Morgen deel 2 van de Tourreeks: België - Holland
Inhoud blog
  • London 2012: olympische wegrit
  • Rob Goris
  • Tourreeks: Deel 4: De sprinters
  • Tourreeks: Deel 2: De outsiders
  • Tourreeks Deel 2: België - Nederland
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Wielergekte - Original
    Verslagen en commentaren uit het wielerwereldje
    23-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: rit 15: voorbeschouwing

    Rit 15

    maandag 23 juli 2007

     

     

    Rit 15 Foix - Loudenvielle-Le-Louron (196km)

    Degenen die het gisteren al moeilijk hadden, mogen zich opmaken voor alweer een dag afzien. De etappe van vandaag is immers nog zwaarder. Onderweg liggen twee cols van tweede en eerste categorie en één buiten categorie.

    Er wordt gestart in Foix. Deze stad heeft een prachtig middeleeuws centrum. Getuige van dat verleden is het kasteel dat op een rots is gebouwd en kenmerkend is voor Foix. Voor de sportievelingen onder u heeft Foix heel wat troeven. Er kunnen prachtige wandeltochten en tochten te paard gemaakt worden. Het terrein in het gebied is ideaal voor mountanibikers, liefhebbers van parapente komen er ook aan hun trekken en er zijn mogelijkheden tot het afvaren van rivieren.

    Daar kunnen de renners allemaal niet bij stilstaan, want 16km verder moeten ze al over de Col de Port, een beklimming van tweede categorie. De top ligt 11,4km verder en die weg moeten ze afleggen aan een gemiddeld stijgingspercentage van 5,3%.

    60km verder wacht de Col de Portet d'Aspet, eveneens een klim van tweede categorie. Deze is slechts 5,7km lang, het stijginsgpercentage bedraagt gemiddeld wel 6,9%. De Portet d'Aspet is vooral berucht om haar afdaling, in 1995 verloor Fabio Casartelli (Motorola) hier het leven. Hij reed in het spoor van Dante Rezze, toen die viel verloor Casartelli de controle en viel met z'n hoofd tegen de een boordsteen, een betonnen blok. Casartelli werd afgevoerd met een helicopter. Niet veel later overleed hij. Ondanks heel wat twijfels liet Tourbaas Jean-Marie Leblanc de etappe verdergaan. Richard Virenque won die en ontving op het podium gretig alle felicitaties. Hij beweert dat hij niet wist dat Casartelli overleden was. De volgende dag werd de rit geneutraliseerd. De renners van Motorola overschreden samen de aankomst. De fiets van Casartelli werd op de volgwagen gezet en dat bleef zo voor de rest van de Tour. Op de plaats van het onheil staat een gedenkteken. Nog een kleine randopmerking: tijdens de Ronde van Zwitserland mengde Casartelli zich niet in de sprinten omdat hij schrik had ten val te komen en hij zijn deelname aan de Tour niet in gevaar wilde brengen... Net als de val blijft ook het eerbetoon van zijn ploegmaat Lance Armstrong op het netvlies van vele wielerliefhebbers gebrand. Enkele dagen na het fatale ongeval, won Armstrong de rit naar Limoges, een etappe die Casartelli had willen winnen. In de laatste meters wees hij toen met beide wijsvingers naar de hemel. In 2001 deed de Amerikaan dit nog eens over in de rit naar Luz-Ardiden waarin ook de Portet d'Aspet moest bedwongen worden.

    Na de Portet d'Aspet volgt de Col de Menté. Deze col behoort toe aan eerste categorie, is 7km lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 8,1%. Na de afdaling begint de weg vrijwel onmiddellijk terug bergop te lopen, dat is het begin van de Port de Balès. Dit is de enige klim buiten categorie in deze etappe. Hij is maar liefst 19,2km lang. Het stijgingspercentage is gemiddeld 6,2%. De vijfde en laatste klim van de dag is de Col de Peyresourde. De Peyresourde is 9,7km lang, het gemiddeld stijgingspercentage bedraagt 7,8%. Wanneer de renners de top hebben bereikt is het nog 11km dalen tot de streep. 

    De aankomst ligt in Loudenvielle-Le-Louron, een gezellig bergdopje. Het is ideaal voor wandelingen in de buurt van het meer of ietwat zwaardere trektochten. Als je gewoon wil onstpannen moet je naar het wellnesscomplex Balnéa waar je kan genieten van jaccuzis en massages. Loudenvielle is een Station Verte de Vacances wat er op neerkomt dat de omgeving prachtig is.

    Net als gisteren zullen de favorieten voor de eindzege strijden om de ritoverwinning. Zijn Rasmussen (Rabobank) en Contador (Discovery Channel) weer de sterksten, of hebben ze ook eens een slechte dag? En zijn het bijvoorbeeld Klöden (Astana) en Evans (Predictor-Lotto) die revanche nemen voor het verlies van gisteren?

     

     

    (afbeeldingen: www.letour.fr)

     

    GiGiVéLo

    23-07-2007 om 09:37 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: rit 14: verslag

    Rit 14

    Mazamet - Plateau-de-Beille (197km)

    zondag 22 juli 2007

     

     

    Contador wint in de Pyreneeën

    Van bij het begin van de etappe waren de Spanjaarden zeer actief. Ze vertoefden dan ook niet al te ver van hun heimat. Voor één van hun landgenoten eindigde de Tour echter vandaag. Francisco Ventoso (Saunier Duval) ondervond te veel hinder van zijn blessures en gooide de handdoek in de ring voor de start. 

    Een kopgroep van 27 liep 50" voor op het peloton. Deze vlucht was echter gedoemd om te mislukken, want gele trui Rasmussen (Rabobank) was één van hen. 6 renners wilden niet wachten tot het peloton hen had ingehaald en gingen er vandoor. Vijf van de zes waren Spanjaarden: José Ivan Gutierrez (Caisse d'Epargne), Ruben Perez (Euskaltel), Amets Txurruka (Euskaltel), Carlos Barredo (Quick Step) en Antonio Colom (Astana). Hun metgezel was de Wit-Rus Aleksandr Kuschynski (Liquigas). 

    Al vanaf kilometer twee, tijdens de beklimming van de Côte de Saint-Saraille (2de cat.),  raakte onze landgenoot Philippe Gilbert (La Française des Jeux) in de problemen. Ook Gert Steegmans (Quick Step) verging het niet zo goed. Steegmans kon standhouden in de bus, maar Gilbert spartelde verder in de achtergrond. Hij finishte als allerlaatste op 42'08" van de nummer 1.

    Op de Port de Pailhères (buiten categorie) moest Kuschynski vrij vroeg lossen. Vanaf toen werd het een volkomen Spaans onderonsje. Ploegmaats Txurruka en Perez liepen om de beurt enkele meters uit. Toch zouden ze nog opnieuw samenkomen. In het peloton kreeg Moreau (AG2R) het vanaf de voet zeer lastig, hij zocht meteen de bus op. Ook Schleck (CSC) en Popovych (Discovery Channel) moesten afhaken. Popovych kon in de afdaling echter terugkeren en zou nog knap rijden. Mayo (Saunier Duval) die eveneens in de afdaling kon terugkeren moest op de slotklim alweer snel lossen. Astarloza (Euskaltel) overkwam hetzelfde. Maar het grootste en voor velen meest verrassende slachtoffer was de Kazach Vinokourov (Astana). Hij brak op de Port de Pailhères en hij zou de favorieten nooit meer terugzien. Nadat hij gisteren zo een prachtige tijdrit had gereden en tijd had goed gemaakt, verloor hij vandaag maar liefst 28'50"!

    De slotklim naar Plateau-de-Beille begon op ongeveer 16km van de meet. 3km verder reed Colom solo. In het groepje favorieten maakte Rabobank tempo, met een indrukwekkende Michael Boogerd en Thomas Dekker. Al gauw moesten enkele bekende namen afhaken: Kirchen (T-Mobile), Mayo (Saunier Duval), Zubeldia (Euskaltel), Astarloza (Euskaltel), Menchov (Rabobank), Valverde (Caisse d'Epargne) en diens ploegmaats Karpets en Pereiro. Op 10km, toen Boogerd net had moeten lossen, was dit de samenstelling van de groep favorieten: Rasmussen (Rabobank), Popovych (Discovery Channel), Leipheimer (Discovery Channel), Contador (Discovery Channel), Soler (Barloworld), Kashechkin (Astana), Klöden (Astana), Evans (Predictor-Lotto) en Sastre (CSC). Het volgende slachtoffer was Klöden. Even later zouden ook Kashechkin en Popovych volgen, na een prik van Leipheimer. Daarna was het de Colombiaan Soler die twee keer probeerde weg te rijden. Degene die wel een succesvolle demarrage kon plaatsen was Contador. Rasmussen volgde gezwind. Samen reden ze op en over Colom. Hun naaste belager leek Evans te zijn, maar die zakte ineens terug tot bij Klöden en Kashechkin. Sastre, Leipheimer en Soler konden hen voor blijven. In de laatste kilometers reed Soler nog van zijn twee kompanen weg. Hij wilde, net als op de Port de Pailhères waar hij virtueel leider werd, punten pakken voor het bergklassement. De leidersplaats zou hij echter weer moeten afgeven aan Rasmussen, die nu 2 punten voorsprong heeft. 

