Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    31-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hopelijk succes.

    De VVB zendt haar zonen en dochters uit

    Secretariaat 30-01-2014

    De Vlaamse Volksbeweging (VVB) nam vandaag kennis van de keuze van haar voormalig boegbeeld en erevoorzitter Peter De Roover voor de partijpolitiek en meer bepaald voor N-VA.

    De VVB is al van bij haar oprichting een kweekvijver voor politiek talent en een vijver waaruit de verschillende politieke partijen maar wat graag vissen. Wilfried Martens, in de jaren 1950 de voorganger van Peter De Roover als politiek secretaris, was een van de eersten. Nadien volgden vele andere prominente VVB'ers zoals Peter Logghe (VB), Jan Jambon (N-VA) en Rita De Bont (VB). Met Peter zendt de VVB nu opnieuw een van haar zonen uit.

    Na 25 mei wordt het legertje VVB-parlementsleden, momenteel al meer dan 75 personen sterk en verspreid over de verschillende parlementen en partijen, allicht weer wat sterker. De VVB wenst Peter alle succes en is er van overtuigd dat hij, zoals hij dat al vele jaren gedreven en vol overtuiging doet, het gedachtegoed van de VVB verder zal blijven uitdragen en zo de Vlaamse onafhankelijkheid dichterbij zal brengen.

    Bart De Valck (voorzitter VVB)

    Wart Van Schel (Verantwoordelijke


    30-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2014 Gedichtendag.

    Vlaanderen.

    Wij houden van trukken noch tirelantijnen,
    Heeren van Havere, weet het goed!
    Wij zijn Germanen, geen Latijnen,
    Opene harten, zuiver bloed!
    Heb ik geen recht, ik heb geen land;
    Heb ik geen brood, ik heb geen schand;
    Vlaanderen, Vlaanderen, met hand en tand
    Sta ik recht voor u,
    Vecht voor u!


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2014

     

    Gedichtendag30 januari
    Gedichtendag

    De start van de Poëzieweek en een dag boordevol activiteiten in Nederland en Vlaanderen, georganiseerd door poëzieliefhebbers.
    Lees verder »


    26-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook op 25 Mei.

    Niet te vergeten.


    25-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wallonisten.nationalisten !!!

    Open brief aan Charles Michel

    Secretariaat 24-01-2014

    Open brief aan De heer Charles MICHEL, Voorzitter van de MR Gulden Vlieslaan, 84 – 86 1060 BRUSSEL

    Mijnheer de Nationalist,

    Voor de camera’s van de VRT verklaarde u zondag ll. dat u de nationalisten haat. U vergat er wel bij te zeggen welk nationalisme; want dat u een overtuigd WAALS-NATIONALIST is bleef netjes buiten beeld. Een merkwaardige prestatie: het nationalisme haten en het tezelfdertijd cultiveren, weinigen zullen u dat kunnen nadoen. Hoe anders kan uw houding op 7 november 2007 verklaard worden toen u, samen met uw francofone vrienden, de vergadering van de Kamercommissie van Binnenlandse Zaken verliet na een meerderheidsstemming betreffende de splitsing van de kieskring B H V. Als overtuigd nationalist heeft gedurende meer dan 2 jaar de uitvoering van deze democratisch genomen beslissing onmogelijk gemaakt door het inroepen van belangenconflicten om de voorrechten van een Franstalige minderheid in Vlaams-Brabant te consolideren Als overtuigd nationalist heeft u er voor gezorgd dat in het gerechtelijk arrondissement Brussel enkel nog Franstalige procureurs en Franstalige arbeidsauditeurs kunnen benoemd worden. Als overtuigd nationalist heeft u er voor gezorgd dat de Franstaligen die in Vlaams-Brabant vrij hun woonplaats kozen kunnen rekenen op Franstalige rechtsbedeling; dit komt vrij dicht in de buurt van etnisch nationalisme. Als overtuigd nationalist heeft u er voor gezorgd dat het Waalse gewest gedurende 10 jaar aanspraak maakt op een jaarlijkse dotatie van 300 miljoen € bovenop de royale bestaande financiële Vlaamse transfers. Als overtuigd nationalist heeft u er voor gezorgd dat het Brusselse gewest jaarlijks een geïndexeerde en recurrente toelage ten bedrage van 461 miljoen € is toegekend zonder enig tegenprestatie die naam waardig. Als overtuigd nationalist heeft u er voor gezorgd dat de taal- en kiesvoorrechten van de Franstaligen in Vlaams-Brabant in de Grondwet werden verankerd. Als overtuigd nationalist heeft u er voor gezorgd en is uw politieke formatie mede verantwoordelijk voor het beletten van de eedaflegging van een democratische verkozen Vlaming in het Waalse gewestraad en de Franse gemeenschapsraad in 1987. Nationalisme staat voor egoïsme liet u tijdens dezelfde uitzending optekenen. Inderdaad, uw WAALS NATIONALISME rijmt perfect met EIGEN VOLK EERST. Het Vlaams nationalisme aan de schandpaal nagelen en terzelfder tijd uw Waals nationalisme cultiveren is de hypocrisie ruim voorbij, maar de perfecte vertaling van een oud Vlaams spreekwoord: LUISTER NAAR MIJN WOORDEN MAAR ZIE VOORAL NIET NAAR MIJN DADEN. Met de groeten van een fiere en zelfbewuste Vlaming.

