diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    07-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ribes Forsytia en Narcissen

    Nederland Zeeuws-Vlaanderen Koewacht

















    07-03-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    06-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skimmia en combinatie Hortensia-Geranium


    De Skimmia heeft een lekker regenbuitje gehad!





    vervolg 'missers in de voedingswetenschap'
    van onze Voedingstherapeute:

    Eieren zijn slecht voor je cholesterol

    Lange tijd leek de waarschuwing logisch: cholesterol is slecht voor hart en bloedvaten, eidooiers bevatten cholesterol, dus...
    Inmiddels is aangetoond dat cholesterol in voedingsmiddelen maar een zeer geringe stijging veroorzaakt voor het cholesterolgehalte van het bloed.
    Het blijken vooral de verzadigde vetzuren in het voedsel te zijn die de cholesterolspiegel verhogen.
    Al die cholesterolpaniek rond eieren is jarenlang onnodig geweest.
    Veel eieren eten is wel op een andere manier ongezond.
    Het is een geconcentreerd voedingsmiddel dat verzuring van de weefsels veroorzaakt, hetgeen weer degeneratieziekten kan veroorzaken zoals reuma en kanker.



    Een mooie combinatie van rode Geranium en crême-groen-witte Hortensia,
    gedecoreerd door boerenpruimen en dennenappels!


    06-03-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    05-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelderse roos (macro)


    De Gelderse roos is een prachtige struik met schermachtige roomwitte bloemen.






    Roken sloopt gebit!

    Roken kan ernstig tandbederf veroorzaken.
    Tabaksrook zorgt ervoor dat vullingen niet goed blijven zitten.
    Er is ook een sterk verband tussen tabak en mondziekten en -infekties.
    Dus, als je nog niet gestopt bent...

    Spinazie


    Daar spinazie vit.A, B1, B2, en C bevat, is hij zeer geschikt als babyvoeding.
    Door de aanwezigheid van sekretine, aktiveert hij de lever, darm en klieren.
    Vandaar zijn gunstige invloed bij verstopping, lever- en galkwalen(geelzucht).
    Spinazie bevat, evenals rabarber en zuring, oxaalzuur, welke het nadeel heeft een binding met kalk aan te gaan.
    De kalk kan hierdoor niet opgenomen worden, maar in zo'n rijk bladgewas, dat bovendien nog fosfor en zwavel bevat,
    kunnen we het calcium best missen. Men eet geen spinazie om de kalktoevoer te bevorderen!
    Het oxaalzuur bedraagt 6% en heeft hoogstwaarschijnlijk ook zijn gunstige invloed, hoewel deze niet gekend is.



    05-03-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    04-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen Elisabeth en muurbloempje


    Dit is mijn lievelingsroos. Vooral in combinatie met groen.







    vervolg 'missers in de voedingswetenschap'
    van onze Voedingstherapeute:


    Een beetje dik is gezonder

    Lange tijd is gedacht dat iemand die een beetje dik is, gezonder zou zijn.
    Hij of zij zou dan beter tegen een stootje kunnen.
    Uit recent bevolkingsonderzoek blijkt dat mensen,
    die wat dikker zijn sneller last hebben van een verhoogd cholesterolgehalte,
    een hoge bloeddruk en van gewrichtsklachten.
    Overgewicht, ook een klein beetje, brengt juist gezondheidsrisico
    met zich mee en geeft de mens geen betere gezondheid
    .
    Maar ondergewicht is natuurlijk ook niet goed!




    Dit is het bloempje van een bamboe-soort, waarvan ik de naam niet weet, dus noem ik haar muurbloempje.

    04-03-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    03-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geitenbaard (macro)


    Thaise kip-, Griekse lam- en Indonesische varkenssaté
    voor op de Barbecue, in de Grillpan of onder de Grill


    Hoofdgerecht voor 4-6 personen

    Voorbereidingstijd: ca.20 min.
    Marineren:                60 min.
    Grillen:                     3-5 min.


    Ingrediënten:
    2 dubbele kipfilets; 4el Thaise pestosaus; 4 lamshaasjes; 4el olijfolie; 2el Gyros-kruiden; 1 varkenshaasje; 6el ketjap manis; 2el sambal brandal; saté-stokjes.





