugdbeleid. Die wethouder kan aan de hand van de monitor bepalen welke problemen met voorrang moeten worden aangepakt. De gemeenteraad kan aan de hand van de monitor jaarlijks beoordelen of er vooruitgang wordt geboekt bij de aanpak.
Om het beleid goed uit te voeren, krijgen de gemeenten de regie over de jeugdzorg. Als er problemen zijn en de gemeenten kunnen die niet oplossen, kunnen ze hulp inkopen bij de provinciale bureaus jeugdzorg. Dat kost de gemeenten extra geld.
De bedoeling is dat gemeenten op die manier geprikkeld worden om meer te doen aan het voorkomen van problemen met jongeren. (Uit BNDeStem)
Eigen commentaar: Er moet nog heel veel gebeuren, want in de praktijk moet iemand met een kind dat om de een of andere reden niet naar school wil (ook al is hij ziek, wat zo niet te zien is) 3 maanden wachten op een hulp, die echter nog niks zegt omdat ze het niet oplossen!! De school weet meer dan de ouder! Na 4 jaar wordt zo iets soms terloops gezegd, omdat er iets mis gaat i.v.m. het leren, en dan is het wel het beste dat hij van school gaat en weer gewoon thuis is, anders krijgt de school een slechte naam. Om te huilen.
Huispitaal thuiszorg is opgericht in 1996 en bestaat dus 10 jaar. Aantal medewerkers: 500 Aantal cliënten: gemiddeld 2000 per jaar Werkgebied: Provincie Brabant Bereikbaar in de regio's: Bergen op Zoom, Breda, Eindhoven, Oosterhout, Tilburg en Zevenbergen
Ook met een persoonsgebondenbudget kun je hulp krijgen via Huispitaal.
Cliëntenraad
Huispitaal thuiszorg heeft een goed functionerende (wettelijk verplichte) cliëntenraad, die de belangen van de cliënten in de organisatie behartigt. Heeft u interesse op deel uit te maken van deze cliëntenraad, dan kunt u contact opnemen met ons centraal kantoor.
In de 10 jaar van haar bestaan heeft Huispitaal thuiszorg formele erkenningen en officiële certificaten ontvangen. * HKZ-ISO certificaat voor thuiszorginstellingen (2002) * het kwaliteitskeurmerk van de branchevereniging Thuiszorg Nederland. (2005) * verlenging van het HKZ-ISO certificaat na beoordeling door Det Norske Veritas Tonnie
Deze postzegel heeft tpg post aangemaakt ter nagedachtenis aan Rembrandt van Rijn
Rembrandtfestival Locatie: Gehele binnenstad Data: 14, 15 en 16 juli 2006 Prijs: Gratis
Leiden 400 jaar terug in de tijd
Tijdens het Rembrandtfestival gaat Leiden terug in de tijd. De tijd van Rembrandt. De historische binnenstad ademt de sfeer van de Gouden Eeuw uit waarin tal van historische figuren acte de presence zullen geven. Gedurende drie dagen gaat Leiden terug naar Rembrandts tijd. Markante personen uit de 17e eeuw zullen Leiden bevolken. Koopmannen, schouten, jonkvrouwen, lakenmeesters, schilders en een enkele zwerver. Naast kluchten die worden opgevoerd en muziekgezelschappen, zal ook de levende nachtwacht over de stad waken. Rondleidingen, een warenmarkt en het Kinderschilderfestival maken het feest compleet.
Voor meer informatie over het Rembrandtfestival verwijzen wij u graag naar www.rembrandtfestival.nl.
Wie was Rembrandt?
We geven het woord aan Rembrandt zelf:
Mijn naam is Rembrandt Harmensz van Rijn. Vierhonderd jaar geleden ben ik geboren bij het geluid van zoevende wieken van een molen aan de oever van de Rijn. Vandaar ook mijn naam Van Rijn, Rembrandt van Rijn. Ik werd geboren op 15 juli 1606 in de Weddesteeg in Leiden. Als klein kind zat ik altijd te tekenen. Ik wilde niets liever dan schilder worden. Mijn ouders hebben ervoor gezorgd dat ik een gedegen opleiding kon volgen. Daardoor kon ik van mijn hobby mijn beroep maken.
Ik wil u mijn geboortestad Leiden laten zien. De stad waar ik opgroeide en het schildersvak leerde. De stad waar ik het levenslicht zag. Het licht dat zo'n belangrijke rol speelt in mijn etsen en schilderijen.
In 2006 is het 400 jaar geleden dat Rembrandt, Nederlands grootste schilder uit de Gouden Eeuw, het levenslicht zag. Dat vormt de aanleiding voor een jaar lang aandacht voor de Hollandse meester die als geen ander licht en donker in verf kon vangen, maar ook als tekenaar en etser ongeëvenaard is.
In 2006 is het 400 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn in Leiden werd geboren. Een jaar lang wordt er feestgevierd in de stad en zal heel Leiden in de ban zijn van de jonge Rembrandt. Een jaar lang zal de stad bruisen van de Rembrandt-activiteiten. Diverse evenementen en exposities zullen veel toeristen uit binnen- en buitenland trekken. Rembrandt en Leiden worden in 2006 in één adem genoemd, want
"In Leiden zag Rembrandt het licht"
Van 1606-1631 noemt men ook wel Rembrandts Leidse periode, maar wat deed Rembrandt nou eigenlijk in Leiden?
Op 15 juli 1606 wordt Rembrandt van Rijn in Leiden geboren. Hij is de jongste zoon van Harmen Gerritszoon van Rijn, die net als zijn grootvader en overgrootvader molenaar is. Rembrandt wordt geboren in een woonhuis in de Weddesteeg in de voormalige wijk Noord Rapenburg. Deze wijk bestaat niet meer onder deze naam, het gaat om de buurt ten noorden van het huidige Rapenburg.
Rembrandts jeugd is nauw verweven met de geschiedenis van Leiden aan het begin van de Gouden Eeuw.