    De twee koplopers bleven bij elkaar tot het bittere eind van de etappe. De overwinning was voor Alberto Contador. De Spanjaard staat nu tweede in het klassement op 2'23" van Rasmussen. Evans is de nummer drie op 3'04".

     

    Vinokourov verloor 28'50"

    Rasmussen (l) en Contador (r) in de aanval

    Contador zegeviert

    (foto's: www.sport.be)

     

    Top 10 Algemeen klassement
    01.A.Contador 197km in 5h25'48" 01.M.Rasmussen in 64h12'15"
    02.M.Rasmussen z.t. 02.A.Contador op        2'23"
    03.J.M.Soler op        37" 03.C.Evans 3'04"
    04.L.Leipheimer 40" 04.L.Leipheimer 4'29"
    05.C.Sastre 53" 05.A.Klöden 4'38"
    06.A.Klöden 1'52" 06.C.Sastre 5'50"
    07.C.Evans z.t. 07.A.Kashechkin 6'58"
    08.A.Colom 2'23" 08.M.Astarloza 8'25"
    09.A.Kashechkin z.t. 09.A.Valverde 9'45"
    10.Y.Popovych 3'06" 10.Y.Popovych 10'55"

    Puntentrui: T.Boonen

    Bergtrui: M.Rasmussen

    Beste jongere: A.Contador

    Beste ploeg: Discovery Channel

     

    GiGiVéLo

    22-07-2007 om 19:53 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: rit 14: voorbeschouwing

    Rit 14

    zondag 22 juli

     

     

    Rit 14 Mazamet - Plateau-de-Beille (197km)

    Mazamet is de startplaats van de 14de etappe die de driedaagse in de Pyreneeën inluidt. Een bepaalde techniek die wol en leer van schapenhuid van elkaar kan scheiden zonder schade toe te brengen is van hier afkomstig. Daardoor onderhield Mazamet sinds de 19de eeuw belangrijke economische betrekkingen met de rest van Europa, maar ook met Australiê, Zuid-Afrika en Argentinië. In de jaren '80 begon Mazamet zich toe te leggen op andere industrietakken zoals farmaceutische bedrijven. Mazamet is een village fleuri. Dit is een systeem waarbij steden en dorpen een aantal bloemen krijgen toegewezen, naar het voorbeeld van hotels en restaurants die sterren krijgen. De beoordeling is gebaseerd op de toeristische toegankelijkheid, natuurbeheer en inspanningen van het bestuur om de levensomstandigheden aangenamer te maken. Mazamet heeft 3 bloemen. Het is tevens de thuishaven van de gebroeders Jalabert. Zoals geweten is de oudste, Laurent, al enkele jaren gestopt met koersen. Hij won twee maal de bolletjestrui in de Tour, in 2001 en 2002, en vier Touretappes. Daarnaast was hij onder meer de beste in de Vuelta van '95 en in '97 werd hij werelkampioen tijdrijden. Zijn broer Nicolas rijdt nu de Tour voor Agritubel. 

    Op weg naar Plateau-de-Beille moeten de renners eerst over de Côte de Saint-Saraille (2de cat.), deze is 9km lang en het gemiddeld stijgingspercentage is 5,3%, en de  Port de Pailhères (buiten cat.) met een lengte van 16,8km en een gemiddeld stijgingspercentage van 7,2%. De slotklim naar Plateau-de-Beille is eveneens buiten categorie, hij is 15,9km lang en het gemiddeld stijgingspercentage bedraagt 7,9%. De bal ligt in het kamp van Vinokourov (Astana). Als hij de Tour nog wil winnen, en daar bestaat geen twijfel over, zal hij het initiatief moeten nemen. Ook Rasmussen (Rabobank) kan het zich niet permitteren te blijven zitten. De favorieten zullen ook degene zijn die zullen strijden om de overwinning.

     

     

    (afbeeldingen: www.letour.fr)

     

    GiGiVéLo

    22-07-2007 om 11:35 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: rit 13: verslag

    Rit 13

    Albi - Albi (54km)

    zaterdag 21 juli

     

     

    Vinokourov is snelste tegen de klok

    De voorbije dagen reden de renners in de stralende zon, maar de tijdrit vond plaats onder een donkergrijze hemel. Een aantal renners moesten het parcours afleggen in de gietende regen. Eén van hen was Fabian Cancellara (CSC). Nadat hij al enkele keren ei zo na een bocht had gemist ging hij bij het uitgaan van een tunneltje tegen de vlakte. De wereldkampioen tijdrijden eindigde zo slechts 107de op 8'45". Onze landgenoot Leif Hoste (Predictor-Lotto) verging het beter. Hij werd 13de op 2'56". Een zeer knappe prestatie. Ook Rosseler (Quick Step) deed het goed. Hij bezet de 22ste plaats met een achterstand van 3'35".

    Dan nu over naar de klassementsrijders. Valverde (Caisse d'Epargne) en Mayo (Saunier Duval) verloren veel tijd op de concurrenten, respectievelijk 6'08'' en 6'04". Een ander slachtoffer was Christophe Moreau (AG2R) die er maar liefst 9'26" langer over deed dan de winnaar. Gele trui Rasmussen (Rabobank) verbaasde heel wat mensen door de leiderstrui te kunnen behouden. Hij houdt 1'00" voorsprong over op de tweede in het klassement, de Australiër Evans (Predictor-Lotto). Die werd trouwens tweede in de tijdrit op 1'14" van Vinokourov (Astana). De Kazach lijkt helemaal herrezen. In het klassement bekleedt hij nu de negende plaats, hij staat 5'10" achter op Rasmussen. Klöden (Astana) vervolledigde het podium van de dag. Tijdens de tijdrit kwam hij ten val, maar de overwinning lag niet binnen zijn bereik. De Duitser had een achterstand van 1'39" op zijn ploegmaat.

    Valverde (11de) en Mayo (12de) vallen net uit de top 10. Beiden staan 5'48" achter op Rasmussen. Vinokourov is de nieuwkomer samen met zijn ploeggenoot Kashechkin. Die staat nu 6de op 4'23" dankzij zijn knappe tijdrit. Hij werd 4de op 1'44". Franse hoop Moreau staat nu 23ste op 13'09".

     

    De onfortuinlijke Cancellara

    Leif Hoste was beste Belg (13de)

    Vinokourov is terug in de running voor de Tourzege

    Rasmussen slaakt een zucht van opluchting

    (foto's: www.sport.be)

     

    Top 10   Algemeen klassement  
    01.A.Vinokourov 54km in 1h06'34" 01.M.Rasmussen in 58h46'39"
    02.C.Evans op      1'14" 02.C.Evans op       1'00"
    03.A.Klöden 1'39" 03.A.Contador 2'31"
    04.A.Kashechkin 1'44" 04.A.Klöden 2'34"
    05.B.Wiggins 2'14" 05.L.Leipheimer 3'37"
    06.Y.Popovych 2'16" 06.A.Kashechkin 4'23"
    07.A.Contador 2'18" 07.C.Sastre 4'45"
    08.Sy.Chavanel 2'38" 08.M.Astarloza 5'07"
    09.L.Leipheimer 2'39" 09.A.Vinokourov 5'10"
    10.M.Astarloza 2'42" 10.K.Kirchen 5'29"

    Puntentrui: T.Boonen

    Bergtrui: M.Rasmussen

    Beste jongere: A.Contador

    Beste ploeg: Astana

     

    GiGiVéLo

    22-07-2007 om 10:19 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: rit 13: voorbeschouwing

    Rit 13

    zaterdag 21 juli

     

     

    Rit 13 Albi - Albi (54km)

    Het is vandaag de Belgische feestdag, maar een Belg die de rit wint, dat zit er niet in. De dertiende etappe is een tijdrit met start en aankomst in Albi. Albi is een verkorte vorm van Albiga, de naam die de stad droeg in de tijd van de Romeinen. Toen deze vertrokken waren, werd Albi tijdens de middeleeuwen een belangrijke bisschopszetel. Er was een scriptorium gevestigd waar monniken bekende religieuze werken overschreven. De Katharen, een beweging die afweek van het algemene rooms-katholieke geloof, werden ook wel Albigenzen genoemd. Zij waren voornamelijk actief in Zuid-Frankrijk of Occitanië en eveneens in West-Duitsland. Op gebied van industrie was Albi steeds actief. Tijdens de renaissance werd de kleurstof indigo geproduceerd uit wede. Deze plant behoort toe aan de kruisbloemenfamilie zoals bijvoorbeeld ook de bloemkool. Ten tijde van de Industriële Revolutie werden onder meer baksteen-, kaarsen- en glasfabrieken opgericht in Albi. De kathedraal Sainte-Cécile, die gebouwd werd tussen 1282 en 1480, is het grootste bakstenen gebouw ter wereld. Een beroemde inwoner van Albi was kunstenaar Toulouse-Lautrec. Deze edelman werd geboren in 1864. Ten gevolge van een botziekte en botbreuk werd hij maar 1,52m groot. Op 18-jarige leeftijd trok hij naar Parijs en vestigde zich in Montmartre. Hét onderwerp bij uitstek van zijn werk was het nachtleven in de lichtstad. Dankzij een affiche van de bekende bar Moulin Rouge verwierf hij wereldfaam. Zelf proefde hij ook uitgebreid van wat de Parijse nacht te bieden had. Hij stierf op 36-jarige leeftijd ten gevolge van alcoholmisbruik. In Albi kan u een museum ter ere van Toulouse-Lautrec bezichtigen.

