Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    29-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herhaling.
    ARDOOIE - De NMBS voert van 1 tot 11 september werken uit op de spoorlijn Gent-Adinkerke, grondgebied Ardooie. Hierdoor is er geen doorgaand verkeer mogelijk in de Stationsstraat en de Ardooisestraat.

    28-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag allen daarheen.

    Ijzerbedevaart: 'Schaf federale verkiezingen af'

    Jan Van de Casteele 28-08-2009

    Op de 82 ste IJzerbedevaart (zondagnamiddag 30 augustus) zal het IJzerbedevaartcomité pleiten voor de Vlaamse regering als ‘enige, legitieme regering’. Een verrassende boodschap, signaleert De Standaard.

    De Vlaamse regering is volgens het comité ‘de enige, legitieme regering’.  Traditioneel zal voorzitter Walter Baeten opnieuw enkele bedenkingen en vragen formuleren.
    ‘De deelstaatparlementen zijn de enige rechtstreeks verkozen parlementen. Zij zorgen in gezamenlijk overleg voor een confederaal beleid’, zo luidt het. ‘Een volk met zelfrespect kan om democratische redenen onmogelijk de federale regering van Herman Van Rompuy aanvaarden’.

    De regering-Van Rompuy beschikt niet over een Vlaamse meerderheid in de Kamer en telt meer Franstalige dan Nederlandstalige leden. ‘Dat alles in een land waar de Vlamingen 60 procent van de bevolking uitmaken. Daarom is de regering Kris Peeters onze - enige - legitieme regering’, aldus nog het IJzerbedevaartcomité. 

    Met die boodschap volgt het comité blijkbaar de oproep die werd uitgestuurd door verenigingen van de Vlaamse Beweging, onder meer door Jurgen Constandt (Vlaamsd & Neutraal Ziekenfonds) en Eric Ponette (Aktiekomitee Vlaamse Sociale Zekerheid).

    De boodschap werd ook op de IJzerwake doorgegeven door Wake-voorzitter Wim De Wit. Dan toch een hoopgevend signaal dat beide manifestaties het tenminste hierover (al) eens zijn?


    27-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vlaamse leeuw moet wapperen.

    N-VA wil onderzoek naar "boycot" leeuwenvlag op ambassades

    De N-VA vraagt minister van Buitenlandse Zaken Yves Leterme (CD&V) te onderzoeken waarom verschillende Belgische ambassades het nalaten om de Vlaamse Leeuw uit te hangen. "Terwijl ze wel de Waalse en zelfs de Brusselse vlag uithangen", zegt N-VA-senator Louis Ide donderdag in de Corelio-kranten.
     
    Haan op Vlaamse feestdag
    N-VA zegt "de ene klacht na de andere" binnen te krijgen over "provocaties" bij Belgische ambassades. Mensen die op vakantie eens voorbij de Belgische ambassade passeren, zien er dikwijls dat de Vlaamse vlag er gewoon niet hangt, maar die van Wallonië en Brussel wél, vertelt Ide. In de Letse hoofdstad Riga zou op 11 juli, de Vlaamse feestdag, de Waalse haan uitgehangen zijn in plaats van de Vlaamse Leeuw.
     
    Veel klachten
    "Het is opvallend hoeveel klachten we daarover krijgen", zegt ook Bart De Wever. "Niet toevallig is de Belgische diplomatie nog altijd sterk traditioneel en sterk francofoon." (belga/odbs)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat vind ik spijtig.!!!

    Voorzitter VVB stelt functie ter beschikking

    Verzonden op: 27-08-2009

    Verzonden door: Marc Van de Woestyne 03 366 18 50

    Aantal keren gelezen: 31

    Op het Dagelijks Bestuur van de Vlaamse Volksbeweging van woensdag 26 augustus heeft Eric Defoort vervroegd zijn voorzittersfunctie ter beschikking gesteld. Als inspirator van de projecttekst “Uit d’oude bron stroomt altijd nieuw water” zal zijn invloed ook de volgende jaren merkbaar blijven. Het Dagelijks Bestuur dankt Eric voor zijn inzet en inbreng de afgelopen jaren. Eric schuift zijn Vlaams-nationaal denken en handelen niet onder de korenmaat en blijft lid en medewerker van de VVB.






