Franstalig België is de laatste dagen niet te stoppen. De taalgrens heet een sociologische miskleun te zijn, Brussel moet uitgebreid en er moet een corridor tussen Brussel en Wallonië komen.

Verbazend voor velen (niet voor ons) is dat deze uitspraken niet van de communautaire scherpslijpers van het FDF komen, maar wel van cdH. Opvallend daarbij: de totale stilte langs Vlaamse kant. Men wil ons zelfs doen geloven dat er met die Franstaligen een communautaire uitweg kan gevonden worden.

Tegen heel dit circus werd maandag aktie gevoerd in Rode en Linkebeek en het moet zijn dat ze bij CD&V daar iets van opgepikt hebben, want gisteren hoorden we in Ter Zake Mariane Thyssen die de taalgrens toch één van de hoekstenen van dit land noemt en de uitspraken van Milquet als onaanvaardbaar betitelt. Maar - en daar gaat Thyssen in de fout - en met haar de hele goedgelovige kliek van traditionele Vlaamse partijen - ze hoopt dat er een "Madame of Monsieur oui" opstaat.

Uitspraken Milquet onaanvaardbaar (deredactie.be)

Nog geen twaalf uur later, staat Thyssen alweer met de billen bloot. Francis Delpérée, cdH lijsttrekker voor de senaat en grondwetspecialist van die partij, zegt vandaag dat Thyssen bij die zoektocht naar een "monsieur of madame oui" dan maar best bij de andere Franstalige partijen kan kijken, al - zo voegt hij er aan toe - "zou die zoektocht wel eens verloren moeite zou kunnen zijn".

Hier is geen meneer of madame oui (HLN.be)