Ik ben Bompapatje
Ik ben een man en woon in Wilrijk/Antwerpen (België) en mijn beroep is Gepensioneerd bediende.
Ik ben geboren op 02/10/1953 en ben nu dus 71 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bier, amateurtoneel en schrijfselen.
Ik heb mezelf voorgenomen om gezond en volledig bij mijn verstand 120 jaar te worden
Hier se, hier se een bezoeker se.....
Welkom in mijn nederige blog...
Iets drinken?... Als je een biertje wenst, klik dan even op de foto onder de datum en kies maar... keuze genoeg. Gezondheid!
05-06-2009
Bierkip
Ralph de Kok uit Neede is een echte barbecueman. Iemand die barbecuet, is volgens hem per definitie een man. De keuken binnen is voor de vrouwen, de barbecue is mannenspeelgoed. Je staat met de mannen met een flesje bier om de barbecue heen. De Kok maakte van zijn hobby zijn beroep toen hij het Barbecue Paleis opende. Graag vertelt hij over zijn lievelingsgerecht, de beer can chicken. Drink een bierblikje half leeg, snij er de bovenkant af en doe een gekruide kip met zijn kont in het blikje, zodat hij met twee pootjes op de grill steunt. Het bier gaat stomen en trekt in het vlees. Zo krijg je een waanzinnig lekker kippetje.
Bron: Bier scheurkalender van Bert van Zuilekom - 2009
Dat ga ik nu de volgende barbecue eens uitproberen sè!
Al Gore en NASA vrezen een milieucrisis door de opwarming van de aarde.
Jim Salinger, milieudeskundige van het instituut voor water en Meteorologisch onderzoek in Nieuw-Zeeland, meent dat de opwarming van de aarde een direct effect zal hebben op de bierprijs! Die gaat de komende tien jaar explosief stijgen, omdat de klimaatverandering de productie van gerst zal aantasten. Het zal in de droge gebieden steeds minder regenen, zodat er minder gerst verbouw kan worden. Dan zal er geen bier meer om te drinken zijn. Als bier onbetaalbaar wordt, komen wellicht miljoenen mensen in opstand. Dan zou het onvermijdelijke toch nog een halt kunnen worden toegeroepen. Zal bier de aarde redden?
Bron: Bier scheurkalender van Bert van Zuilekom - 28/04/2009
Euh k zal zondag dan maar voor Groen! Stemmen zeker!?... Of niet?...
De uitbaatster van een tankstation in het Amerikaanse DeSoto keek raar op toen er een naakte man aan de toonbank verscheen en voor haar ging heupwiegen. De tandeloze vrouw was zodanig afgeleid dat ze niet merkte dat een handlanger een krat bier onder zijn jas stopte. Het duo rende daarna uit de Fishs Quick Stop richting de auto. Voor de sheriff was het de eerste keer dat hij zoiets meemaakte. Na het bekijken van de videoband van de beveiligingscamera kon hij vaststellen dat de man ongevaarlijk was. Zo te zien droeg hij geen wapen. Niet lang daarna werd het duo opgepakt in hun auto. De ene man was nog steeds naakt.
Bron: Bier scheurkalender van Bert van Zuilekom - 25/04/2009
Brouwerij het Anker in Mechelen kwam in 1873 in handen van Louis Van Breedam die eigenlijk helemaal geen brouwer was. Hij was molenaar en jeneverstoker.
Charles Leclef, de vijfde Van Breedam-generatie, droomde van het perfecte huwelijk tussen stokerij en brouwerij. In 2003 distilleerde hij alcohol op basis van het moutbeslag van de Gouden Carolus Tripel en liet dat vier jaar rijpen in een eiken vat. Het hout bepaalt mee de kleur en de aromas van deze whisky. Leclef verkoos om de natuurlijke kleur te respecteren. De smaak is evenwichtig en zuiver, met diverse toetsen van fruit en hout. De 2.500 flessen waren meteen uitverkocht. Is er een nieuwe Belgische traditie geboren?
Bron: Bier scheurkalender van Bert van Zuilekom - 06/04/2009
Bier drinken zal nooit meer hetzelfde zijn riep de Gentse burgemeester Termont toen hij Ivago-pils presenteerde, het eerste recyclebier ter wereld van het Gentse afvalverwerkingsbedrijf Ivago.