    26-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg ook uw mening !!!

    VVB houdt debat over Brussel op gang

    Wart Van Schel 25-08-2009

    Afgelopen IJzerwake wierp Frans Crols met zijn toespraak de Brusselse knuppel in het Vlaamse hoenderhok. De Vlaamse Volksbeweging bereidt het debat rond Brussel al een tijdje voor en wil het de komende weken en maanden verder voeren. Dat gebeurt eerst met informatie- en gespreksavonden (15 september tot 15 oktober), die meteen de aanloop zijn naar het congres ‘Brussel, een stad in Vlaanderen’, dat in 2010 plaatsvindt,

    Een lid van de Raad van Bestuur van de VVB zal tijdens deze vergaderingen aan de hand van een presentatie de situatie van Brussel en mogelijke toekomstscenario’s voorstellen, waarna door het publiek kan worden gereageerd. De kalender van deze samenkomsten vindt de lezer als bijlage.

     


    Agenda Brusselavonden VVB

    25-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse regering en Brussel.

    Vlaamse regering laat Brussel niet los (regeerakkoord)

    Jan Van de Casteele 25-08-2009

    De Vlaamse regering zal (voorlopig) wellicht niet onder de indruk zijn van het Brussel-standpunt van Crols. Of wat dacht je van de openingszin van de Brusselparagraaf in het Vlaams regeerakkoord: 'Vlaanderen laat Brussel niet los'. Het mag ook behoorlijk wat kosten, zullen we vernemen bij de begrotingsopmaak.

    Het debat over Brussel werd dan wel op de IJzerwake weer op gang getrokken, de nieuwe Vlaamse regering heeft er niet op gewacht. In het Vlaams Regeerakkoord zijn keuzes gemaakt: ‘Vlaanderen laat Brussel niet los’, zo luidt de eerste regel. Wat verder volgt is een opsomming van intenties, die alvast één zeker gevolg zullen hebben: het zal de Vlamingen een pak méér geld kosten.

    Crols zal nog veel werk hebben om mensen te overtuigen. De ploeg Peeters werkte einde juni en begin juli aan een regeerakkoord waarover Brusselse Vlamingen niet ontevreden zullen zijn.

    Waarom zal Vlaanderen zoveel investeren? Hieraan worden in het regeerakkoord niet veel woorden besteed. Blijkbaar omdat met eenparigheid van stemmen ‘de internationale en Europese rol’ van Brussel als ‘troef voor Vlaanderen’ wordt aanzien.

    Wat zal er dan wel gebeuren? De tekst is doorspekt met termen als ‘Brusselnorm’, ‘Brusseltoets’, ‘samenwerking’, een ‘globaal actieplan’, aandacht voor de ‘specifieke noden’ enzomeer. Concrete bedragen zijn er voorlopig niet, maar de waslijst Brusselse opdrachten is lang. Er is sprake van ‘bijkomende’ inspanningen en investeringen voor kinderopvang, voor bouw- en woonpremies voor wie in Brussel “wil” wonen (sic), voor het‘versterken’ van het zorgnetwerk, voor meer voorzieningen voor senioren en zwaar zorgbehoevenden, voor ‘uitbreiding’ van het onderwijsaanbod, kinderopvang en naschoolse opvang, voor integratie, voor taalpromotie, ruimtelijke ordening, mobiliteit, werk… Bij ons zeggen ze het al eens simpel: “ ’t Kan niet op’! Allen daarheen?


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na IJzerwake nu IJzerbedevaart.

    Pleidooi afschaffing federale verkiezingen op IJzerbedevaart

    Foto van de 78ste editie van de IJzerbedevaart.
    Op de 82ste IJzerbedevaart komende zondag in Diksmuide zal worden gepleit voor de afschaffing van de federale verkiezingen. De Vlaamse regering is volgens het comité "de enige, legitieme regering".