    De tijdrit bestaat uit twee grote knikken waaronder een klim van vierde categorie. Deze bevindt zich in de tweede helft. Hij heet de Côte de la Bauzié is 3,4km lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 4%. Zonder twijfel wordt het een belangrijke dag voor de favorieten. Kan Rasmussen (Rabobank) de schade beperken? Hoe presteert Vinokourov (Astana)? En wat met Mayo (Saunier Duval)? Evans (Predictor-Lotto) en Klöden (Astana) lijken er het beste voor te staan, maar toch...De Tour is nu eenmaal de Tour. Buiten de favorieten voor de eindzege zijn er nog andere kanshebbers op tijdritwinst. Cancellara (CSC) verkeert in bloedvorm en Millar (Saunier Duval) viel tegen in de proloog, maar toonde nadien toch al enkele mooie dingen. Morgen weten we meer.

     

    (afbeeldingen: www.letour.fr)

     

    GiGiVéLo

    20-07-2007 om 18:29 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: rit 12: verslag

    Rit 12

    Montpellier - Castres (178,5km)

    vrijdag 20 juli 2007

     

     

    Tweede ritzege voor Boonen

    Nog voor de rit officieel gestart was, ging Mario Aerts (Predictor-Lotto) al tegen de vlakte. Hij stapte terug op de fiets en had enkel wat last van de ribben. Alberto Ongarato (Milram) verging het minder, hij viel en blesseerde zijn schouder. Dat betekende het einde van zijn Tour. Ook voor Zabriskie (CSC) zit de Tour erop, hij kwam gisteren buiten tijd aan. 

    Net als gisteren was er van bij het begin veel beweging. Twee renners konden een definitieve kloof slaan: Pierrick Fédrigo (Bouygues Télécom) en Amets Txurruka (Euskaltel). Marcus Burghardt (T-Mobile) probeerde tot bij hen te rijden, maar hun voorsprong was te groot. Toch zat een ritzege er niet in voor het kopduo. De sprinters zagen hun kans schoon. Boonen (QuickStep) was de sterkste en loopt enkele punten uit op Zabel en Hunter in de strijd om het groen.

     

    Boonen pakt zijn tweede ritzege in deze Tour

    (bron: www.sport.be)

    Top 10   Algemeen klassement  
    01.T.Boonen 178,5km in 4h25'32"  01.M.Rasmussen in 57h37'10"
    02.E.Zabel   02.A.Valverde op        2'35"
    03.R.Hunter   03.I.Mayo 2'39"
    04.D.Bennati   04.C.Evans 2'41"
    05.T.Hushovd   05.A.Contador 3'08"
    06.B.Eisel   06.C.Sastre 3'39"
    07.Sé.Chavanel   07.A.Klöden 3'50"
    08.N.Jalabert   08.L.Leipheimer 3'53"
    09.R.Förster   09.K.Kirchen 5'06"
    10.A.Kashechkin   10.M.Astarloza 5'20"

    Puntentrui: T.Boonen

    Bergtrui: M.Rasmussen

    Beste jongere: A.Contador

    Beste ploeg: Team CSC

     

    GiGiVéLo

    20-07-2007 om 18:21 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: rit 12: voorbeschouwing

    Rit 12

    vrijdag 20 juli 2007

     

     

    Rit 12 Montpellier - Castres (178,5km)

    Gisteren arriveerden de renners in de universiteitsstad Montpellier om er vandaag te vertrekken naar Castres. De naam van deze stad vindt zijn oorsprong in het Latijnse castrum wat een legerkamp was. In 647 bouwde men op de resten van zo een legerbasis de Benedictijnse abdij van Saint-Benoît. Die abdij vormt nog steeds het centrum van Castres. Aangezien de resten van San Vicenzio, een Spaanse martelaar, zich bevinden in een abdij te Castres, is dit een gekende stopplaats tijdens de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Dan moet je wel de Via Tolosane nemen, een route die van start gaat in Arles. De 20ste eeuw was een moeilijke periode voor Castres doordat er geen goede verbindingen waren met andere belangrijke steden. Hierdoor ging de economie achteruit. Men wil deze problemen nu verhelpen door onder andere een weg aan te leggen die Castres en Toulouse verbindt. Tegen 2013 zou dit project moeten afgewerkt zijn. Even buiten het centrum van Castres is een groot onstpanningscomplex gevestigd dat ongetwijfeld heel wat toeristen aantrekt. Er is een heus zwemparadijs met verschillende glijbanen. Ideaal voor waterratten. Er is ook mogelijkheid tot schaatsen of hockey. 

    Het peloton krijgt in deze rit vier hellingen voor de wielen geschoven. Daaronder zijn er drie van slechts vierde categorie. Het gaat om de Côte de Chantagal (1,6km-4,3%), de Côte du Mas-Rouet (2,4km-4,3%) en de Col du Buis (2,6km-4,8%). Op minder dan 40km van Castres volgt er nog een klim van tweede categorie, de Montée de la Jeante. Deze heeft een lengte van 10,4km en het gemiddeld stijginspercentage bedraagt 6,1%. Het ziet er naar uit dat vluchters vandaag aan hun trekken zullen komen. Hopelijk glipt er nog eens een Belg mee. Gilbert (La Française des Jeux) probeerde het gisteren nog, maar de Astanas deden hem de das om. Misschien is vandaag wel het geschikte moment. 

     

    (afbeelding: www.letour.fr)

     

    GiGiVéLo

    20-07-2007 om 09:34 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: rit 11: verslag

    Rit 11

    Marseille - Montpellier (182,5km)

    donderdag 19 juli 2007

     

     

    Hunter sprint naar de zege

    De aanvangsfase was heel onrustig. Onder andere Nick Nuyens (Cofidis) glipte mee in een kopgroepje. Op 100km van de streep leek het alsof de goede ontsnapping weg was: Gilbert (La Française des Jeux), Wegmann (Gerolsteiner), Fofonov (Crédit Agricole) en Florencio (Bouygues Télécom) reden van de anderen weg. Millar (Saunier Duval) sloot even later aan. Hun voorsprong liep op tot 7 minuten. Maar met nog 70km voor de boeg zetten de Astanas zich op kop. Door de felle wind ontsond waaiervorming en een grote groep ongelukkigen moest lossen. Onder hen spurters Hushovd (Crédit Agricole) en Zabel (Milram). Goed nieuws voor Boonen dus. Een ander slachtoffer was Frans kampioen Moreau (AG2R). Eerder op de dag was hij al gevallen en nu was hij dus achterop geraakt. De mannen van Astana bleven gas geven, zelfs Vinokourov sleurde enkele keren aan de kop. Ondertussen slonk de voorsprong van de kopgroep zienderogen.

    Op een gegeven moment, toen het groepje met Moreau rond de 2' achterstand had, deed Vino tekens dat zijn ploegmaats mochten ophouden. Vanaf dat moment kwamen renners van Barloworld en Quick Step naar de kop om de rit op een sprint te laten uitlopen. Jammer voor Gilbert, maar het zal voor een andere keer zijn. 

    Enkele kilometers van het einde plaatste niemand minder dan Vinokourov een demarrage. De ritzege zat er niet in, maar laat het duidelijk zijn: Vino is terug! De sprint werd ontregeld door een val waardoor Boonen niet vooraan zat. Enkele renners waren afgescheiden. Bij hen was ook Hunter (Barloworld). De Zuid-Afrikaan graaide de etappezege mee. Hij staat nu tweede in het puntenklassement op 11 punten van Boonen. Misschien komt de concurrentie voor de groene trui nog uit onverwachte hoek.