    Willy DE WAELE

    Ere Burgemeester


    24-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons ledenblad.

    Grondvest

    Sluit aan bij de V.V.B en leest ons ledenblad.


    21-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even noteren.

    Wij zullen er zijn , U ook ?

     


    20-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werfactie.


    Zaterdag jl. werden de beste ledenwervers uit  2013 in de bloemetjes gezet. De top 3 werd beloond met elk 4 tickets voor het Vlaams Nationaal Zangfeest.
     
    De VVB wil in dit verkiezingsjaar haar ledenaantal gevoelig zien stijgen!
    Inspanningen mogen beloond worden!
     
    Aan alle leden: Papieren vlaggetjes (50 stuks) 
     
    Wie vòòr 1 maart 2014 vijf nieuwe leden werft voor de VVB ontvangt 1 gratis ticket voor het Vlaams Nationaal Zangfeest (zondag 16 maart 2014).
     
    De actievelingen mogen hun ticket enkele dagen later in hun brievenbus verwachten. De voorwaarde is uiteraard dat de leden worden doorgegeven aan het secretariaat in Berchem tegen uiterlijk 1 maart.
     
    De VVB-campagne ‘Ja voor Vlaanderen’ wordt het centrale thema op het komende Zangfeest. Reden te meer om als VVB’er zeker aanwezig te zijn.
     



    19-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De V.V.B planning.

    Voorzitter Bart De Valck ontvouwt plannen voor 2014

    VVB stapt vastberaden nieuwe jaar in

    Secretariaat 19-01-2014

    Carl Devos

    In de Jan Garemijnzaal van het Brugse belfort werden tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de VVB de plannen voor 2014 ontvouwd. Daarin staan twee data centraal. Er is zondag 30 maart, dag dat de VVB samen met haar partners uit diverse Europese landen in Brussel een manifestatie organiseert om zelfbeschikking te eisen. Uiteraard zijn er ook de verkiezingen van 25 mei die het politieke landschap in dit land grondig kunnen hertekenen. Voorzitter Bart De Valck gaf tekst en uitleg bij de VVB-plannen. Gastspreker Carl Devos, ingeleid door politiek secretaris Willy De Waele, bekeek de mogelijkheden die de VVB heeft om haar boodschap te verkondigen. Voor de politicoloog heeft de vereniging alvast veel troeven in handen om een hartig woordje mee te spreken in de aanloop naar de verkiezingen. Dat de VVB deze kans met beide handen moet grijpen, is haast een verplichting want na 25 mei wacht er een immens vacuüm van vijf jaar tot de volgende verkiezingen.

    Lees de teksten van voorzitter Bart De Valck en politiek secretaris Willy De Waele in onderstaande bijlagen.

