Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    30-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wielerhoogdag in Ardooie.
    ENECO TOUR : Tijdrit in Ardooie op zaterdag 11 augustus

    Eneco TourEneco Tour is aan zijn 8ste editie toe. Ardooie krijgt dit jaar een prominente rol toebedeeld en mag de individuele tijdrit op zaterdag 11 augustus organiseren. Zoals de voorbije jaren zal de absolute top, waaronder Tourwinnaar Contador, van de partij zijn. De start wordt gegeven op de Markt en na een lokale omloop van 17,4km finishen ze in de Stationsstraat.

    Iedereen kan zijn eigen favorieten komen aanmoedigen en genieten van de ambiance rondom dit topevenement. De tijdrit kan gevolgd worden op een reuzengroot scherm ter plaatse. Ook aan de thuisblijvers wordt gedacht, Sporza zendt deze tijdrit uit.

     

    Dit jaar zullen niet enkel de toppers kunnen genieten van het parcours en de sfeer, ook fietsliefhebbers en bedrijventeams worden aan het werk gezet tijdens de Eneco TeamTijdrit, een ploegentijdrit voor gelegenheidsteams. Vanaf 10u kan gestreden worden voor de leiderstrui.

     

    Ook voor de kinderen tussen 7 en 12 jaar wordt er terug de Eneco KidsRide georganiseerd. Deze sportieve uitdaging start om 13u aan de evenementenhal. Voor en na de Eneco KidsRide zijn de kinderen welkom in de unieke Eneco KidsArea vlakbij de finish. Hier kan men genieten van leuke attracties. Er zijn ook tal van toffe prijzen te winnen, iedereen krijgt een leuke herinnering aan hun deelname aan de Eneco KidsRide en enkele gratis drankjes. Niet te missen dus!

     

    Meer informatie over de Eneco TeamTijdrit en de Eneco KidsRide kan je verkrijgen via de site: www.enecotour.com of u kan terecht op het gemeentehuis bij Charlotte Vanhecke (td@ardooie.be, 051/740354).

     

    Gelieve er rekening mee te houden dat er een parkeerverbod zal zijn langs heel het parcours en langs enkele omliggende straten. (zie plan in bijlage)

     

    Bijlagen:

    www.enecotour.com


    29-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.50 Jaar geleden............................
    Herdenking Filip De Pillecyn.
    Filip de Pillecyn

    Filip de Pillecyn (Bron: AMVC-Letterenhuis, Antwerpen

    • Naar aanleiding van het overlijden van Filip De Pillecyn 50 jaar geleden, organiseert VOS-Vlaamse Vredesvereniging een herdenkingsplechtigheid.

      Wanneer

      Zaterdag 4 augustus 2012 vanaf 14.30u.

      Waar

      Begraafplaats Campo Santo (Visitatiestraat, 9040 Sint-Amandsberg)

      Programma

      - Verwelkoming door Philippe Haeyaert, algemeen voorzitter VOS
      - Toespraak door kleinneef Jurgen De Pillecyn
      - Kranslegging als eerbetoon
      - Aansluitend receptie in het Novacentrum (Sint-Bernadettestraat 132, Sint-Amandsberg)

      Meer info: info@vosnet.org of 03/213.35.85

    28-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat in de toekomst ?

    Gordel krijgt volgend jaar totaal andere invulling,maar welke ?

    De editie van 2 september wordt de laatste volgens de klassieke formule.

    © Belga

    Onder het motto ‘nog 1 keer voluit’ wordt op 2 september in de Vlaamse rand voor de laatste keer de Gordel georganiseerd volgens de klassieke formule van korte en lange fiets- en wandeltochten vanuit de vier trefpunten Sint-Genesius-Rode, Dilbeek, Zaventem en Overijse In 2013 zal de Gordel op een totaal andere manier worden ingevuld. Bloso-organisator Luc Peirlinck bevestigt het bericht daarover in Het Laatste Nieuws.

    "Op de eerste zondag van september 2013 wordt in de Vlaamse rand een nieuw evenement georganiseerd dat niet alleen een sportief, recreatief, familiaal feest zal zijn maar ook de toeristische troeven van Vlaams-Brabant in de verf zal zetten", aldus de infobrochure voor de komende Gordel op 2 september. Het programma bevat verspreid over de vier trefpunten 19 wandel- en fietsparcours, "het beste van alle Gordels", aldus Bloso.

    Peirlinck: “Over hoe het evenement er in 2013 zal uitzien moeten we nog verder overleggen met de provincie Vlaams-Brabant en de verschillende toeristische diensten. Vast staat echter datde klassieke formule met de vier trefpunten eindigt".