    Vlaming zijn is sexy
    De IJzerbedevaart van komende zondag zal stilstaan bij de voorbije Vlaamse verkiezingen. Volgens het IJzerbedevaartcomité is "Vlaanderen weer in" en klinkt "Vlaming zijn" weer "sexy".

    Traditioneel zal voorzitter Walter Baeten opnieuw enkele bedenkingen en vragen formuleren. Dit jaar zal gepleit worden voor de afschaffing van de federale verkiezingen. "De deelstaatparlementen zijn de enige rechtstreeks verkozen parlementen. Zij zorgen in gezamenlijk overleg voor een confederaal beleid", luidt het.

    Huidige regering
    "Een volk met zelfrespect kan om democratische redenen onmogelijk de federale regering van Herman Van Rompuy aanvaarden", zegt het IJzerbedevaartcomité. De regering-Van Rompuy beschikt niet over een Vlaamse meerderheid in de Kamer en telt meer Franstalige dan Nederlandstalige leden. "Dit alles in een land waar de Vlamingen 60 procent van de bevolking uitmaken. Daarom is de regering Kris Peeters onze - enige - legitieme regering". (belga/ep)
    Bron:De Morgen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat met Brussel ?

    Crols en Brussel: de reacties

    Jan Van de Casteele 25-08-2009

    Voor de lezers van deze rubriek samengevat: alle reacties op het Brussel-standpunt van Frans Crols, gelezen in de Vlaamse kranten van dinsdag 25 augustus 2009 en enkele bedenkingen terzake. Alle artikelen integraal in de bijlage.

    De Wever

    In De Standaard zegt Bart De Wever niet te begrijpen waarom dit nu plots aan de orde is. Crols zegt zijn ‘best and final offer’ op tafel, terwijl we nog jaren verwijderd zijn van het allereerste gesprek over Vlaamse onafhankelijkheid. Voor de Franstaligen is dit een droomscenario. Wallonië en Brussel kunnen dan samen voortbestaan als La Belgique, en straks is het al vanzelfsprekend dat ze Brussel nemen.'

    Grenspalen in de grond slaan, is niet meer van deze tijd. ‘Het gaat er ons niet om een nieuwe natiestaat te stichten. Dat zou nefast zijn voor Brussel zelf. Kijk naar de fiscale capaciteit van Brussel of naar de werkloosheidscijfers’.

    'Bij een metropool als Brussel horen uitdagingen, ook een culturele uitdaging. We moeten ‘creatief denken’ en ‘niet komen aandraven met het soort nationalisme waarmee de Europese natiestaten zijn gemaakt.’

    ‘Wij zien Brussel als een condominium, als een kind van België, waarvoor beide ouders verantwoordelijkheid moeten opnemen. Beide gemeenschappen moet daar ten volle hun gemeenschapsbevoegdheden kunnen uitoefenen. Zowel Wallonië als Vlaanderen heeft er belang bij de lusten en lasten van Brussel maximaal te verdelen.'

    De Wever wijst ook op de verwevenheid van Brussel met Vlaanderen, geografisch en economisch.

    Commentaar: Tenzij De Wever fout is geciteerd is dit een merkwaardige uitspraak over ‘een nieuwe natiestaat’. Niet het einddoel, dus? Wat dan wel? Over de ‘verwevenheid’ van Brussel en Vlaanderen als over het ‘maximaal verdelen’ van ‘lusten en lasten’ van Brussel mag het debat ook wel eens worden gevoerd. De politieke, de economische en maatschappelijke kloof tussen beide regio’s lijkt ons alvast geen mythe...


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeilijk doorgaand verkeer te Ardooie.
    ARDOOIE - De NMBS voert van 1 tot 11 september werken uit op de spoorlijn Gent-Adinkerke, grondgebied Ardooie. Hierdoor is er geen doorgaand verkeer mogelijk in de Stationsstraat en de Ardooisestraat.

    23-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag IJzerwake.
    Ik betreur de scheiding van de herdenking.