    Maar het grootste slachtoffer van de dag is toch Moreau. De Fransman zakt weg uit de top 10 en verloor uiteindelijk 3'20".

    Zoals u gisteren kon lezen, was er gisteren geen live-uitzending op de Duitse televisie. ARD en ZDF beslisten de Tour te boycotten na de positieve controle van Sinkewitz (T-Mobile). Vandaag konden de Duitsers naar de Tour kijken op een commerciële zender. Een andere mogelijkheid was de Duitse versie van Eurosport.

    Gilbert (r) ging mee in een ontsnapping

    Hunter (r) won de etappe

    (foto's: www.sport.be)

    Top 10   Algemeen klassement  
    01.R.Hunter in 3h47'50" 01.M.Rasmussen in 53h11'38"
    02.F.Cancellara   02.A.Valverde op        2'35"
    03.M.Fischer   03.I.Mayo 2'39"
    04.F.Pozzato   04.C.Evans 2'41"
    05.A.Ballan   05.A.Contador 3'08"
    06.P.Bossoni   06.C.Sastre 3'39"
    07.C.Corioni   07.A.Klöden 3'50"
    08.P.Gilbert   08.L.Leipheimer 3'53"
    09.W.Bonnet   09.K.Kirchen 5'06"
    10.K.Kirchen   10.M.Astarloza 5'20"

    Puntentrui: T.Boonen

    Bergtrui: M.Rasmussen

    Beste jongere: A.Contador

    Beste ploeg: Team CSC

     

    GiGiVéLo

    19-07-2007 om 20:54 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: rit 11: voorbeschouwing

    Rit 11

    donderdag 19 juli 2007

     

     

    Rit 11 Marseille - Montpellier (182,5km)

    De Tourkaravaan blijft hangen in de buurt van de Middellandse Zee. Gisteren kwam de rit aan in Marseille en het is eveneens het toneel voor de start van de 11de etappe richting Montpellier.

    Vandaag is alleszins een uitgelezen kans voor de sprinters. De etappe is zo goed als vlak met enkele een klimmetje van vierde categorie helemaal in het begin: de Côte de Calissane. Deze is slechts 1,7km lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 5,6%. De vraag is echter of er nog voldoende ploegen zijn die een spurt willen. Van de topsprinters blijven enkel nog Boonen (Quick Step), Zabel (Milram) en Hushovd (Crédit Agricole) over. De Noor had deze week echter last van een verkoudheid. Lampre rekent dan weer op Bennati. Als deze vier ploegen hun krachten bundelen, maken vluchters weinig kans. Afwachten dus of ze er voor gaan.

     

    (afbeelding: www.letour.fr)

     

    GiGiVéLo

    19-07-2007 om 09:20 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: rit 10: verslag

    Rit 10

    Tallard - Marseille (229,5km)

    woensdag 18 juli 2007

     

     

    Vasseur bekroont ontsnapping met ritzege

    Voor de start van de tiende rit werd bekend dat Patrik Sinkewitz (T-Mobile) op 8 juni tijdens een controle buiten competitie door de Duitse Wielerbond betrapt werd op het gebruik van testosteron. T-Mobile schorste zijn renner onmiddellijk. Sinkewitz ligt momenteel in het ziekenhuis van Hamburg nadat hij na afloop van de 11de Tourrit tegen een toeschouwer was gebotst en een kaakbeenbreuk en neusbreuk opliep. De Duitser reageerde onthutst op het nieuws. Vlak voor de Tour tekende Sinkewitz nog het antidopingcharter van de UCI. De Duitse zenders ARD en ZDF beslisten om voorlopig geen live-uitzendingen meer te brengen. Hiermee voeren ze hun dreigement uit. Ze hadden namelijk gezegd dat wanneer tijdens de Tour een dopinggeval opdook ze niet meer live zouden gaan.

    Dan nu iets over de tiende rit. Na een tumultueuze openingsfase kon 11 man zich afscheiden van het peloton. Eén van hen was een Belg: Staf Scheirlinckx (Cofidis). De overige 10 waren de volgende: Voigt (CSC), Flecha (Rabobank), Bossoni (Lapmre), Halgand (Crédit Agricole), Casar (La Française des Jeux), Vasseur (Quick Step), Grivko (Milram), Burghardt (T-Mobile) en het duo Albasini en Kuschynski (Liquigas). Aangezien geen enkele ploeg een sprint wilde, kregen de koplopers een geruststellende voorsprong van meer dan 10 minuten.

    In de slotfase lagen twee hellingen van derde categorie. De eerste, de Côte des Bastides, leek Voigt de geschikte plaats voor een eerste aanval. Hij raakte niet weg. Toen probeerde Halgand het een eerste keer. Albasini en Casar sloten aan, maar Casar moest al snel de rol lossen. Toch zou hij nog terugkeren. Iets over de top reden Voigt en Vasseur tot bij het drietal. 

    Op de Côte de la Gineste trok Halgand vrijwel onmiddellijk ten aanval, zonder succes. Even later probeerde hij het opnieuw en alweer raakte hij niet weg. Voigt demarreerde op 4km van de meet en daarna was het de beurt aan Halgand en Vasseur. Niemand raakte weg dus ze zouden ervoor moeten sprinten. Vasseur begon in laatste positie aan de sprint. Hij zette aan langs rechts en won voor Casar. Scheirlinckx, die samen met Bossoni van de andere vluchters was weggereden, finishte als zesde en was ontgoocheld. In de pelotonsspurt eindigde Boonen (Quick Step) voor Zabel (Milram) en hij liep zo drie punten uit.

     

    Vasseur (l) sprint naar de overwinning

    De Fransman wint zijn tweede rit ooit in de Tour

    (bron: www.sport.be)

     

    Top 10   Algemeen klassement  
    01.C.Vasseur 229,5km in 5h20'24" 01.M.Rasmussen in 49h23'48"
    02.S.Casar z.t. 02.A.Valverde op      2'35"
    03.M.Albasini   03.I.Mayo 2'39"
    04.P.Halgand   04.C.Evans 2'41"
    05.J.Voigt   05.A.Contador 3'08"
    06.S.Scheirlinckx op       36" 06.C.Moreau 3'18"
    07.P.Bossoni z.t. 07.C.Sastre 3'39"
    08.M.Burghardt 1'01" 08.A.Klöden 3'50"
    09.A.Kuschynski 2'34" 09.L.Leipheimer 3'53"
    10.J.A.Flecha

    z.t.

    10.K.Kirchen 5'06"

    Puntentrui: T.Boonen

    Bergtrui: M.Rasmussen

    Beste jongere: A.Contador

    Beste ploeg: Team CSC

     

    GiGiVéLo

    19-07-2007 om 08:48 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: rit 10: voorbeschouwing

    Rit 10

    woensdag 18 juli 2007

     

     

    Rit 10 Tallard - Marseille (229,5km)

    De Alpen zijn overwonnen. Er kan wat uitgerust worden, zou je dan denken. Maar nee, er staat al onmiddellijk een etappe van bijna 230km op het programma.

    De start is gesitueerd in Tallard. Samen met Gap, 15km noordelijker, vormt Tallard een paradijs voor liefhebbers van luchtsport. In een gebied van 14 hectare zijn allerlei faciliteiten terug te vinden om alles een keer vanuit de lucht te bekijken. Het is vooral gerenommeerd om parachutesprongen. Deze streek is een fruitstreek bij uitstek waar vooral appels, peren en perziken. In het stadje zelf is een middeleeuws kasteel terug te vinden. In 1692 werd het verwoest door de hertog van Savoie en pas in 1957 liet men het renoveren.  

    Marseille is de aankomstplaats van de 10de etappe. Deze Mediterraanse havenstad zag het levenslicht in de 6de eeuw v.C. toen de Grieken naar hier kwamen. Ze bouwden een haven uit, Le Vieux Port, die dienst deed tot de 18de eeuw. Nu wordt het enkel nog gebruikt om te vissen of als aanlegplaats van jachten. De economische activiteiten werden verplaatst naar een nieuwe haven. La Canebière, die uitkomt aan de oude haven, is de grootste straat van Frankrijk. Er zijn heel wat visrestaurantjes te vinden die ongetwijfeld bouillabaisse op het menu hebben staan. Dit is een vissoep uit de Provence waarvan de inwoners van Marseille claimen dat het authentieke recept hen toebehoort. In Marseille, overigens de tweede stad van Frankrijk na Parijs, is de Notre-Dame-de-La-Garde terugtevinden. Deze kerk uit de 19de eeuw is opgetrokken in Romaans-Byzantijnse stijl. Bovenaan staat een 10m hoog vergulde Maria met kind. 