    De Gordel ging in het begin van de jaren '80 van start als vorm van sensibilisering voor de problematiek van het Vlaams karakter van rand en is op 2 september 2012 aan zijn 32e editie toe. Gedurende al die jaren kreeg het evenement in totaal meer dan 2 miljoen deelnemers over de vloer. (Belga/KVDA)


    26-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdraagzaamheid en of solidariteit.
    Zijn we nog welkom in Brussel ,toch onze hoofdstad of niet ?
    Vlaamse vlag niet welkom zaterdag

    13-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Draak van een akkoord.
     

    Gerechtelijk B-H-V gesplitst, vandaag volgt de kieskring

     
    © brusselnieuws.be
    In de Kamer wordt vandaag over de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde gestemd. Donderdag keurde de Senaat de splitsing van het gerechtelijk arrondissement al goed. Vlaams Belang en N-VA stemden daarbij zoals verwacht tegen.
    B--H-V gesplitst

    B--H-V gesplitst (© Wikipedia)

    Door de splitsing van de kieskring komt er een aparte kieskring voor Brussel en één voor Vlaams-Brabant. Inwoners van de faciliteitengemeenten zullen via een dubbele kiesbrief kunnen kiezen of ze op de Brusselse of Vlaams-Brabantse lijsten stemmen. Franstaligen in andere gemeenten van Vlaams-Brabant kunnen dat niet.

    De splitsing regelt ook de benoeming van de burgemeesters uit de Vlaamse Rand. Als de Vlaamse regering de benoeming van burgemeesters weigert,
    dan ligt de bal in het kamp van de tweetalige Algemene Vergadering van de Raad van State.

    Politoloog Dave Sinardet noemt de splitsing historisch: "Dit dossier beheerst de Belgische politiek al meer dan vijftig jaar. Zeker sinds 2004 heeft het voor veel politieke crisissen gezorgd. De voorbije jaren was het zelfs onmogelijk om een normaal functionerende regering te vormen zolang die fameuze kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde niet gesplitst was."

    Gerechtelijke arrondissement
    Donderdag werd in de Senaat al de hervorming van het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde goedgekeurd. Vlaams Belang en N-VA stemden zoals verwacht tegen.

    De splitsing van het gerechtelijk arrondissement wordt beschouwd als het grootste pijnpunt in het akkoord. Tijdens de onderhandelingen werden foute cijfers gebruikt in het nadeel van de Nederlandstalige rechtbanken. Om daaraan tegemoet te komen is een werklastmeting gepland.

    Metropolitane gemeenschap
    De Kamer moet zich vandaag ook nog uitspreken over de herfinanciering van Brussel en de metropolitane gemeenschap.

    Het gaat om een eerste pakket van de staatshervorming. Het was voorzien dat die voor het zomerreces gestemd zou zijn.


    11-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 JULI ,dag van strijd.

    11 juli: VVB bezorgd over België en de EU

    woensdag 11 juli 2012.

    Het federale BHV-akkoord en de aanpak van de eurocrisis brengen de Vlaamse autonomie in het gedrang, vindt de VVB. Tijd voor bezinning.

    © Belga

    In haar 11 juli-verklaring stelt de Vlaamse Volksbeweging bezorgd te zijn over de politieke scenario's die zich afspelen in ons land en op Europees niveau.

    "De politieke ontwikkelingen van het voorbije jaar geven geen aanleiding tot stoere op-de-borst-klopperij of bombastisch woordgebruik op deze nationale feestdag. Vandaag past eerder bezinning over de evolutie van de Vlaamse autonomie en democratische besluitvorming", aldus de VVB.

    BHV

    In België dient het akkoord over "de onzuivere" splitsing van de tweetalige kieskring en het gerechtelijk arrondissement BHV "de Vlaamse autonomie absoluut niet". Er worden volgens de VVB daarentegen nieuwe grendels gelegd op de moeizame weg naar verdere autonomie. Al deze punten dienen eerder de Belgische restauratie en draaien de klok terug.

    De VVB betreurt dat de Vlaamse regering geen belangenconflict heeft ingeroepen. Ze vindt het akkoord ook uit democratisch oogpunt een afknapper.

    Supranationalisten

    Op Europees niveau wordt de financiële crisis aangegrepen "om over te stappen naar een Europese federale staat, naar het model van supranationalisten als Guy Verhofstadt", vindt de VVB.

    "Het is absoluut noodzakelijk dat we ons daarbij openlijk de vraag stellen welke gevolgen die ontwikkelingen hebben voor het democratische gehalte van de besluitvorming. Voor Vlaanderen wordt de optie van volwaardige onafhankelijkheid steeds meer het betere alternatief om zo samen met andere kleine en middelgrote lidstaten het democratisch deficit op Europees niveau terug te schroeven", aldus de VVB. (Belga/TV) Knack.