    21-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steun de RAND.
    Steun het Nederlandstalig karakter van de streek en het is ook goed voor uw gezondheid.
    De Gordel 2009

    © Bloso

    De Gordel 2009

    De 29e editie van De Gordel zit er weer aan te komen. Op zondag 6 september zijn alle ogen gericht op de Vlaamse rand rond Brussel, want dan vindt het grootste jaarlijkse wieler-en wandelfeest plaats. Trefpunten in: Sint-Genesius-Rode, Dilbeek, Zaventem, Overijse en Oudenaarde.

    Waar Gordeltrefpunten, onbepaald 3, 1640 Sint-Genesius-Rode
    Wanneer

    zo 06/09/09 om 08:00

    Organisator Bloso Sportpromotie
    Contact tel : +32 2 209 45 39
    mail : watersportdag@bloso.be
    Reserveren website : http://www.de-gordel.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlands in franstalige basisscholen ? Ja ,ok.

    Omdat er in Franstalige basisscholen veel vraag is naar Nederlandstalig luistermateriaal, laat het Taaluniectrum NVT een DVD met leuke filmpjes van 10 minuten maken door onderwijs- en videodeskundigen. Hij komt waarschijnlijk volgend jaar gereed.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koersgebeuren te Ardooie.

    Start en aankomst Eneco Tour in Ardooie brengen heel wat volk op de been
    ARDOOIE - Twee dagen lang kon wielerminnend Vlaanderen zijn hartje ophalen aan de Eneco Tour. Ook met een aankomst en start die op een weekdag vielen, vonden ze de weg naar Ardooie. De broeierige zon deed de rest.
    En nu nog het kampioenschap van Vlaanderen in de deelgemeente Koolskamp.

    Lees meer

    17-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerst Ijzerwake dan Ijzerbedevaart.
    Wij gaan naar alle twee,en U ?
     Een herdenking zou het beste zijn,wie zorgt er voor.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allen daar heen op 30 augustus.
    HULDE AAN DE IJZERSYMBOLEN,
    BEGRAVEN IN DE CRYPTE VAN DE EERSTE IJZERTOREN


    14u30 - 82ste IJZERBEDEVAART - VLAANDEREN IS ER VOOR IEDEREEN

    met o.a. WO 1-oldtimershow - Karel Declercq - Wigbert - Fanfarela (Dominiek Savio Instituut) - GROOTSCHERMVIDEOBEELDEN
    www.ijzertoren.org - info@ijzertoren.org

     


    16-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rodenbachfonds wandeling.

     

    Een dorp vol poëzie: Dieren in de poëzie

     

    Met de muze op stap!

     

     

     

    selectie en duiding Frans Terrie

    voordracht: Ingrid Sohier en Frieda Vanslembrouck

     

    zondag 30 augustus om 16 uur

    Vinkem (Beauvoorde)

    deelname: € 5

    let op: verzamelen en start vóór restaurant ’t Scheurvliet

    (op de hoek van de Zomerweg en de Vinkemstraat)

     

    Organisatie:

    Opbouwwerk IJzerstreek vzw, Beauvoorde

    in samenwerking met Poëziecentrum Gent

    met de steun van de Provincie West-Vlaanderen en de stad Veurne.


    15-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de wielerliefhebbers.

    ARDOOIE - Op woensdag 19 augustus komt de prestigieuze Eneco Tour, een ronde voor eliterenners met contract, voor een tweede keer naar Ardooie afgezakt. Aankomst in de Stationsstraat.

    14-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dat nodig ?
    Tweede jacht van de koning omstreden
    Koning Albert heeft een tweede jacht gekocht, dat kostte 4,6 miljoen euro. Het Vlaamse N-VA-Kamerlid Weyts wil er met een wetsvoorstel voor zorgen dat zulke aankopen niet meer gefinancierd kunnen worden met belastinggeld dat bedoeld is voor de werkingskosten van de monarchie. Op 21 juli riep de koning op tv nog op tot meer ethiek en stak hij een vermanend vingertje op tegen het toenemend materialisme in de samenleving. Meer bij Het Laatste Nieuws

    12-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een wereldkampioen in Ardooie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De V.V.B Ardooie-Koolskamp wenst de wereldkampioen een dikke proficiat toe.
    --------------------------------------------------------------------------------------
    Filip Vanhaecke (50) is wereldkampioen marathon M50
    ARDOOIE - Puur als hobby alles geven, en vooral opgeven, voor de sport. Een held, in werkplunje tussen het volk. Ardooienaar Filip Vanhaecke werd vorige week in Finland wereldkampioen marathon bij de Masters boven de 50 jaar.