    Bereidingswijze:
    Snijd de kipfilet, de lams- en varkenshaas in dikke lange repen van 3cm dik en 10cm lang.

    Rijg ze aan saté-stokjes, leg ze tussen twee laagjes plastic-folie en sla ze plat met een deegroller.
    Bestrijk de kipsaté met de Thaise pesto en laat ze een uurtje trekken.
    Men de Gyroskruiden met de olijfolie, bestrijk hiermee de lamshaassaté en laat ze een uurtje trekken.
    Meng de ketjap met de sambal, bestrijk hiermee de varkenshaassaté en laat ze een uurtje trekken.
    Rooster de saté op hete barbecue of grill in een paar minuten goudbruin en gaar.
    Geef bij de Griekse saté een kant en klaar knoflooksausje en bij de Taise en Indonesische saté een koud pindasausje van vers gemalen pinda's, op smaak gebracht met limoensap, ketjap manis en Thaïse pestosaus of sambal.

    Wanneer je niet zo van dat buitenlandse gedoe houdt kun je natuurlijk ook je eigen sauzen, marinades, kruiden  en specerijen kiezen.
    Succes en eetsmakelijk!




    03-03-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    02-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geitenbaard in knop en in bloei


    Aardbeientaart


    Bereidingstijd: ca. 25 min.
    Baktijd:          ca. 25 min.
    Versieren:       ca.
    15 min.

    Ingrediënten:
    Boter en bloem om in te vetten en te bestuiven; 6 eierdooiers en 3 eiwitten; 100g + 4el fijne tafelsuiker; 100g bloem; mespunt zout; 500g aardbeien; 1/2 L slagroom; 1 zakje slagroomversteviger; 1 kopje koude sterke (expresso)koffie; 100g mokkachocolade-hagelslag.







    Bereidingswijze:

    Vet een grote ronde taartvorm van 24 cm in met boter en bestuif hem met bloem.
    Klop de eierdooiers met 50g suiker tot het mengsel dik en romig is.
    Voeg 3el koud water toe.
    Sla de eiwitten stijf met 50g suiker en zeef de bloem,
    Spatel eerst het dooiermengsel, dan de gezeefde bloem en het zout door de eiwitten en meng alles luchtig met een spatel (hoe minder wordt geroerd hoe luchtiger de taart wordt!).
    Schep het beslag in de kom en bak de taart in een hete oven (175gr C) in ca. 25min. goudbruin en gaar.
    Keer de taart om op een rooster en laat haar afkoelen.
    Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
    Klop de slagroom met 4lepels suiker en versteviger stijf.
    Snijd de taart horizontaal doormidden en besprenkel de snijvlakken met de koffie.
    Bestrijk 1 plak met een dun laagje slagroom en verdeel 1/3 van de aardbeien erover. Breng daarop weer een laagje slagroom aan en leg de andere plak cake erop.
    Bestrijk de zijkant van de taart met slagroom.
    Strooi de hagelslag op een plat bord, neem de taart tussen 2 handen en rol hem snel door de hagelslag.
    Bestrijk de bovenkant van de taart met een laagje slagroom en leg de aardbeien erop.
    Spuit (met een spuitzak) slagroomtoeven langs de taartrand.

    Veel plezier!



    02-03-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    01-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limburgs goud


    Limburgs goud

    Of dat nu nostalgie is of omdat ze echt lekkerder zijn (in ieder geval zoeter!), als we in Limburg zijn eten we graag asperges op de traditionele wijze.


    Traditionele Limburgse asperges
    Hoofdgerecht voor 4 personen
    Bereidingstijd ca. 50 min.

    2 kg asperges; 2 tl zout; 100 gr boter; 4 eieren; 600 gr beenham in dunne plakken; 2 eetl fijngehakte peterselie; nootmuskaat.