    Tijdens de rit moeten de renners over enkele hellingen. Twee behoeren toe aan vierde categorie: de Côte de Châteauneuf-Val-Saint-Donat (3,3km; 3,1%) en de Côte de Villedieu (1,1km; 5,2%). Ze bevinden zich in de eerste helft van de etappe. Daarna volgen twee hellingen van derde categorie: Côte des Bastides (7,5km; 2,9%) en de Côte de la Gineste (7,5km; 3,2%) waarvan de top ligt op zo'n 10km van de meet. Echt grote hindernissen zijn er dus niet op het parcours gezaaid. Het lijkt een ideale rit te zijn voor vluchters. Het is ook perfect voor Belgen als Nuyens (Cofidis), Verbrugghe (Cofidis), Gilbert (La Française des Jeux), Willems (Liquigas) of Merckx (T-Mobile) om zich in de kijker te rijden. 

     

    (afbeelding: www.letour.fr)

     

    GiGiVéLo

    18-07-2007 om 09:33 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: rit 9: verslag

    Rit 9

    Val d'Isère - Briançon (159,5km)

    dinsdag 17 juli 2007

     

     

    Soler geeft Colombianen hoop

    Al van bij de start moest er geklommen worden en dan nog wel meteen tot het dak van deze Tour: de Col de l'Iseran (2770m). Deze klim buiten categorie is 15km lang en het gemiddeld stijgingspercentage bedraagt 6%. Deze cijfers schrikten Arrieta (AG2R) niet af, hij trok ten aanval. Hij werd echter overvleugeld door Popovych (Discovery Channel). De Oekraïner kwam solo aan op de top, maar wachtte daarna enkele renners uit de achtergrond op: zijn ploegmaat Gusev, Clement (Bouygues Télécom), Astarloza (Euskaltel), Gutierrez (Caisse d'Epargne) en Vaugrenard (La Française des Jeux). 

    De volgende beklimming was die van de Col du Télégraphe: 12km lang en 6,7%. Het is een klim van eerste categorie. Hier was het Astarloza die voorsprong nam en alleen bovenkwam. Bij de achtervolgers moest Vaugrenard lossen.

    Op de Galibier (17,5km; 6,9%) was het liedje uitgezongen voor Astarloza, hij werd ingelopen door het groepje Popovych. Clement moest afhaken. In het peloton demarreerden Mercado (Agritubel) en Soler (Barloworld). De Colombiaan Soler reed onmiddellijk tot bij de koplopers en liet hen dan ook meteen één voor één achter. In het peloton stak Valverde (Caisse d'Epargne) even later het vuur aan de lont. En hij kreeg mooi gezelschap: Evans (Predictor-Lotto), Mayo met Kobo (Saunier Duval), Rasmussen met Menchov (Rabobank), Moreau (AG2R), Klöden met Kashechkin(Astana), Kirchen (T-Mobile), Contador met Leipheimer (Discovery Channel), Arroyo (Caisse d'Epargne) en Sastre (CSC). Deze groep raapte de ontsnapte Mercado op. Zoals u ziet, was Vinokourov (Astana) er alweer niet bij. Hij zou ongeveer 2'30" verliezen op de andere grote favorieten. Kashechkin, Arroyo, Mercado en Morau kregen het als eerste moeilijk en losten. Frans kampioen Moreau kon terugkeren. Contador plaatste een snedige demarrage en vloog zijn ploegmaat Gusev voorbij. Al de andere vroege vluchters waren al gegrepen op Popovych na. Soler reed wel nog voor hem. Hij kwam alleen boven op de Galibier en won de prix Henri Desgrange, een geldprijs van 5000 euro. Na de aankomst zei hij dat dat zijn enige doel was toen hij versnelde. Popovych en Contador kwamen samen na de Colombiaan boven. Evans was weggefietst uit het groepje favorieten en kwam als vierde boven. Rasmussen, Gutierrez, Valverde, Astarloza, Kirchen en Evans sloten even later samen aan bij de twee Discovery's.

    De zege was in elk geval voor de Colombiaan Soler. Valverde plaatste een spurtje en werd tweede voor Evans. Rasmussen blijft in het geel.

     

    Soler maakt de Colombianen gelukkig

    (foto: www.sport.be)

     

    Top 10   Algemeen klassement  
    01.J.M.Soler 159,5km in 4h14'24" 01.M.Rasmussen in 43'52'48"
    02.A.Valverde op        38" 02.A.Valverde op      2'35"
    03.C.Evans 38" 03.I.Mayo 2'39"
    04.A.Contador 40" 04.C.Evans 2'41"
    05.I.Mayo 42" 05.A.Contador 3'08"
    06.M.Rasmussen z.t. 06.C.Moreau 3'18"
    07.L.Leipheimer   07.C.Sastre 3'39"
    08.K.Kirchen 46" 08.A.Klöden 3'50"
    09.A.Klöden z.t. 09.L.Leipheimer 3'53"
    10.C.Sastre   10.K.Kirchen 5'06"

    Puntentrui: T.Boonen

    Bergtrui: M.Rasmussen

    Beste jongere: A.Contador

    Beste ploeg: Caisse d'Epargne

     

    GiGiVéLo

    18-07-2007 om 09:33 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Rit 9

    dinsdag 17 juli 2007

     

     

    Rit 9 Val d'Isère - Briançon (159,5km)

    Samen met Tignes en La Daille vormt Val d’Isère l’Espace Killy. De naam van deze skistreek verwijst naar de Fransman Jean-Claude Killy die onder andere drie keer olympisch goud behaalde tijdens de Winterspelen in 1968.Val d’Isère mocht in 1992 de Olympische Winterspelen verwelkomen en in 2009 vindt hier het WK alpijns skiën plaats.

    Val d’Isère betekent dal van de Isère. Dit is een rivier die haar oorsprong vindt aan de Col d’Iseran (2770m). Eergisteren deden de renners al een eerste stuk van deze beklimming (Montée de Tignes). Vandaag vertrekken ze in het nabijgelegen Val d’Isère waar het van bij de start omhoog gaat. Er wordt de renners geen ogenblik gegund om warm te rijden. Ze moeten 15km afleggen tot de top aan een gemiddeld stijgingspercentage van 6%. Het is een klim buiten categorie en bovendien het dak van deze Tour..

    Later op het parcours worden de renners over de Col du Télégraphe (1566m) gestuurd. Boven op de top staat een fort dat gebouwd werd tussen 1885 en 1893  waarin zich vroeger een telegraaf bevond, vandaar de naam. Vanuit dit fort heeft men uitzicht op de Galibier en het dorpje St.-Michel-de-Maurienne wat van grote strategische waarde was voor het leger. Het is vanuit dat dorpje dat het peloton de klim aanvat. 12km verder bereikt men de top. Het is een beklimming van 1ste categorie met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,7%.

    Na een korte afdaling wordt de renners de Col du Galibier (2645m) voor de wielen geschoven. De naam is afgeleid van de Germaanse naam Gualabertus of Galibertus. Dit was hoogstwaarschijnlijk een belangrijke man in deze streek. Op de top van de Galibier staat het monument Henri Desgrange. Hij was hoofdredacteur van L’Auto en om die krant te promoten besloot hij de Tour de France op te richten op aanraden Van Geo Lefèvre, een jonge journalist. Tot 1939 was Desgrange Tour-baas. Op de gele trui staan nog steeds zijn initialen. De renner die als eerste bovenkomt op de Galibier krijgt de prix Henri Desgrange, een geldprijs. Iets verder moeten de renners verder over de Col du Lautaret, een uitloper van de Galibier. Dit maakt dat de beklimming 17,5km lang is. Het gemiddelde stijgingspercentage is 6,9%. De Galibier (inclusief de Lautaret) is een col buiten categorie.

    Daarna volgt een afdaling van plus minus 37km tot in Briançon. Aangezien de streep getrokken is in de buurt van een citadel, moeten de renners op het einde nog een tandje bijsteken.

    De strijd om de eindoverwinning zal normalerwijze losbarsten tijdens deze etappe. Moreau (AG2R) en Mayo (Saunier Duval) zaten zondag niet stil en zullen vandaag ook wel het vuur aan de lont steken. Voor Vinokourov (Astana) is het de dag van de waarheid: verliest hij alweer tijd op zijn concurrenten om de eindzege of kan hij met de besten mee?