    10-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 Juli-Aktie.

    VVB en TAK bezetten gemeentehuis van Linkebeek  op 10-07-2012.

    VVB en TAK bezetten gemeentehuis van Linkebeek

    Zowat 25 leden van Vlaamse Volksbeweging en Taal Aktie Komitee hebben maandagavond op een vreedzame manier het gemeentehuis van faciliteitengemeente Linkebeek een tijdlang ‘bezet’. De voordeur werd gesloten met zeven symbolische grendels, alle respresentatief voor een vergrendelende maatregel. Aan de vooravond van 11 juli, de Vlaamse nationale feestdag, wilden de actievoerders op die manier hun ongenoegen uiten over de deelakkoorden uit de staatshervorming van Di Rupo die normaal later deze week in het federale parlement worden gestemd. De politie die ter plaatse was, hield het bij een identiteitscontrole en greep voorts niet in toen de actievoerders voor het gemeentehuis gingen kamperen en een barbecue organiseerden. Burgemeester Damien Thiéry , die voor een vergadering op het gemeentehuis aanwezig was, kwam zich solidair verklaren met de betogers. Ook hij ging niet akkoord met de staatshervorming ... maar dan om totaal tegenovergestelde redenen. Na twee uur, omstreeks 22 uur, werd uit respect voor de nachtrust van alle Linkebeeknaren de geslaagde belegering van het gemeentehuis opgeheven.

    Een kort beeldverslag met de motivatie van de actievoerders is te zien op http://youtu.be/SfIakKOw0Ss


    09-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elf Juli.

    Banken gesloten op 11 juli, bpost niet .

     

    Op 11 juli, de feestdag van de Vlaamse gemeenschap, blijven de banken in het Nederlandstalige gedeelte van het land gesloten. Dat is te horen bij sectorvereniging Febelfin.

     In Brussel en het Franstalige gedeelte van het land zijn de bankkantoren geopend. Klanten kunnen wel terecht in de self banks, aan de betaalterminals en de biljettenverdelers, aldus nog Febelfin. Ook de Vlaamse vestigingen van de Nationale Bank van België houden de deuren gesloten. Bij de meeste steden en gemeenten blijft het merendeel van de stads- en gemeentediensten eveneens toe.

    Bpost blijft wel gewoon doorwerken op de feestdag, de kantoren zijn open en er wordt post bedeeld.
    Voor mij is dat oké ,maar hebben ze ook het lef om te bevlaggen met de Leeuwenvlag ?
    Laat  het mij weten in het gastenboek.


    08-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 11 Juli.

    Een dag om te feesten ?

    Vergeet ook niet van te bevlaggen op die dag,met  de Leeuwenvlag natuurlijk,met of zonder rode klauwen.

    06-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in Brussel.
    Vlamingen in Brussel vieren feest,voor hoelang nog ?



    05-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een samenwerking .

    European Partnership for Independence boven de doopvont

     

    De deelnemers aan de persconferentie in het EP

    Op donderdagmorgen 21 juni werd in het Europees Parlement EPI (European Partnership for Independence - het Europees samenwerkingsverband voor onafhankelijkheid) en zijn groot project voor de jaren 2013-2014 aan de pers en de Europese parlementsleden voorgesteld. 's Avonds werd de voorstelling nog eens overgedaan in het hartje van het Prinsenhof, het historische centrum van Gent en meer bepaald in Theater Tinnenpot.

    Het programma viel grosso modo uit in twee delen. Eerst was een korte voorstelling van wat EPI inhoudt en werd de grote, internationale actie van EPI voor de jaren 2013-2014 bekendgemaakt. Daarna volgden enkele korte voorstellingen en toespraken van onze partnerorganisaties Scottish Independence Convention uit Schotland, Welcome Mr. President uit Catalonië en Nazioen Mundua uit Baskenland.

     


    01-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snoeien van hagen en bomen.

    Snoeien van planten op eigendommen langs de openbare weg

    Er wordt opgemerkt dat heel wat bewoners die een haag hebben staan op de scheiding tussen privaat en
    openbaar domein, deze haag laten groeien in de breedte waardoor een heel stuk van het openbaar domein
    ingenomen wordt.

    Het politiereglement legt het volgende op in verband met... (lees meer)
    ---------------------------------------------------------------------------


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een wegwijzer voor ...................... ?

    Waarheen met de Vlaamse Beweging, nu en later?

    Vrije tribune van Jozef Cassimons

    teaser-image

    Wat scheelt er toch met de Vlaamse beweging. Josef Cassimons, voorzitter van de vereniging van Vlaams Overheidspersoneel (VVO) maakt de analyse en doet aanbevelingen. 

    Lees meer

    Bron : Doorbraak.




    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!