    Zet de asperges een kwartier voor het schillen in koud water.
    Spoel ze goed af onder de kraan en schil ze zorgvuldig.
    Snijd ongeveer anderhalve cm van de onderzijde af.
    Leg de geschilde asperges in een ruime pan.
    Giet er zoveel koud water bij dat de asperges goed onder water staan, voeg 25 gr boter en het zout toe.
    Breng het water aan de kook, draai het vuur laag en houd het geheel met gesloten deksel tegen de kook aan. Haal na 8 á 10 min. de pan van het vuur en laat de asperges doorgaren in het kookvocht (ca. 10 min).
    Kook de eieren hard en laat ze onder de koude kraan schrikken.
    Pel en prak de eieren, smelt de resterende boter.
    Verdeel de asperges en de ham over 4 borden. Strooi het ei, de peterselie en een beetje nootmuskaat erover.
    Giet de gesmolten boter erbij; serveer er gekookte nieuwe aardappeltjes bij.

    Asperges zijn ook lekker met lamsham of gerookte zalm.






    Spinazie

    Geen enkel gewas bezit zoveel verscheidenheid van geneeskracht als de spinazie, op voorwaarde dat men hem rauw gebruikt!

    Gekookt is hij zo goed als waardeloos; gekookte spinazie opnieuw opwarmen kan zelfs giftig zijn, omdat de aanwezige nitraten zich om kunnen zetten in nitrieten.
    Spinazie kan men rauw onder de sla mengen of fijnhakken en onder de aardappelpuree mengen (stamppot).

    Spinazie bezit alle stoffen die nodig zijn om het bloed op te bouwen: arseen, koper, jodium, ijzer (3mg/100g), vit.C en bladgroen (chlorofiel).
    Spinazie is goed tegen bloedarmoede, innerlijke bloedingen, hoge bloeddruk, versterking van de aders en huiduitslag.
    Spinazie werkt ontgiftend, ontslakkend en vochtafdrijvend.




    01-03-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    28-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hydrangea en Geranium


     Deze nieuwe Hydrangea-soort laat zich gemakkelijk kort snoeien in het voorjaar, om dan 's zomers weer in volle groei en bloei te komen.
    Bij het planten liefst verse paardenmest door de aarde mengen, dan is het verder nog een kwestie van water geven gedurende enkele jaren!







    Wilhelmina bakgraag...

    Ik heb nog nooit van mijn leven iets gebakken, maar ik verzamel wel graag recepten:

    Kaascake met walnoten
    (voor mensen met een sterke maag!)

    250 gr volkorenbiscuitjes; 200 gr boter; 2 citroenen; 275 gr verse roomkaas; 350 gr kwark; 100 gr gehakte walnoten; 50 gr suiker; 4 eieren.

    Rol de koekjes fijn, smelt de boter en roer deze door de kruimels.
    Smeer een springvorm in met boter en bekleed deze met het koekjesdeeg.
    Rasp de citroenschil en meng deze met de kwark, roomkaas en de suiker en klop er de eieren door.
    Schenk het mengsel in de springvorm en strooi de noten over de taart.
    Bak de taart in een voorverwarmde oven op 175 graden (gaar in een uur).
    Schakel de oven uit, laat de kaastaart afkoelen en serveer met druiven en noten.

    Ga er maar aanstaan. Succes en eet smakelijk!




    Een goede combinatie van de Hydrangea met een rode geranium


    28-02-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hortensia's


    De gewone Hortensia heeft het liefst de ochtendzon.
    De middagzon doet hem bij hoogzomer verschroeien.






    Van onze Gezondheidstherapeute:

    Genotsmiddelen

    Dit zijn naar mijn insziens middelen om het genieten te stimuleren. Zij staan te boek als slecht, ongezond, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn.
    De genotsmiddelen worden niet gerekend tot de voedingsmiddelen.
    Het zijn consumptie-middelen met vaak veel 'lege' calorieën, waar je alleen maar dik van wordt of zelfs dronken! Geraffineerde suiker en alkohol zijn hier voorbeelden van.
    Van roken en drugs word je niet dik, maar dat die middelen de gezondheid schaden is algemeen bekend.

    Het normale natuurlijke genieten is gezond voor de geest en dus ook voor het lichaam.
    Anders wordt het wanneer gestreefd wordt naar extreme vormen van genieten.
    Het gevaar van gewenning en verslaving komt dan om de hoek kijken!


    Laten we met zijn allen maar gewoon normaal genieten!!