    Verwijzingen

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De V.V.B aktie ?


    VVB stapt vastberaden nieuwe jaar in

    In de  Jan Garemijnzaal van het Brugse belfort  werden tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de VVB de plannen voor 2014 ontvouwd. Daarin staan twee data centraal. Er is zondag 30 maart, dag dat de VVB samen met haar partners uit diverse Europese landen in Brussel  een manifestatie organiseert om zelfbeschikking te eisen. Uiteraard zijn er ook de verkiezingen van 25 mei die het politieke landschap in dit land grondig kunnen hertekenen.
    Voorzitter Bart De Valck gaf tekst en uitleg bij de VVB-plannen, waarin de campagne ‘JA voor Vlaanderen’ een prominente plaats inneemt. De campagne stoelt in de eerste plaats op een positieve benadering van de actiepunten en heeft als uithangbord een omgebouwde stadsbus die de komende maanden veelvuldig in het straatbeeld zal opduiken. Voorts zal ook meer aandacht gaan naar de sociale media voor het verspreiden van mededelingen en standpunten.
    Gastspreker Carl Devos, ingeleid door politiek secretaris Willy De Waele, bekeek de mogelijkheden die de VVB heeft om haar boodschap te verkondigen. Voor de politicoloog heeft de vereniging alvast veel troeven in handen om een hartig woordje mee te spreken in de aanloop naar de verkiezingen. Dat de VVB deze kans met beide handen moet grijpen, is haast een verplichting want na 25 mei wacht er een immens vacuüm van vijf jaar tot de volgende verkiezingen.

    Meer informatie over de bijeenkomst is te vinden op:

    http://www.vvb.org/info/Toespraak_BartDeValck.pdf
    http://www.vvb.org/info/Inleiding_WillyDeWaele.pdf



    18-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Talent in Ardooie ?

    Jeugdraad Ardooie op zoek naar talent.

     

    ARDOOIE - Op zaterdag 1 februari organiseert de Jeugdraad een talentenjacht. Kandidaten die zich geroepen voelen om op het podium te staan kunnen zich nu nog inschrijven.

    Om deel te nemen aan 'het talent van Ardooie' sta je graag op het podium om je talent naar voor te brengen en je hebt de leeftijd tussen 5 en 16 jaar. De deelnemer krijgt 4 minuten de tijd om de jury te overtuigen van hun talent. De voordracht mag muzikaal zijn, een gedicht voorlezen, een liedje zingen of iets speciaals. Voor wie attributen nodig heeft kan dit laten weten aan de organisatie. Iedere deelnemer ontvangt een leuk aandenken en de beste drie van iedere categorie krijgen een extra prijs.

    Men kan zich als individu inschrijven of in groep van maximum vijf personen. Dit alles gaat door in OC 't Zonneke in Koolskamp vanaf 13 uur. Inschrijven kan nog tot en met zaterdag 25 januari.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V.V.B a.u.b meer aktie.

    OOK  PLAATSELIJK  IN  ARDOOIE- KOOLSKAMP.

    Vlaamse Volksbeweging werkt aan imagoprobleem

    door | Bron: BELGA

    Gastspreker en politicoloog Carl Devos wees op het imagoprobleem van de VVB. ‘Veel mensen kennen de VVB niet, of linken de militantenbeweging met vijftigjarige mannen met ringbaarden die lezersbrieven naar de kranten schrijven om hen te wijzen op een verkeerd gebruikt voorzetsel. De VVB speelt op dit moment politiek onder haar intellectueel gewicht.’

    Frissere aanpak

    VVB-voorzitter De Valck is zich bewust van de uitdagingen. ‘De VVB heeft een eigen plaats veroverd, maar die kunnen we enkel behouden als we ons durven te herdefiniëren’, sprak de voorzitter, die voor een nieuwere, frissere aanpak pleitte.

    VVB wil bijvoorbeeld werken aan een betere communicatie en ledenwerving. ‘We moeten de Vlaming overtuigen om complexloos met een gerust gemoed voor de Vlaamse onafhankelijkheid te gaan. Hen zonder negatieve verklaringen overtuigen van ons Vlaams product, waar je je broek niet kan aan scheuren’, klonk het.