     

     

    (afbeeldingen: www.letour.fr)

     

    GiGiVéLo

    17-07-2007 om 08:55 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: rit 8: verslag

    Rit 8

    Le Grand Bornand - Tignes (165km)

    zondag 15 juli 2007

     

     

    Succesvolle dag voor Rasmussen

    Hoewel de renners wisten dat ze een zware dag voor de boeg hadden, hield dat Lilian Jégou (La Française des Jeux) niet tegen om na één kilometer al aan te vallen. Achter hem viel het echter niet stil. Uiteindelijk onstond deze kopgroep met twee Belgen: Aerts (Predictor-Lotto), Willems (Liquigas), Hincapie (Discovery Channel), Rogers (T-Mobile), Moreni (Cofidis), Schumacher (Gerolsteiner), Kohl (Gerolsteiner), Azanza (Euskaltel), Verdugo (Euskaltel), Arrieta (Ag2R), Goubert (AG2R), Voigt (CSC), Gutierrez (Caisse d'Epargne), Voeckler (Bougues Télécom), Le Mevel (Crédit Agricole), Vaugrenard (La Française des Jeux), Colom (Astana) en Millar (Saunier Duval).

    De eerste klim van 1ste categorie was de Cormet de Roselend (19km, 6%). Rasmussen (Rabobank), Arroyo (Caisse d'Epargne), Paulinho (Discovery Channel), Mercado (Agritubel) en Txurruka (Euskaltel) verlieten het peloton en gingen op zoek naar de koplopers. Vooraan was het Kohl die versnelde. Colom en Le Mevel konden een tijd later aansluiten. Het groepje Rasmussen slaagde erin naar de naaste belagers van het koptrio te rijden. Rasmussen trok onmiddellijk door en in het gezelschap van Rogers, Arroyo en Goubert vervoegde hij de koplopers. Moreni, één van de achtervolgers, viel tijdens de klim opeens op de grond zonder duidelijke aanleiding. Gelukkig zonder erg. In de afdaling gingen ook enkele renners tegen de vlakte. Arroyo en Rogers waren de eersten. Arroyo werd over de reling gecatapulteerd, maar kroop snel weer naar boven. Dit doet terugdenken aan de Tour van '96 toen Johan Bruyneel op dezelfde wijze viel. Arroyo stapte weer op de fiets en de schade leek mee te vallen. Rogers daarentegen was er erger aan toe. Hij reed door, maar kon nauwelijks zijn rechterarm bewegen. Jammer voor T-Mobile dat eerder op de dag ook al Cavendish zag opgeven. Een ander slachtoffer in de afdaling was O'Grady (CSC). Hij brak vijf ribben, een schouder en had een klaplong. Parra (Cofidis) gaf eveneens op.

    De volgende beklimming was de Montée d'Hauteville (15,3km; 4,7%). Rasmussen, Arroyo en Colom bereikten samen de top. Cuesta (CSC) viel in de afdaling, toch zette hij zijn tocht verder. 

    Op de slotklim, de Montée de Tignes (18km; 5,4%), liet Rasmussen al snel zijn medevluchters achter. Hij reed solo naar de aankomst, neemt de gele trui over van Gerdemann (T-Mobile) en ook de bollen zijn in zijn bezit. In het peloton bleven ze deze keer niet stilzitten. Moreau (AG2R) opende de debatten. Mayo (Saunier Duval), Valverde (Caisse d'Epargne), Kashechkin (Astana), Popovych (Discovery Channel), Schleck (CSC), Contador (Discovery Channel) en Evans (Predictor-Lotto) volgden de nationale kampioen van Frankrijk. Vinokourov en Klöden (Astana) bleven zitten in de achtervolgende groep. Op het einde zou Vino het lastig krijgen en verder wegzakken. Klöden, die beter kon, stond de Kazach bij die meer dan een minuut verloor op zijn concurrenten. Contador reed lek en viel weg uit het groepje favorieten. Hij besloot terug te vechten en kon opnieuw bij hen aansluiten. Slag om slinger werd gedemarreerd door Mayo, Moreau en ook Valverde prikte. Niemand raakte weg. Valverde moest op een gegeven moment lossen, maar keerde terug en sprintte naar een derde plaats. Mayo werd tweede door een aanval op het einde.

    Er kwamen ook enkele renners buiten tijd aan: Napolitano (Lampre), Hervé (Agritubel: de ploeg was tijdens de rit ook Feillu al kwijtgeraakt) en McEwen (Predictor-Lotto). De Australiër, winnaar van de eerste rit met aankomst in Canterbury waarin hij trouwens viel, zei na de aankomst dat hij niet wilde opgeven onderweg.

    Alsof de rit zelf al niet genoeg slachtoffers had gemaakt, botste Sinkewitz (T-Mobile) na de finish tegen een toeschouwer. Beiden werden naar het ziekenhuis afgevoerd. De toeschouwer ligt in coma. Sinkewitz brak zijn neus.

    Morgen is een rustdag.

     

    Voor Rasmussen begint de strijd om het geel

    Voor McEwen is het over

    (foto's: www.sport.be)

     

    Top 10   Algemeen klassement  
    01.M.Rasmussen 165km in 4h49'40" 01.M.Rasmussen in 39h37'42"
    02.I.Mayo op     2'47" 02.L.Gerdemann op          43"
    03.A.Valverde 3'12" 03.I.Mayo  2'39"
    04.C.Moreau 3'13" 04.A.Valverde 2'51"
    05.F.Schleck z.t. 05.A.Kashechkin 2'52"
    06.C.Evans   06.C.Evans 2'53"
    07.A.Kashechkin   07.C.Moreau 3'06"
    08.A.Contador 3'31" 08.A.Contador 3'10"
    09.D.Menchov 3'35" 09.F.Schleck 3'14"
    10.C.Sastre z.t. 10.D.Menchov 3'19"

    Puntentrui: T.Boonen

    Bergtrui: M.Rasmussen

    Beste jongere: L.Gerdemann

    Beste ploeg: Rabobank

     

    GiGiVéLo

    15-07-2007 om 23:35 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Rit 8

    zondag 15 juli 2007

     

     

    Rit 8 Le Grand Bornand - Tignes (165km)

    Gisteren eindigde de rit in Le Grand Bornand en het is tevens de startplaats van vandaag. Het wordt echt menens voor het peloton er staan namelijk drie cols van 1ste categorie op het programma: de Cormet de Rosselend (19km, 6%), de Montée d’Hauteville (15,3km; 4,7%) en de Montée de Tignes (18km; 5,4%). Voordien moeten de Col du Morais (3,8km; 4,1%) van 4de categorie, Côte de Bouchet-Mont-Charvin (2km; 7,1%) van 3de categorie en de Col de Tamié (9,5km; 4%) van 2de categorie overwonnen worden.

    De etappe eindigt op de top van de Montée de Tignes. Net als Le Grand Bornand is ook Tignes een bekend skioord.

    Het ziet er naar uit dat de favorieten zich voor de eerste keer echt zullen tonen. Nu zullen we al een eerste indruk krijgen van de krachtverhoudingen tussen bijvoorbeeld Valverde (Caisse d’Epargne), Evans (Predictor-Lotto), Sastre (CSC), Menchov (Rabobank), Vinokourov en zijn ploegmaat Klöden (Astana). Het is echter afwachten of de gehavende Duitser en Kazach nog veel hinder zullen ondervinden van hun valpartij.  Aan de streep zullen we al wat wijzer zijn.

     

     

    (bron: www.letour.fr)

     

    GiGiVéLo

    15-07-2007 om 10:13 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: rit 7: verslag

    Rit 7

    Bourg-en-Bresse - Le Grand Bornand (197km)

    zaterdag 14 juli 2007

     

     

    Duits talent laat van zich horen

    Twee mannen kwamen vandaag niet meer aan de start, namelijk Oscar Freire (Rabobank) en Ruben Lobato (Saunier Duval). Al de anderen maakten zich klaar om erin te vliegen.

    In deze eerste Alpenrit, die nog niet té zwaar was, vormde zich een kopgroep van 15 renners: de duo's Iñigo Landaluze en Ruben Perez voor Euskaltel en Laurent Lefévre en Jérôme Pineau voor Bouygues Télécom. De anderen waren enkelingen: Fabian Wegmann (Gerolsteiner), Martin Elmiger (AG2R), Bram Tankink (Quick Step), José Ivan Gutierrez (Caisse d'Epargne), Juan Antonio Flecha (Rabobank), Benoît Vaugrenard (La Française des Jeux), David De La Fuente (Saunier Duval), Paolo Savoldelli (Astana), Egoi Martinez (Discovery Channel), Dimitriy Fofonov (Crédit Agricole) en Linus Gerdemann (T-Mobile).  

    Fabian Cancellara (CSC) mocht voor de zevende dag op rij in het geel rondrijden. Er werd verwacht dat de dit de laatste dag zou zijn en de Zwitser hulde zich tijdens de rit in de rol van waterdrager. Op 70km van de aankomst zette hij zich zelfs op kop van het peloton om de achterstand op de koplopers in te perken. Vanaf nu zal Cancellara alles in het werk stellen om zijn ploegmaats Fränk Schleck en Carlos Sastre te helpen. Ongetwijfeld gaat hij wel nog zijn eigen kans in de tijdritten. De Col de la Colombière (1ste cat; 16km; 6,8%) bleek even later te zwaar voor Cancellara. Hij moest lossen, maar niet zonder even te zwaaien naar het publiek thuis.