    28-02-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    27-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lupinen en rode Klimroos


    Lupinen zijn prachtig, maar wel giftig voor dieren!





    Van onze voedingstherapeute:

    Wat is gezonde voeding?

    Mijn stelling is: alles wat je tot je kan nemen waardoor je blijft leven. Beter iets dan niets.
    Maar er zijn natuurlijk gradaties!
    Een voedingsmiddel mag niet giftig zijn, anders is het een medicijn.
    Hoe natuurlijker het voedingsmiddel, des te minder kunnen giftige stoffen zich ontwikkelen.
    Hoe meer nuttige voedingsstoffen je uit het voedingsmiddel kunt opnemen, des te beter.
    Hiertoe moet het voedingsmiddel goed verteerbaar zijn ( hiertoe dient soms de structuur kapotgemaakt te worden, zoals bij knol- en bladgroentes door koken of bevriezen) en het verteringsstelsel goed funktioneren.
    Ook de stofwisseling (om de voedingsstoffen om te zetten naar lichaams-bouwstoffen) moet goed funktioneren.

    Voedingsmiddelen uit de natuur kunnen gemakkelijk opneembare ingrediënten bevatten, doordat ze in ideale biochemische verbindingen zijn omgezet.
    Meestal zijn dit de waterrijke voedingsmiddelen, zoals fruit. De pitten (giftig) worden niet gegeten en de zachte schillen worden soms gegeten door mensen met een sterk spijsverterinsstelsel!




    Deze rode klimroos staat zeer dekoratief tegen onze carport!

    27-02-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    26-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chrysanten en witte struikrozen


    Mooie scherpe foto van een pot met Chrysanten in ons portiek.









    Een gezonde cocktail

    Meng 100g (gekoelde) wortelsap met 40g papayasap, 30g appelsap en 20g passievruchtensap.
    Voeg (spuit)water toe naar smaak.
    De ingrediënten zijn afzonderlijk ook héérlijk!





    Witte struikrozen tegen de garagemuur van de buren.


    26-02-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    25-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Surfinia's in hanging baskets


    Surfinia's zijn prachtige hang-, kuip- en kruip-planten, te gebruiken als dekoratie, bodembedekker of terrasplant.
    Ze zijn te koop in prachtige kleuren, behoeven goede potgrond, voldoende licht en water.
    Het verwijderen van de uitgebloeide delen bevordert de groei en bloei . Het is wel even werken!







    vervolg 'missers in de voedingswetenschap'
    van onze voedingstherapeute:

    Het beste van de aardappel zit net onder de schil

    Dit gaat op voor de mineralen en vitamine B maar niet voor de vitamine C, zoals bij fruit het geval is!
    Bij fruit zit de meeste vitamine C net onder de schil om daar als anti-oxidant het fruit te beschermen tegen het rottingsproces
    .
    Aardappelen groeien onder de grond en vormen weinig vitamine C, maar wel meer vitamine B als in graanprodukten!






    25-02-2015, 21:38 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    24-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theunisbloem bij nacht en in de ochtend


    Bij de nachtmodus gebruikt het cameraatje de aanvulflits, bij de ochtendsfeermodus waarschijnlijk een andere witbalans.







    Heerlijke (kas)aardbeien

    Lekker op de boterham, of met roomijs en/of slagroom.
    Je kunt met aardbeien ook een calorie-arme en alcoholvrije cocktail-creatie maken!
    Recept:
    Benodigdheden: 80 gram tomatensap, 60 gram wortelsap, 70 gram aardbeien (die gepureerd moeten worden) en 70 gram mineraalwater (plat of bruis).

    Werkwijze: sappen en aardbeienpuree mengen, eventueel een weinig (max 4 gram) zoetstof (liefst honing) toevoegen en tenslotte het (spuit)water erop.

    Wie zich niets aan wil trekken van dat calorie-arme en alcoholvrije, kan natuurlijk iets frivools van deze gezonde drankjes maken door in plaats van (spuit)water (spuit)wijn te gebruiken. Champagne, sekt, crémant, cava of spumante maken het leven en de cocktails een stuk minder saai, maar niet zo gezond!