    Campagne

    Een van die nieuwe en grote acties is een Europese samenkomst in Brussel op 30 maart, samen met Catalanen, Schotten, Basken en Zuid-Tirolers. ‘Die ontheemde volkeren weten al langer dat economische en sociale vooruitgang enkel mogelijk is in een omgeving van taalkundig en cultureel grote entiteiten’, aldus De Valck. Die actie zal ook gekoppeld worden aan de binnenlandse campagne ‘JA voor Vlaanderen’, waarmee naar de verkiezingen wordt getrokken.

    Heel wat N-VA’ers waren aanwezig, onder wie Siegfried Bracke, Pol Van Den Driessche, provincieraadslid Peter De Roo en kamerlid Ben Weyts.



    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA Ardooie-Koolskamp.

    OP  DE  SOFA.

    Op de sofa met Johan Van Overtveldt

    Datum:
    klok 21/02/2014 20:00 - ...
    Beschrijving:

    N-VA Kortrijk-Roeselare-Tielt nodigt u van harte uit op de open ledenvergadering op vrijdag 21 februari om 20 uur.

    Op de sofa met Johan Van Overtveldt, voormalig hoofredacteur Trends
    Een gezellige babbel met Johan Van Overtveldt, nieuwbakken N-VA'er, in goede banen geleid door Kristof Pillaert.

    Deuren: 19.30 uur
    Plaats: Feestzaal "De Mythe", Biekorfstraat 1-5, 8850 Ardooie

    Plaats:
    Ardooie
    Organisatie:
    N-VA Kortrijk-Roeselare-Tielt
    Contactpersoon:
    Karel Maertens
    E-post:
    karel.maertens@n-va.be
    Bijlage:

    12-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse Aktieve Senioren.
    Dinsdag 14 januari van 14:30u. 17:00

     
    Politieke Pausen voordracht door Marc Heirman  
    ---------------------------------------------------------
    CC 't Hofland Oude Lichterveldestraat 13 Ardooie
     

    'Mij is alle macht gegeven in de hemel en op aarde.' Er staat geen zin in de evangeliën die de pausen zo letterlijk op zichzelf hebben betrokken. De voorbije duizend jaar stond vooral de pauselijke driekroon symbool voor een nooit geziene macht over hemel en aarde. Als plaatsvervanger van Christus besliste de paus over het lot van levenden en doden. Geen wonder dat velen de pausen beschouwden als de hoogste gezagsdragers op aarde. Toch waren de bisschoppen van Rome niet altijd even machtig. Duizend jaar lang hebben kerk en samenleving geen echte pausen gekend, zelfs niet onder Leo en Gregorius de Grote. Het was een millennium zonder kruistochten, zonder brandstapels, zonder inquisitie en zelfs zonder schisma's. de pausen zoals wij die kennen, zijn een schepping van het tweede millennium. Het is best mogelijk dat ze ook met het tweede millennium verdwijnen, en dat de grootste paus - Johannes - Paulus II - de laatste is. Dat is de boude stelling van deze politieke geschiedenis van de pausen van Mark Heirman. De auteur voert 262 bisschoppen van Rome op, van Sint-Petrus tot Johannes-Paulus II, en onderzoekt waar hun politieke macht vandaan komt en hoe die zich doorheen het tweede millennium ontwikkelde en kon handhaven. Zijn analyse roept de vraag op naar de pausen van het derde millennium. Het is weinig waarschijnlijk dat ze de lijn van het tweede millennium kunnen doortrekken, maar het is even ondenkbaar dat het eerste millennium terugkomt. Vast staat dat de paus een tijdelijke schepping is en dus ook weer kan verdwijnen.

    Deelnameprijs: leden € 4,00

    Niet-leden € 6,00

    contact voor meer info: flammertyn@gmail.com

    Brugstraat 47/3
    8850 ARDOOIE
    051-20 23 44|0477-63 90 84
    flammertyn@gmail.com



    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!