Talrijke journalisten (gratis bier) waren naar de persconferentie gekomen. Woordvoerder Van Caimere: We onderzoeken hoe we maximaal gebruik kunnen maken van de tienduizenden hectoliters bier die tijdens de Gentse Feesten tussen de kasseien van de Vlasmarkt terechtkomen. Een speciale projectgroep van vuilnismannen en ingenieurs van de saneringsdienst gaat na op welke wijze deze grondstoffen voor verder recyclage kunnen ontsloten worden. Het meest belovende lijkt het aanleggen van drainagekanalen waarvoor enkele kleine structurele ingrepen volstaan. Een netwerk van kleine kanalen moet het restbier afleiden naar enkele vergaarbakken. Het productieproces is stadsgeheim.
Bron: Bier scheurkalender van Bert van Zuilekom - 01/04/2009
Als ik de volgende keer in Gent ben, dan toch maar liever een bekend biertje vant flesje je weet maar nooit!
Geen enkele advertentiecampagne won ooit zoveel awards als Stella Artois.
Het merk kreeg in New York maar liefst acht gouden medailles van de Innovatieve Advertising Awards. www.stellartois.com was de beste website gericht op consumenten. La Bouteille is een filmpje dat volgens de jury voor een revolutionaire navigatie zorgde. Le courage daagt bezoekers uit om hen te informeren over de manier waarop Stella vroeger gebrouwen werd. En Le passage is een interactief verhaal over de ontwikkeling van de brouwerij in Leuven, verteld door de oprichter. Sinds de nieuwe website in september 2007 online ging, is het aantal bezoekers ongeveer vertienvoudigd. Elke bezoeker bleef gemiddeld zes minuten hangen (in plaats van de gemiddelde 45 seconden)...Stella-drinkers zijn plakkers.
Bron: Bier scheurkalender 2009 van Bert van Zuilekom
Op de tweejaarlijkse World Cup in Colorado vielen elf Belgische bieren in de prijzen. Aan dezeOlympische Spelen van het bier deden 644 brouwerijen uit 58 verschillende landen mee. In totaal 2.864 verschillende bieren. Amerika was de grootste slokop gevolgd door traditionele bierlanden als Duitsland, Engeland en België. Ook Japan mengde zich onder de toplanden.
De Belgische bieren die een medaille wonnen waren: Hoegaarden, Brugse Zot Blond, Special van Brouwerij de Rijck, Geuze Boon, Oude Geuze Beersel, Urthel Parlus Magnificum, Affligem Tripel, Wetmalle Tripel, Mont Saint-Aubert, Malheur 12° en Malheur Brut Reserve.
Bron: Bier scheurkalender 2009 van Bert van Zuilekom
Tegen de bar plassen terwijl je een biertje bestelt, is sinds enige tijd een gewoonte onder de studenten in Groningen, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven, zo meldt de Leeuwarder Courant.
Goed doorzopen en dringend toe aan een stevige plas? Een ommetje langs de toiletten hoeft niet meer. Gewoon nog een biertje bestellen en ondertussen slinks tegen de toog aan zeiken.
Barplassen komt vooral voor onder studenten van verenigingen en andere veeldrinkers, maar alleen als het druk is. Aan de geur zou het zelfs niet te merken zijn in een drukke, smerige kroeg waar overal bier ligt, want wat men uitplast is toch vooral bier
En wij maar denken dat die Nederlanders nette mensen zijn
Tauro, de 'zware' Jupiler, is niet echt een succes
De lancering van Tauro, de zware pilsvarfiant van Jupiler, dreigt uit te draaien op een sof. Volgens Horeca Vlaanderen is op café geen spontane vraag naar het bier en zelfs cafébazen weigeren de pils op de kaart te zetten, want het dient volgens hen alleen maar om iemand onder tafel te kunnen drinken.
Die van InBev België weigeren cijfers vrij te geven over de produktie en de omzet van Tauro, maar via een persbericht meldt InBev dat uit onderzoek is gebleken dat er een duidelijke consumentenvraag was bij de jupilerliefhebbers naar een pilsbier met meer pit en met een meer uitgesproken smaak. Inbev België beschouwt Jupiler Tauro zelf als een zeer geslaagde introducties.