    24-02-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    23-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hortensia, geranium en herfstaster


    Hortensia en Prikneus






    vervolg 'missers in de voedingwetenschap'
    van onze Voedingstherapeute:

    Van Lintworm word je mager

    "Jij hebt toch geen lintworm?" wordt er vaak gekscherend gezegd tegen iemand die in korte tijd flink wat is afgevallen.
    Een opmerking, die eveneens op een misverstand blijkt te berusten.
    Een lintworm
    eet namelijk gewoon mee en zorgt er dus niet voor dat er extra voeding aan het lichaam wordt onttrokken.
    Wel kan de dwerg-lintworm hevige diarree veroorzaken en extra eetimpulsen geven.
    Maar wanneer er geen sprake is van diarree, kan een lintworm nooit extra gewichtsverlies veroorzaken!
     



    Herfstasters en Geraniums


    23-02-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    22-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkse lelie en Theunisbloem


    De Turkse lelie is een bolgewas, maar heeft wel goede verzorging nodig
    om in volle pracht en praal te kunnen bloeien.
    Goede grond, water en voeding doen hem goed!






    vervolg 'missers uit de voedingswetenschap' van onze voedingstherapeute:

    Van onrijpe appels krijg je buikpijn!

    Of het nu diende om de diefstal van jonge appeltjes uit de boomgaard te voorkomen of niet: SINDS MENSENHEUGNIS WORDT BEWEERD DAT JE VAN ONRIJPE APPELS BUIKPIJN KAN KRIJGEN!
    Het is inderdaad mogelijk dat het zuur van onrijpe appels buikkrampen veroorzaakt, maar dat hoeft niet het geval te zijn. Precies hetzelfde geldt namelijk ook voor rijpe appels met een zure smaak.
    In beide gevallen kun je buikkrampen voorkomen door een appel zo langzaam mogelijk op te eten: kleine hapjes, extra lang fijnkauwen, goed met speeksel vermengen en dan pas doorslikken!
    Een bijkomende eigenschap van appels eten is, dat het opgehoopte verterinsggassen losmaakt. Deze gassen zoeken een uitweg, dus hoe fijner de maaginhoud, des te gemakkelijker is de weg!
    Mijn persoonlijke ervaring heeft mij geleerd, dat het gekookte appelsap van onrijpe en/of zure appels de spier(rheuma)pijn in het bekkengebied verergert!


    Deze foto is gemaakt in de avond met de aanvullende flits!

    22-02-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    21-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theunis-Geraniumcombinatie en Violier


    Het leuke van Theunisbloemen is, dat ze, net als Tabaksplanten, opengaan bij schemer.
    De prachtige gele kleur bij avondlicht is een lust voor het oog en de zaden van de bloemen een delicatesse voor het vee!







    vervolg 'missers uit de voedingswetenschap' van onze Voedingstherapeute:

    Een bruin ei is gezonder dan een wit ei

    Nog steeds denken veel mensen dat een bruin ei natuurlijker of gezonder is dan een wit ei.
    Een gedachte die nog eens versterkt wordt doordat de meeste scharreleieren bruin zijn.
    Scharreleieren zijn waarschijnlijk uit verkooptechnische overwegingen bruin van keur.
    Bruin wordt nu een maal in verband gebracht met een betere voedingswaarde, zoals dat bij brood het geval is.
    De kleur van de schaal heeft echter niets met de voedingswaarde van een ei te maken.
    Er zijn ook witte of beige scharreleieren
    .





    21-02-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    20-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ranonkels (Ranulucus SA)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Vervolg 'missers uit de voedingswetenschap'
    van onze Voedingstherapeute

    'Plantaardig vet is altijd beter'!
    Een voor de hand liggende gedachtengang: plantaardig staat voor Gezond, dus plantaardig vet is altijd beter dan dierlijk vet. De praktijk heeft echter uitgewezen dat deze gedachte lang niet altijd klopt!
    Het grote voordeel van plantaardig vet boven dierlijk vet is dat plantaardig vet over het algemeen veel onverzadigde vetzuren bevat. Die zijn zoals bekend goed voor hart en bloedvaten omdat ze het cholesterol in het bloed verlagen.
    Een uitzondering vormt echter kokosolie, die nogal veel (slechte) verzadigde vetzuren bevat.
    Verder is het oppassen geblazen met met de plantaardige vetten in margarine. Die vetten worden meestal gehard en die geharde plantaardige vetten zijn, omdat ze door dat harden een andere structuur hebben gekregen, eigenlijk nog slechter dan verzadigde vetten. Zeker volgens de Natuurgeneeswijze, die bij voorkeur uitgaat van produkten zoals die 'in de natuur' voorkomen, wordt het bewerken van plantaardige olie als minder goed ervaren.
    Tenslotte: let er bij plantaardige olie ook op dat die koud geperst is, dat verdient uit gezondsheidsoogpunt de voorkeur.

