Op de vooravond van het NVA-congres worden in Namen, tijdens de Waalse Feesten, de franstalige politieke stellingen terug ingenomen.

Een stellingname die er nu al één is, is dat Brussel, of de Vlaamse Brusselaars het nu willen of niet, eregast zal zijn van Wallonië, tijdens hun feesten.
Daarmee willen de twee gewesten hun verbondenheid nog eens nauwer aanhalen (en vooral aan de Vlamingen te kennen geven dat ze elkaar niet zijn vergeten, tijdens deze twee maanden van politieke rust), een verbond gesmeed naar aanleiding van "La Fédération Wallo-Brux" in april jl., tussen Demotte en Picqué, respectievelijk Waals Minister-President en MP van het Brussels Gewest.
Midden juli keurde het Waals Parlement een resolutie goed (zie eerder op deze blog) waarin zij een federalisme van de drie gewesten bekrachtigt, waardoor zij Brussel als een volwaardig derde gewest beschouwd, en zo Brussel mee aan de onderhandelingstafel wil, buiten de wil van Vlaanderen, die onderhandelingen wenst van Gemeenschap tot Gemeenschap.
En dan nu, in september, is Brussel eregast op de Waalse Feesten, waar op 20 september (de avond vóór het ultieme NVA-congres) de messen zullen gescherpt worden.

Lees op de stek van RTBf