    Lees meer :bron Het Nieuwsblad.

    11-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportelen ???
     

    09-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wint Boonen opnieuw ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    ARDOOIE - Op woensdag 19 augustus komt de prestigieuze Eneco Tour, een ronde voor eliterenners met contract, voor een tweede keer naar Ardooie afgezakt. Aankomst in de Stationsstraat.

    06-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vragen over de politie.

    De flikkenkloof: pertinente cijfers en vragen van Ben Weyts

    Jan Van de Casteele 06-08-2009

    België heeft met 39 politiemannen per 10.000 inwoners bijna dubbel zoveel agenten als Nederland 23) en Frankrijk (22). Wallonië heeft 17 procent lokale agenten meer dan Vlaanderen. Dat liet N-VA-Kamerlid Ben Weyts becijferen.

    Weyts kreeg van Guido De Padt (vorig minister van Binnenlandse Zaken) cijfers over het aantal agenten per politiezone en vergeleek die met de inwonersaantallen per politiezone en per provincie, met de oppervlakte, de criminaliteit en de werkloosheidsgraad. Zoveel meer personeel dan de buurlanden, wat brengt dat op, vraagt Weyts.

    Lokale politie

    Wat de lokale politie betreft, is het opvallend dat Wallonië per inwoner nog steeds aanzienlijk meer politieagenten telt dan Vlaanderen. De kloof neemt zelfs nog toe.

    ‘In 2004 berekende toenmalig Kamerlid Geert Bourgeois al dat het verschil 17% bedroeg. Vandaag blijkt die kloof nog met een half procent te zijn vergroot in plaats van verkleind. In 2009 zijn er in Wallonië 27 lokale agenten per 10.000 inwoners (of één agent per 371 inwoners). Vlaanderen telt daarentegen maar 23 lokale agenten per 10.000 inwoners (of één agent per 435 inwoners).’

    Met uitzondering van Antwerpen (grootstedelijke context) hebben alle Vlaamse provincies minder lokale agenten per 10.000 inwoners dan de Waalse. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest telt niet minder dan 48 agenten per 10.000 inwoners (één agent per 208 inwoners).

    Franstalige politici verwijzen ter verantwoording meestal naar de grotere oppervlakte van Wallonië. Niet overtuigend. Waals-Brabant, de kleinste provincie, scoort hoger dan bvb Limburg of Vlaams-Brabant.

    Weyts vergelijk zijn cijfers met oppervlakte, werkloosheidscijfers, criminaliteit en inwonersaantallen van de provincies. Er is een correlatie met werkloosheid, maar niét met criminaliteit.

    Weyts vermoedt dat de kloof tussen Vlaanderen en Wallonië te maken kan hebben met ‘de aloude inefficiënte pogingen van Wallonië om de werkloosheid te temperen via overheidstewerkstelling’ (sociale tewerkstelling).

    Hoe dan ook, de vragen zijn pertinent: Waarom moet Luxemburg meer agenten per kop krijgen dan Vlaams-Brabant, waar driemaal meer criminele feiten worden vastgesteld? Waarom heeft Antwerpen met een 40 procent hogere criminaliteit in de havenstad per kop een kwart minder politieagenten dan Luik? Waarom heeft een Vlaamse landelijke politiezonde van 43.000 inwoners 56 agenten en de Waalse gemeente Hoei met 20.000 inwoners 85 agenten nodig?

    En dan is er natuurlijk de vraag: wie zal dat betalen? Volgens Weyts gaat het om oude scheeftrekkingen die door de politiehervorming van Patrick Dewael werden bestendigd. De winnaars waren die arrondissementen – vooral in Wallonië – waar de gemeenten weinig zelf in politie investeerden (en dus meer een beroep deden op federale interventies). Weyts verwijst ook naar een soort solidariteitsfinanciering (amper 48 procent van de federale middelen gaan naar Vlaanderen).