Tauro is beschikbaar in zowat alle grootwarenhuisketens en te krijgen in bijna één op de vijf cafés in België.
Inbev België beweert een goede respons te krijgen op het bier. Binnenkort komt er zelfs een Taurokrat op de markt.
Zelf ben ik niet zon liefhebber van dit biertje, maar ik ken er anders genoeg die er wel weg van zijn...
Ik heb bezoek gekregen op mijn bescheiden blogje helemaal vanuit de Filipijnen Tof Hé?! Dus ge ziet dat seniorennet internationaal gaat t was van een Belg die al jarenlang daar woont en er over denkt zn eigen bier te brouwen. Hij is op zoek naar de nodige info om er aan te beginnen
Voor de rest heb ik mij tussen de toneeldrukte door wat bezig gehouden en mn Bompapatjes bierindex nog een beetje bijgewerkt:
Laatste update:
-Totaal aantal bieren = 1575
-Totaal aantal etiketten = 3970
o3599 losse etiketten
o311 flessen/vatjes
-vandaag bijgevoegd van n° 1566 t/m 1575
-steekkaarten aangepast van 1106 t/m 1115
Klik op de foto rechts onder de datum om de index te lezen
Los van alles is er maar één echte passie in mijn leven: paps zijn van de kids
Dit weekend hebben de zonen voor een fantastische prestatie gezorgd namelijk broers zijn
Onze Tom liep zijn eerste marathon en onze Pjotr, die al aan zn vijfde zit, ging voor haas spelen. Samen hebben zij de marathon van Zeeuws Vlaanderen afgelegd in een mooie tijd van 4 uur en 14 minuten.
De rest van de dag mocht ik doorbrengen in het aangename gezelschap van de al even geweldige dochter en schoondochter en de twee schatten van kleindochters zaaaaalig
Ho ja, ik zou het nog bijna vergeten, maar dit is mijn bierblog hé dus mocht je ooit in het gezellige stadje Terneuzen komen, moet je zeker een bezoekje brengen aan Café de vriendschap en aan café restaurant De Graanbeurs de moeite waard.
Sorry voor t stoefen, maar het voelde zo warm aan
Nogal wat Vlaamse bierliefhebbers houden van een ijskoud rood kriekenbier. En dat is in het Brusselse absoluut geen modetrent, zoals sommige rosébieren in Nedereland, want hat kriekenbier wordt al ruim honderd jaar gebrouwen starffer nog, het lambikbier dat als basis dient, stamt reeds vanuit de Middeleeuwen.
Belle-Vue bijvoorbeeld voegt ieder jaar ruim 80.000 kilo versgeplukte krieken aan haar jonge brouwsel toe, dat daarna in stokoude wijn- en portvaten moet gisten De kersen die daarvoor gebruikt worden zijn niet dezelfde als de malse kersen in de winkel. Ze zijn minder zoet, vergisten daardoor beter en geven een betere smaak aan het bier. Het grootste geheim zit echter in de kersenpitten die mee inhet vat gaan. Die pit is cruciaal voor de smaak.
Bierliefhebbers dokteren op www.pintprice.com uit waar je het goedkoopste pintje ter wereld kunt bestellen (het gaat dan wel om een Engelse pint, wat overeen komt met een halve liter bier).
Voor amper 0,06 eurocent wordt je al bediend in het Arabische Jemen. Ook Kongo, Ethiopië, Birma en in Noord Korea kun je zonder zorgen de hele tent trakteren. De duurste bars staan in Monaco; gevolgd door Guadeloupe, Noorwegen en Frankrijk.