    Cancellara was niet de enige die het moeilijk had. Hincapie (Discovery Channel), Casar (La Française des Jeux) en Sinkewitz (T-Mobile) konden het tempo van de groep met favorieten ook niet volgen.

    Enkele kilometers voor de beklimming van de Colombière viel Perez vooraan aan, maar al snel volgde een hergroepering. Iets meer dan 30km van de streep begon het echte werk. Gutierrez en De La Fuente trokken ten aanval even na de voet van de Colombière. Gerdemann en Fofonov sloten aan om er even later samen vandoor te gaan. Niet veel later reed Gerdemann solo. Zijn dichtste belagers waren Landaluze, die de klim goed had ingedeeld en steeds terrein goedmaakte, en De La Fuente. De jonge Duitser (24 jaar) inhalen zat er echter niet meer in. In de afdaling ging Gerdemann voluit en miste af en toe bijna een bocht. Toch kwam hij heelhuids aan in le Grand Bornand om even later het podium op te mogen stappen om de gele trui in ontvangst te nemen. Benieuwd of het grote publiek vandaag kennis heeft gemaakt met de opvolger van Jan Ullrich. 

    In het peloton bleef het gedurende de beklimming rustig. Geen enkele topper deelde ook maar een prik uit. De enige renners die zich roerden waren de Wit-Rus Siutsou (Barloworld) en zijn ploegmaat Soler. Deze laatste bleef voorop en behaalde de vierde plaats. De gewonde renners van Astana werden dus niet aangevallen. Vinokourov bevond zich achterin de groep terwijl Klöden voorin gemanifesteerd was. 

    Het geel is dus voor Gerdemann, Sylvain Chavanel (Cofidis) blijft in de bollen en Boonen (Quick Step) zit steviger in het groen nadat hij de eerste tussenspurt van de dag won voor Zabel (Milram) en Bennati (Lampre).

     

     

    Linus Gerdemann was overgelukkig met zijn overwinning en gele trui

    (foto's: www.sport.be)

    Top 10   Algemeen klassement  
    01.L.Gerdemann 197km in 4h53'13" 01.L.Gerdemann in 34'43'40"
    02.I.Landaluze op        40" 02.I.Landaluze op      1'24"
    03.D.De La Fuente 1'39" 03.D.De La Fuente 2'45"
    04.J.M.Soler 2'14" 04.L.Lefèvre 2'55"
    05.L.Lefèvre 2'21" 05.J.M.Soler 3'05"
    06.F.Wegmann 3'30" 06.A.Klöden 3'39"
    07.J.M.Garate 3'38" 07.V.Gusev 3'51"
    08.X.Florencio z.t. 08.V.Karpets 3'52"
    09.C.Moreau   09.M.Astarloza 3'55"
    10.A.Valverde   10.T.Dekker 3'57"

    Puntentrui: T.Boonen

    Bergtrui: Sy. Chavanel

    Beste jongere: L.Gerdemann

    Beste ploeg: T-Mobile

     

    GiGiVéLo

    15-07-2007 om 10:12 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Rit 7

    zaterdag 14 juli 2007

     

     

    Rit 7 Bourg-en-Bresse - Le Grand Bornand (197,5km)

    Quatorze juillet. Wedden dat de Fransen vandaag heel actief zullen zijn?

    Het Tourcircus trekt zich op gang waar het gisteren geëindigd is: Bourg-en-Bresse. Er wacht de renners de eerste col van 1ste categorie: de Col de la Colombière. De beklimming die deel uitmaakt van het Massief van Aravis is 16 km lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 6,8%. Wanneer de renners de top bereiken bevinden ze zich 1618m boven de zeespiegel.

    De streep is getrokken in Le Grand Bornand zo’n 14 km van de top van de Colombière. Het is bekend vanwege zijn ski-infrastructuur. Het telt 90 km pistes voor alpijns skiën, 62 km pistes bestemd voor langlaufen  en een snowpark voor de waaghalzen. In de zomer valt er eveneens heel wat te beleven in Le Grand Bornand. Je kan op trektocht gaan, de bergen beklimmen, je wagen aan parapente, paardrijden, mountainbiken en zoverder. Indien je geen inspanningen wil leveren kan je genieten van de festivals en traditionele feesten. Zo is er dit jaar tussen 19 en 24 augustus voor de 16de keer het Festival International de Spectacle Jeune Public. Uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen.

    Het staat vast dat er vandaag spektakel op het programma staat. Het kan niet anders dan dat er op de Col de la Colombière mannen zijn die ten aanval trekken. De favorieten voor de eindzege zullen zich hoogstwaarschijnlijk voor het eerst tonen. Benieuwd hoe Klöden en Vinokourov (Astana) daarop zullen reageren.

    Een bezig baasje als Voeckler (Bouygues Télécom) zal zich niet kunnen stilhouden tot de slotklim. Misschien springt hij al mee in een vroege vlucht en graait hij zo de etappezege mee. Hij zal nog meer dan anders gemotiveerd zijn aangezien het de nationale feestdag is. Een andere Fransman die je dan onmiddellijk verwacht is Christophe Moreau (AG2R) zeker nu hij kampioen is van zijn land en de nationale kleuren mag showen.

     

     

     

    (bron: www.letour.fr)

     

    GiGiVéLo

    14-07-2007 om 11:46 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: rit 6: verslag

    Rit 6

    Semur-en-Auxois - Bourg-en-Bresse (199,5km)

    vrijdag 13 juli 2007

     

     

    Marathonvlucht voor Wiggins, overwinning voor Boonen

    De gehavende ploegmaats Klöden en Vinokourov (Astana) stonden 's morgens aan de start. De Duitser met een barst in het staartbeen en de Kazach met geblesserde knieën en rechterelleboog die gehecht werden. Beiden zouden de rit uitrijden, maar hadden het wel zwaar. Benieuwd hoe het zal zijn in de zevende etappe als de eerste Alpenrit op het programma staat.

    Wie niet begon aan de zesde rit was Geoffroy Lequatre (Cofidis). Hij was in de vorige rit gevallen bij de bevoorrading, reed de rit uit, maar kwam maar liefst 44'04" later aan dan Pozzato. Dit was buiten de tijdslimiet. De jury had echter heel wat lof voor het doorzettingsvermogen van Lequatre en hij mocht in de wedstrijd blijven. Zijn blessures waren echter te erg om de Tour verder te zetten. Ook in de zesde etappe kostte de bevoorrading een slachtoffer: Enrico Degano (Barloworld). Hij zette onmiddellijk een punt achter zijn Tour. 

    Dan nu iets over de koers zelf. Vrijwel direct na de start trok Bradley Wiggins (Cofidis) ten aanval. Andrey Grivko (Milram) probeerde tot bij hem te raken, maar het was een chasse patate. Wiggins bleef dus eenzaam en alleen op kop rijden. Zijn maximale voorsprong bedroeg 17'30". De sprinters waren echter niet van plan om de zege aan hun neus te laten voorbijgaan en zetten hun ploegmaats aan het werk. 

    Bij de eerste tussenspurt van de dag sprintte Boonen (Quick Step) naar de tweede plaats waardoor hij 4 punten pakte en gelijk kwam te staan met Zabel (Milram). In de tweede spurt van de dag was het een duel tussen Boonen en Zabel dat Boonen won. Hij pakte 4 punten, aangezien Wiggins nog steeds voorop reed, en Zabel raapte 2 punten. Boonen had de groene trui dus terug. Hoewel Zabel had ontkend dat hij zou strijden voor de groene trui deed hij dus toch actief mee. Ondertussen liet de Tourorganisatie weten dat ze de groene trui die Zabel in 1996 won wil schrappen. De Duitser bekende immers dat hij tijdens die Tour gedurende één week epo had genomen. 

    Aan de derde tussenspurt roerde niemand van de sprinters zich. Het waren renners van Quick Step die de twee resterende punten meegraaiden. 

    Met nog 48km te gaan reed Wiggins lek, uit frustratie gooide hij zijn wiel de berm in. Gelukkig is er dan de mecanicien om het ongetwijfeld dure materiaal te redden. 