    Daarom wil de N-VA dat de nieuwe verdeling van politiemensen en -middelen die wordt aangekondigd, vertrekt van een wit blad en dus niet voortbouwt op de scheve verhoudingen uit het verleden. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

    De volledige cijferreeksen (info per arrondissement): zie bijlage

    De info van Weyts kreeg onder meer aandacht in De Standaard (‘Arm der wet is taalgevoelig’, 5 aug.) De Morgen (‘Nog steeds meer agenten in Wallonië dan in Vlaanderen’, 6 aug.)

    04-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beschermde gebouwen in Ardooie ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    ARDOOIE - Volgens de heemkundige kring komen volgende gebouwen in aanmerking als beschermd monument: de Ardooise pastorij, hoeve Van Hollebeke, kasteel van Autvyver en hoeve Leen ter Hellen. (dbm)
    P.S:Hierbij foto van het kasteel van Autvyver.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw boek.

    Vriendenboek Richard Celis

    Jan Van de Casteele 03-08-2009

    Richard Celis is erenotaris en erevoorzitter van onder meer ANZ (Zangfeest), Vlaamse Culturele Koepel, 11-daagse Vlaanderen-Feest, Beweging Vlaanderen-Europa. Voorts is hij erelid van de Europese Eresenaat, laureaat van de Visser-Neerlandiaprijs, erepenning van de Marnixring, Frans Drijversprijs, oprichter van Nekka e.a.

    Naar aanleiding van zijn tachtigste verjaardag verschijnt in het najaar een Vriendenboek, waaraan een rist prominente figuren uit de Vlaamse, Europese en Nederlandse Cultuurbeweging meewerken, naast academici en figuren uit de politieke en diplomatieke wereld en de media.

    Het boek behandelt de opgang van ons volk naar meer identiteit en zelfstandigheid sedert de Tweede Wereldoorlog en komt er op initiatief van familie en culturele verenigingen.
    Het kadert Richard Celis in de Vlaamse, Nederlandse en Europese cultuurbeweging. Celis introduceerde nieuwe thema's als arbeid, leefmilieu en pacifisme op het Zangfeest en ook het repertoire werd gemoderniseerd met optredens van onder meer Clouseau.

    Onder de tientallen medewerkers behoorlijk wat leden van het VVB-kenniscentrum en Doorbraak-medewerkers (Peter De Roover, Herman Suykerbuyk en Theo Lansloot, Frans Crols, Marc Platel, Manu Ruys, Jan Van Doren)

    Voorintekenen kan tot 11 augustus 2009 door storting van 25 euro op bankrekening 746-0015587-18 met vermelding van naam, voornaam en adres en de mededeling “R.Celis Vriendenboek”. De namen van de voorintekenaars worden opgenomen in het boek, tenzij niet gewenst.

    Na publicatie kost het boek 29 euro.

    Meer informatie bij Mieke Geladi (mieke.geladi@skynet.be of telefoon 03 238 41 09, Vrijheidsstraat 32 bus 12 2000 Antwerpen)

    01-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vergeten lied ?
    'Mijn Land is Vlaand'ren'


    De Noordzee bruist een lied dat brandt
    De zeewind draagt het mede
    Het zingt van vrijheid over 't land
    Van vreugd' in dorp en stede
    De zonne vuurt de blijheid aan
    Langs velden, weiden, stromen
    Waar steden met hun torens staan
    Waar woud en heide dromen
    Daar is't waar ik geboren werd
    Waar moeder mij eens wiegde
    Mijn Land is Vlaand'ren, U mijn liefde U mijn hart
    O schone steden trots en vroom
    Vol heilige feestvisioenen
    O stille dorpkens langs de stroom
    Waar veld en weide groenen
    Ik min U, stad vol klokgetril
    En dorp ik min U beide
    En 't is er, als ik dromen wil
    Zo vreedzaam in de heide
    Daar is't waar ik geboren werd
    Waar moeder mij eens wiegde
    Mijn Land is Vlaand'ren, U mijn liefde, U mijn hart




    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!