    Pas ook op voor chocolade met cacoa-boter. Dit gezuiverd vet uit cacoa-bonen bevat ook veel verzadigde vetten!

    Bijlagen:
    49 madeliefjes Schuttersveld Koewacht.jpg (219.2 KB)   

    20-02-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    19-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterlelie


    Waterlelies zijn prachtige planten voor in je vijver en zeer foto-geniek!




    Van onze voedingstherapeute:


    Pure druivensuiker geeft 'paniekreaktie'!
    Wat blijkt namelijk het geval? De toevoer van extra suiker leidt tot een te hoog suikergehalte in het bloed. Het lichaam reageert daar ogenblikkelijk op met een verhoogde insulineproduktie. Insuline is het 'wapen' waarmee het lichaam de bloedsuikerspiegel constant op een aanvaardbaar peil houdt.
    Het nadeel van de snelheid waarmee druivensuiker in het bloed wordt opgenomen, is dat het lichaam in een soort 'paniekreaktie extra veel insuline gaat produceren. Het gevolg is dat uiteindelijk een veel te lage bloedsuikerspiegel ontstaat. Dus inplaats van prestatieverhogend werkt druivensuiker zo in de praktijk juis prestatieverlagend!

    Hoe kun je als sporter of als je een grote prestatie moet verrichten dan wél op een natuurlijke manier je prestatievermogen vergroten? Daarvoor zou je vruchtensuiker in zijn natuurlijke vorm moeten innemen, dwz: in de vorm van vers fruit. Dan gebruik je suiker samen met de natuurlijke ballaststoffen, die de suikeropname wat vertragen. Dat voorkomt de 'bloedsuikerpieken' die pure druivensuiker veroorzaakt.

    Volgens spinazieproducenten heeft Popeye er in de jaren dertig voor gezorgd dat de Amerikaans spinazie-consumptie met 33% toenam!


    Bijlagen:
    48 madeliefjes in het gras Schuttersveld.jpg (656.6 KB)   

    19-02-2015, 19:22 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    18-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vingerhoedskruid

    Digitalis of Vingerhoedskruid, iets mooiers bestaat er toch niet?
    Dit kruid wordt medisch ingezet tegen verzwakking van de hartspier.






    Schorseneer

    Werd eens de asperge van de armen genoemd.
    Schorseneer is een licht verteerbaar voedsel voor zieken en kinderen.
    Gunstig bij maag en darmziekten.
    Omdat de schorseneer zetmeelvrij is, kan hij evenals de aardpeer door suikerpatiënten gebruikt worden.
    Bij de aardpeer (topinamboer) wordt het zetmeel niet opgenomen.





    En dat allemaal in eigen tuin!


    18-02-2015, 11:24 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    17-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fluitenkruid en Leeuwentand


    Maartse
    wind en Aprilse regen beloven voor Mei grote zegen!



    Het Fluitenkruid en de Leeuwentand zijn kruiden, waar je niet veel mee kunt doen, behalve van hun mooie verschijning genieten in het voorjaar.
    Het zijn dan ook zogenaamde onkruiden!






    Selder

    Dit is een kruid.
    Zowel blad- als knolselder kan rauw gegeten worden.
    Selder bevat etherische oliën en heeft een bizondere werking op de bloedvaten van de nieren waardoor deze sterk kunnen ontgiften.
    Zijn geneeskracht werkt gunstig in bij jicht, reuma, zenuwklachten en depressieve toestanden



    In bermen, graslanden en op dijken
    In de lente moet je kijken
    om deze onkruiden te zien
    en ze te plukken misschien


    17-02-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!