De tien goedkoopste bierlanden zijn: 1) Yemen 2) Kongo 3) Ethiopië 4) Myanmar (Birma) 5) Noord- Korea 6) Wit-Rusland 7) Vietnam 8) Filippijnen 9) Bhoetan 10) Madagaskar
De tien duurste bierlanden zijn: 1) Monaco 2) Guadeloupe 3) Noorwegen 4) Frankrijk 5) IJsland 6) Iran 7) Zweden 8) Finland 9) Bermuda 10) Italië
In de zomer van 2007 maakten negen vrijwilligers van de organisatie Osez Nivelles uit het Waals-Brabantse Nijvel op de grote Mark het oudste café na van de stad met bierkratten - le Pèlerin
Met de hulp van een architect bouwden ze met 14.500 lege bierkratten een gebouw van twaalf meter hoog en een oppervlakte van 10 bij 13,7 meter. En dat zijn exact dezelfde afmetingen als van het origineel café. Ze deden er ongeveer 72 uren over.
Nadat in de thuishaven Groenlo het doek was gevallen voor de plaatselijke Grolsch-brouwerij, werd het terrein rijp gemaakt voor woningbouw. Daarbij kwam nogal wat glas aan het licht. Langs de doorgaande weg bij Groenlo verrees een heus glaskerkhof met daarin een schat aan lege bierflesjes uit vervlogen tijden. Reden voor souvenirjagers om te speuren en te wroeten in de grond. Vooral de vermaande Grolsch beugelflessen waren zeer in trek. Zeldzame flesjes zijn populaire verzamelobjecten.
Café De Paas werd meerdere keren door vakgenoten uitgeroepen tot Beste café van Den Haag. Waar die naam vandaan komt is minder bekend. Nog niet zolang geleden waren de Dunne Bierkade en het Groenewegje het exclusieve domein van Haagse prostituees. De ongekroonde koningin was Ria de Strik, alias het Paasei of de Paashaas. Ria woonde en werkte pal tegenover het café. Ze was zeer geliefd in de buurt en een bezienswaardigheid. Toen de gemeente in de jaren tachtig prostitutie verbood, mocht Ria als enige blijven werken, omdat ze als levend monument werd gezien. Toen ze 63 was ging ze naar her bejaardentehuis, maar ook daar kon ze het lonken niet laten.
Wie in een Britse pub een biertje bestelt, zal ook in de toekomst een pul krijgen waarin precies 0,568261 liter schuimloos bier gaat. Dus niet een halve liter, maar 6,8261 centiliter meer. De Engelsen reageerden opgelucht toen de Europese Commissie bekendmaakte dat ze hun eeuwenoude maten mogen blijven voeren. Dus geen Europese nieuwlichterij met liters, kilos en meters, maar gewoon Imperial pints, mijlen (1609,344 meter) en troy ounces (31,1034768 gram). De versoepeling geldt echter alleen voor bier en cider van de tap, melk in herbruikbare flessen, voor afstanden en snelheden in het verkeer en voor het wegen van goud. In 2010 moet wel degelijk op een flesje bier de inhoud in centiliter staan.
In Cambodja belagen biermeisjes van verschillende biermerken de klanten in restaurants en bars. Ze komen aan tafel zitten, vullen de glazen bij en drinken mee uit angst de klant te verliezen. De ruim vierduizend biermeisjes krijgen te maken met geweld en worden vaak gedwongen tot seksueel contact. De Nederlandse Vereniging van Beleggers voor Duurzame ontwikkeling riep Heineken op daar iets aan te doen. Heineken wil wel, maar dan neemt een concurrent als InBev of Carlsberg meteen de plaats in.
Nu worden de meisjes met een busje gehaald en gebracht en is hun kleding minder pikant geworden. Heineken geeft voorlichting over hygiëne en condoomgebruik. Seksueel contact met de gasten is verboden. Ook werden de salarissen verhoogd. Maar de problemen nemen nauwelijks af.
In Frankrijk gelden strenge wetten voor reclame voor alcoholische dranken. Zelfs de verstokte Franse rugbyfans gingen overstag en ruilden hun wijnfles massaal voor sixpacks van Heineken. De Franse rechter zag dat anders: alcohol en sport gaan niet samen. Heineken hoorde dus niet thuis bij het wereldkampioenschap rugby en moest binnen 48 uur al zijn reclame-uitingen weghalen op straffe van 5.000 euro per overtreding.
De rechtszaak was gespannen door de Franse vereniging tegen alcoholisme en verslaving die vond dat Heineken en de organisatie de wet hadden overtreden.