    Enkele kilometers voor de finish in Bourg-en-Bresse werd Wiggins gegrepen. Niets te vroeg, want de Brit zat stikkapot. Het peloton stevende af op een massaspurt. McEwen (Predictor-Lotto) speelde alweer niet mee voor de zege. Tom Boonen daarentegen wel. Hij won en zit daardoor stevig in het groen. En dit allemaal zonder versnellingsapparaat, dat eraf viel in de laatste kilometer door een aanraking met een andere renner. Freire (Rabobank) en Zabel eindigden vlak achter Boonen. Freire besliste overigens om de Tour niet meer verder te zetten. De Spanjaard heeft teveel last van een belssure aan het zitvlak. Daar had hij vlak voor de Tourstart ook al mee te kampen, toch ging hij ervoor. Deze blessure speelt Freire al enkele jaren parten. Freire eindigde in deze Tour één keer derde (rit 4) en twee keer tweede (rit 5 en 6). Van zijn vier deelnames reed hij de Tour maar één keer uit.

    Cancellara (CSC) mocht na de rit voor de zevende opeenvolgende keer de gele trui aantrekken. Hij verwacht dat hij die in de volgende rit zal mogen afgeven. Na de zesde rit waren er alweer enkel verschuivingen in de top 10. Freire en Zabel doken die binnen terwijl Dekker (Rabobank) en Vaugrenard (La Française des Jeux) er na één dag al uitvielen. Morgen zal het algemeen klassement ongetwijfeld dooreen geschud worden. 

     

    Wiggins reed 190km in de aanval

    Boonen heerste in Bourg-en-Bresse

    Hij mocht zich vervolgens in de groene trui hijsen

    Cancellara mocht al voor de zevende keer de gele trui aantrekken

    (bron: www.sport.be)

     

    Top 10 Algemeen klassement
    01.T.Boonen

    199,5km in 5h20'59"

    01.F.Cancellara in 29'49'55"
    02.O.Freire

    z.t.

    02.A.Klöden op         33"
    03.E.Zabel 03.F.Pozzato 35"
    04.Sé.Chavanel 04.D.Millar 41"
    05.T.Hushovd 05.O.Freire 43"
    06.D.Bennati 06.G.Hincapie 43"
    07.R.Förster 07.V.Gusev 45"
    08.R.Hunter 08.V.Karpets 46"
    09.R.Feillu 09.E.Zabel 48"
    10.M.Fischer 10.M.Astarloza 49"

    Puntentrui: T.Boonen

    Bergtrui: Sy. Chavanel

    Trui beste jongere: V.Gusev

    Beste ploeg: Team CSC

     GiGiVéLo

    14-07-2007 om 11:38 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Rit 6

    vrijdag 13 juli 2007

     

     

    Rit 6 Semur-en-Auxois - Bourg-en-Bresse (199,5km)

    De startplaats van de zesde rit is een stadje dat nog steeds de sfeer van de middeleeuwen uitstraalt. Het is gelegen op ongeveer 300m hoogte en kijkt uit op de rivier de Armançon. In Semur-en-Auxois staan nog twee torens die ooit deel uitmaakten van de stadswallen: de Tour de l’Orle d’Or en de Tour de la Géhenne. Er zijn overigens nog heel wat andere gebouwen en straatjes die je terug meenemen in de tijd. In 1639 werd hier de allereerste Franse  paardenrace gereden en elk jaar op 31 mei vindt de Course de la Baque plaats.

    Finishen doet het peloton vandaag in Bourg-en-Bresse. Deze stad kent op dit moment een economische bloei en trekt veel studenten aan. Er zijn ook heel wat bezienswaardigheden zoals enkele middeleeuwse huizen, de kathedraal Notre Dame en een klooster. Dat werd in de eerste helft van de 16de eeuw gebouwd in opdracht van Margaretha van Oostenrijk, landvoogdes van de Nederlanden, die eigenlijk de belofte van haar schoonmoeder Margaretha van Bourbon liet uitvoeren. Zij had kort voor haar dood aan de inwoners van de priorij van Brou (een buitenwijk van Bourg-en-Bresse) beloofd dat ze de priorij zou laten ombouwen tot een klooster. Margaretha van Oostenrijk richtte het klooster ook op ter ere van haar tweede overleden echtgenoot Philibert van Savoye.

    Op twee hellingen van vierde categorie niet te na gesproken kent het parcours geen noemenswaardige hindernissen. Het is de laatste kans voor de sprinters, want morgen begint het zwaardere werk met de allereerste col van 1ste categorie, namelijk de Col de la Colombière.

    Klöden en Vinokourov (Astana), die gisteren het slachtoffer waren van een val, gaan alleszins van start. De Duitser doet dat met een barst in het staartbeen en de Kazach heeft vooral last aan de rechterknie.

     

    (bron: www.letour.fr)

     

    GiGiVéLo

    13-07-2007 om 09:00 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: rit 5: verslag

    Rit 5

    Chablis - Autun (182,5km)

    donderdag 12 juli 2007

     

     

    Pozzato wint in Autun

    Rémy Di Gregorio (La Française des Jeux) kwam vandaag niet meer aan de start. Hij was gisteren gevallen en had heel wat moeite om de rit uit te rijden, hij reed dan ook rond met een gebroken elleboog. Al de andere renners gingen er gewoon tegenaan. 

    In de aanvangsfase zat Sylvain Chavnel (Cofidis) niet stil, uiteindelijk werd hij daar voor beloond toen hij samen met William Bonnet (Crédit Agricole), Giampaolo Cheula (Barloworld) en onze landgenoot Philippe Gilbert (La Française des Jeux) wegreed van het peloton.

    In de vijde etappe was er vrijwel geen enkel stuk vlak: het was of dalen of klimmen. Op de beklimming van de Haut-Folin (2de cat; 12,9km; 3,7%)  bleken Chavanel en Gilbert de sterkste te zijn. Hun medevluchters raakten gauw achterop. 

    Zo een 25km van de streep was er de zoveelste val van de dag. Het slachtoffer was Alexander Vinokourov (Astana). Hij bezeerde beide kniën, rechterbil en rechterelleboog. Hij kreeg zes ploegmakkers ter beschikking om hem terug het peloton in te loodsen. Langzaamaan moesten zij lossen. Vino zou nooit terugkomen in het peloton en verloor 1'20" op zijn concurrenten voor de eindzege. Eerder in de rit was ook Klöden (Astana) tegen de vlakte gegaan. Hij bezeerde daarbij zijn staartbeen. Afwachten wat de gevolgen zijn.

    Op de laatste helling van de dag, de Côte de la Croix de la Libération (3de cat; 3,4km; 5,4%) kwam een einde aan de vlucht van Gilbert en Chavanel. De Fransman pakt wel de bolletjestrui. David De La Fuente (Saunier Duval), de strijdlustigste renner van vorig jaar, plaatste een demarrage, maar raakte niet weg. Laurent Lefèvre (Bouygues Télécom) was de volgende, hij reed solo tot de top. Daarna was het de beurt aan Yaroslav Popovych (Discovery Channel) om zijn kans te gaan. In de afdaling miste hij een bocht, net als gele trui Cancellara (CSC) die de achtervolgende groep leidde. Beiden konden gelukkig recht blijven. Popovych kon niet voorop blijven en Millar (Saunier Duval) evenmin waardoor de rit op een sprint zou uitdraaien. Zonder McEwen (Predictor-Lotto), Hushovd (Crédit Agricole)  en Boonen (Quick Step), want zij waren achterop geraakt. 

    Filippo Pozzato (Liquigas) won de spurt voor Oscar Freire (Rabobank). Erik Zabel (Milram) werd vierde en neemt de groene trui over van Boonen. Zabel zegt dat hij de strijd voor die trui overlaat aan anderen. Dankzij de bonificatieseconden aan de meet springt Pozzato van de 18de naar de 3de plaats in het algemeen klassement. Boonen valt weg uit de top 10, net als Vino en Hushovd. Benoît Vaugrenard (La Française des Jeux) en Thomas Dekker (Rabobank) duiken diezelfde top 10 dan weer binnen.

     

    Chavanel (l) en Gilbert (r) zetten een mooie prestatie neer

    Maar Pozzato won

    Zabel koerst morgen in het groen

    (bron: www.vrtnieuws.net)

     

    Top 10   Algemeen klassement  
    01.F.Pozzato 182,5km in 4h39'01" 01.F.Cancellara in 24h28'56"
    02.O.Freire z.t. 02.A.Klöden op          33"
    03.D.Bennati   03.F.Pozzato 35"
    04.K.Kirchen   04.D.Millar 41"
    05.E.Zabel   05.G.Hincapie 43"
    06.G.Hincapie   06.V.Gusev 45"
    07.C.Moreni   07.V.Karpets 46"
    08.S.Schumacher   08.M.Astarloza 49"
    09.B.Tankink   09.T.Dekker 51"
    10.J.Pineau   10.B.Vaugrenard 52"

    Puntentrui: E.Zabel

    Bergtrui: Sy. Chavanel

    Trui beste jongere: V.Gusev

    Beste ploeg: Team CSC

     

    GiGiVéLo

    12-07-2007 om 21:12 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per maand
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 07-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 03-2000
  • 02-2000

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!